MANI

Tuti, hogy eddig rosszul olvasztottad ki a csirkét!

Ha eddig a fagyasztóból a hûtőbe tetted át az ételt, akkor van egy rossz hírünk: az egészségedet kockáztattad! A szakemberek szerint ez a kiolvasztás biztonságos módja.
  • Szerző: KF

Így kell JÓL kiolvasztani a csirkét:

1. lezárható zacskóba tenni

2. majd egy tál hideg vízbe tenni

Bár biztonságos és jól bevált módszernek tűnik, ha a lefagyasztott ételt a hűtőben tárolva olvasztjuk ki, svéd kutatók szerint a helyes út az lenne, ha a fagyott húst vagy halat egy lezárható zacskóba pakolnánk, majd egy tál hideg vízbe téve olvasztanánk ki.

 

Miért jó?

• A fagyasztott csirke vízbe téve sokkal gyorsabban olvad, mivel a víz hatékonyabban vezeti a hőt, mint a levegő.

• Ami pedig még fontosabb: a gyors olvadás és a hideg víz miatt nem tudnak baktériumok megtelepedni és kifejlődni az ebédünkön!

• A vízben olvasztott csirke íze teltebb, finomabb, mintha hűtőben vagy mikróban végeznénk az olvasztást.

 

Fontos!

A kiolvasztott ételt minden esetben minél hamarabb készítsük el és együk meg!

A szakértők szerint mikróban csak akkor olvasszunk húst, ha azt főzni szeretnénk – különben a húsunk túl kemény és rágós marad, hiába sütögetjük puhító praktikákkal.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?