Létrehozva: 2015.06.02.

Rezsit csökkent a posta - olcsóbb lesz sárga csekkel fizetni

Szerző Ripost

Hamarosan többletköltség nélkül fizethetjük meg a feladott sárga csekkjeinket a postán. Akik ezt teszik, azok  számára a jelenlegi gyakorlat szerint a bankkártya postai használata nem fizetésnek minősül, hanem készpénzfelvételnek, ami - mint tudjuk - havonta csak két alkalommal ingyenes, utána már díjat kell érte fizetni.

Kikényszerített rezsicsökkentés

Nem önkéntes csatlakozás ez a kormány rezsicsökkentési programjához, hanem a verseny kényszere. A vezérigazgató szavaiból kiderült:

Nem véletlen, hogy az elmúlt 5 évben 45%-kal csökkent az ilyen kártyás tranzakciók száma, ami azt jelentette, hogy ezek az ügyfelek egyre nagyobb hányadban hagyták el a postát.

Az persze kérdés, hogy az elpártolt – és feltehetően a sorban állásnál kényelmesebb elektronikus fizetési módok valamelyikére átszokott - ügyfeleket vissza lehet-e csalogatni?

Kényelmes szolgáltatók

Sárga csekk-fronton további költségcsökkentés is van még a rendszerben: a szolgáltató vállalatoknál, társasházak közös képviselőinél és mindenütt, ahol havi díjat szednek.

 

A legtöbb ilyen szolgáltató kényelmes módon, megkülönböztetés nélkül küldözgeti ügyfeleinek a sárga csekkeket akkor is, ha a kuncsaft már hosszú ideje csoportos beszedési megbízással, vagy rendszeres banki átutalással egyenlíti ki a számláját.

Egy-egy sárgacsekk előállítása több mint 300 forintba kerül. A jelenlegi jogszabályok szerint ezt a szolgáltató ugyan nem háríthatja közvetlenül a fogyasztóra, de ne legyen kétségünk. A gazdálkodó vállalatok minden felmerült költségét végül a fogyasztó fizeti meg. Ha a sok ezer feleslegesen kiküldött sárgacsekk árát ezek a cégek jobb szervezéssel, a számlázási gyakorlatuk megváltoztatásával megspórolnák, az is forrása lehetne egy következő rezsicsökkentésnek.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

life.hu

Borzalmas jövőt vetít előre az épület, amiben 20 ezer ember él együtt

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Dühöngött és sírt Harry herceg, ez volt az utolsó csepp a pohárban

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-