MANI
Tuti, hogy eddig rosszul olvasztottad ki a csirkét!
Ha eddig a fagyasztóból a hûtőbe tetted át az ételt, akkor van egy rossz hírünk: az egészségedet kockáztattad! A szakemberek szerint ez a kiolvasztás biztonságos módja.- Szerző: KF
Így kell JÓL kiolvasztani a csirkét:
1. lezárható zacskóba tenni
2. majd egy tál hideg vízbe tenni
Bár biztonságos és jól bevált módszernek tűnik, ha a lefagyasztott ételt a hűtőben tárolva olvasztjuk ki, svéd kutatók szerint a helyes út az lenne, ha a fagyott húst vagy halat egy lezárható zacskóba pakolnánk, majd egy tál hideg vízbe téve olvasztanánk ki.
Miért jó?
• A fagyasztott csirke vízbe téve sokkal gyorsabban olvad, mivel a víz hatékonyabban vezeti a hőt, mint a levegő.
• Ami pedig még fontosabb: a gyors olvadás és a hideg víz miatt nem tudnak baktériumok megtelepedni és kifejlődni az ebédünkön!
• A vízben olvasztott csirke íze teltebb, finomabb, mintha hűtőben vagy mikróban végeznénk az olvasztást.
Fontos!
A kiolvasztott ételt minden esetben minél hamarabb készítsük el és együk meg!
A szakértők szerint mikróban csak akkor olvasszunk húst, ha azt főzni szeretnénk – különben a húsunk túl kemény és rágós marad, hiába sütögetjük puhító praktikákkal.
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?