Létrehozva: 2019.05.10.

Új sorsjeggyel bővült a Szerencsejáték Zrt. kínálata

A Szerencsejáték Zrt. május 10-tõl kapható legújabb, Világjáró sorsjegyei képzeletben már a világ különbözõ tájaira repítenek, miközben többféle izgalmas játékra invitálják a kaparós sorsjegyek kedvelõit. Ha sikerrel jársz, akkor nincs más dolgod, mint fontolóra venned, hogy az egész napos fekvés a strandon, felfedezõ út a semmi közepére vagy inkább a történelmi nevezetességek, városnézés vonzanak?

Szerző Tóth Balázs

Megérkezett a nyári napsütés, így itt az ideje megtervezni a jól megérdemelt, pihentető nyaralás helyszínét. Azonban nem árt, ha az úti cél kiválasztásánál figyelembe vesszük azt is, hogy minden utazni vágyó megtalálja a számára ideális kikapcsolódást. Íme, néhány tipp a gondtalan pihenéshez és a tökéletes desztináció kiválasztásához!

 

Nyaralás? Irány a tengerpart!

 

Ha eleged volt a nagyvárosi nyüzsgésből és inkább egy csendes tengerparton pihennéd ki magad, akkor a közeli Horvátország számos lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra. Az országnak több mint 1200 szigete van és közel 5700 km hosszú partszakasz várja a látogatókat.

Itthonról akár autóval is könnyedén elérhető egy-egy gyönyörű üdülőövezet. Ha minél gyorsabban és minél költséghatékonyabb módon tervezed az utazást, akkor a Kvarner-öböl, Isztria, Crikvenica, vagy a Budapesttől alig 500 km-re fekvő Krk-sziget változatos tengerpartja lesz a te állomásod.

Amennyiben inkább repülőre szállnál és a Földközi-tenger környékén élveznéd a nyári napsugarakat, akkor Aphrodité szülőhelye, Ciprus lehet az ideális választás. Mediterrán éghajlatának köszönhetően egész évben népszerű desztináció. Mindenki megtalálhatja a számára kedvező partszakaszt, hiszen egyaránt találkozhatsz gyönyörű fehér homokos és aprókavicsos partokkal is. Larnaca partjai az idősebb generáció, míg a folyamatosan pezsgő Ayia Napa köztudottan inkább a fiatalabb korosztály kedvenc üdülőhelye.

 

Felfedezés vs. Tengerpart? Nem kell választanod!

Az egész napos fekvés a parton mindig pihentető tud lenni, azonban ha inkább felfedező típus vagy, és a helyi nevezetességek bejárása kapcsol ki a legjobban, akkor is van egy tippünk a számodra, hiszen ma már nem számít luxusnak eltölteni egy hosszúhétvégét valamelyik gyönyörű európai nagyvárosban. A légitársaságok akcióit figyelve könnyedén megtervezheted az álomhétvégédet.

 

Horvátország nem csupán a tengerpartok rajongóinak kedvez. A Kvaerner öböl északi csücskénél fekvő Opatija partjai számos nevezetességet tartogatnak. A Magyarországról könnyen megközelíthető tengerparti városban nagyon sok fényűző, szecessziós palotát járhatunk be, a hazafele úton pedig kötelező meglátogatni az elkápráztató Plitvicei-tavak környékén található nemzeti parkot.

 

Városnézésből sosem elég!

 

Természetesen kihagyhatatlan a listáról az örök város, Róma. Egy hosszúhétvége ugyan kevés bejárni a város összes nevezetességét, de egy hangulatos séta során ízelítőt kaphatsz Európa egyik legfontosabb ókori emlékhelyéből. Elképesztő mennyiségű történelmi emlék és kultúra egy városba sűrítve. Egy napot mindenképpen szánj a Colosseum, a Palatinus és a Forum Romanum bejárására!

A Szent Péter-bazilika és a Sixtus-kápolna meglátogatása után, a Vatikán gyönyörű kertjében tett sétát követően nem szabad kihagyni, a közelben található Angyalvár városra néző elképesztő panorámáját. A hosszú városnézés után pedig elég csak beülni egy helyi étterembe egy finom pohár bor és a méltán híres olasz tészták társaságában figyelni a városi nyüzsgést, és elmerülni a kellemes mediterrán hangulatban.

Kiszakadni a szürke hétköznapokból egy napsütötte tengerpart és számos történelmi látványosság kedvéért mindig jó döntést. Erre az egyik legjobb állomás a katalán nagyváros, Barcelona. A város és az ország leglátogatottabb turisztikai látványossága a kiemelkedően tehetséges építész Gaudí fő műve, a Sagrada Família. Felsorolni is nehéz az összes látnivalót, de egy hosszú hétvége során mindenképp reggelizz egyet a város szívében, a Placa de Catalunyáról induló Rambla sétányon! Keresd fel Gaudí mesevilágát, a Güell-parkot, a híres barcelonai sugárutat, a Casa Milá-t, illetve a város táncoló és varázs szökőkútját, ahol 15 perces víz- és színjátékban lehet részed. 

 

A legújabb 2000 forintos sorsjegyet a kiemelkedő, 75 millió forintos főnyereményén, valamint a számos további nyeremény között található 10 darab 10 millió és 60 darab 1 millió forintos nyereményén túl az egyedi, leporellószerűen hajtatott és formára vágott, „retikül-kompatibilis” kivitele is különlegessé teszi a sorsjegypalettán.

A sorsjegyen 5+1 játék található. Az első játékban 3 azonos összeget, a másodikban autó szimbólumot, a harmadik játékban egy sorban 3 azonos számot, a negyedikben az „Ön szimbólumai” között a „Nyerő szimbólumok” valamelyikét, az ötödik játékban a nyereménytáblának megfelelő mennyiségű egyforma szimbólumot, a Bónusz játékban pedig fényképezőgép szimbólumot kell találnia a játékosnak a kaparófelület alatt a nyeremény eléréséhez.

 

 

Szerző Tóth Balázs

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szoboszlai kezdett, de a Liverpool nem tudott csodát tenni az Európa-ligában

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

borsonline.hu

Elfogadta a parlament: teljes mértékben betiltják a cigaretta árusítását

vg.hu

Szakértők mondják el az igazságot, hogy mekkora fizetés kell 2024-ben Magyarországon a tisztes megélhetéshez

ripost.hu

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

travelo.hu

Félmilliós madár pihent meg a Hortobágyon

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Márciustól olcsóbb lesz a tömegközlekedés, mutatjuk a részleteket!

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!