Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2015.05.04.

7 tipp, hogy több pénze maradjon

Bármennyire is odafigyel a kiadásaira, gondot okoz a hó vége? Szeretne félretenni, de nincs mibõl? Vagy egyszerûen jó lenne, ha több pénze maradna kikapcsolódásra? Néhány egyszerû fogással meglepõen sokat érhet el.

1. Vizsgálja felül az előfizetéseit
Sokszor megkötünk egy-egy jónak tűnő szerződést az internetre, lakásbiztosításra vagy éppen a telefonunkra, majd évekig felé sem nézünk. Pedig a szolgáltatók újabb és újabb akciókkal rukkolnak elő, és érdemes rendszeresen összehasonlítást végezni. Ehhez gyakran elég már az is, ha betelefonál a szolgáltatója ügyfélszolgálatára. A legtöbb esetben készségesen segíteni fognak, mivel nekik is érdekük, hogy megtartsák ügyfeleiket.

2. Takarékoskodjon az energiával
Arra persze valószínűleg odafigyel, hogy ne égjen üres szobákban a lámpa vagy éppen bezárja a hűtő ajtaját, mialatt előkészíti az ételt. De azt tudta, hogy az elektromos főzőlapot már 10 perccel az étel elkészülte előtt kikapcsolhatja? És arra figyel, hogy amikor csak teheti, használjon fedőt az edényekhez, miközben főz?

3. Vásároljon átgondoltan
Készítsen listát, mielőtt bevásárolni indul. Így csökkenti az esélyét annak, hogy az üzletben kelljen improvizálnia. És hasznos, ha teli hassal indul el. Kísérletek ugyanis bebizonyították, hogy éhesen az ember sokkal inkább hajlamos fölösleges dolgokat is a kosarába pakolni, mint jóllakottan.

4. Vezessen költségnaplót
Ha hónap elején megtervezi, mennyi a bevétele és mennyi a kötelező kiadása, akkor azt is könnyen kiszámolhatja, hogy naponta átlagosan mennyit költhet. Ha ezzel tisztában van, akkor nyomon tudja követni, éppen hogyan áll a rendelkezésre álló kerettel.

5. Tegye félre az aprót
Talán nehéznek tűnik több ezer forintot félretennie, de észrevétlenül is megoldhatja. Ha rászoktatja magad arra, hogy a tárcájában lévő aprót a nap végén egy dobozba vagy perselybe rakja, egy idő után nem csak azt fogja érzékelni, hogy szó szerint könnyebb lesz a táskája, de büszke is lehet magára, amikor néhány hét múlva összeszámolja, mennyi pénz is gyűlt így össze.

6. Tájékozódjon
Egyáltalán nem biztos, hogy az a legjobb, ami drága. Mielőtt új terméket próbál ki, esetleg új szolgáltatást választ, tájékozódj a neten. A fórumokon sok tapasztalatot olvashat másoktól, melyek segíthetnek abban, hogy jó döntést hozzon, sikerrel válassza ki a legjobb ár-érték arányt.

7. Halogasson
Halogatni alapvetően nem jó, de ha már a kötelezettségekkel sokszor megtesszük, akkor igazán kipróbálhatja a vágyaival is. Persze ne mondjon le róluk, de adjon magának egy kis időt. Kinézett egy ruhát, szeretne a régi asztal helyett egy újat? Mielőtt vásárlásba kezd, adjon magának néhány hetet. Sokszor meg fog lepődni: néhány hét múlva már lehet, hogy eszébe sem jut kiadni a pénzt arra, amire ma még megtette volna.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rengetegen hallgatták Orbánt Viktort - fotók

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

hirtv.hu

"Üljön be a szerkesztőségbe lapot készíteni!" – vágta oda Hont András Magyar Péternek

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-