Létrehozva: 2019.11.07.

Újabb különleges játszóterek építését támogatják a Nagykarácsony sorsjegy játékosai

A limitált kiadású Nagykarácsony sorsjegy megvásárlásával november 4-től idén is bárki hozzájárulhat újabb akadálymentes, befogadó játszóterek építéséhez, ahol ép és fogyatékkal élő gyermekek játszhatnak közösen. A Szerencsejáték Zrt. a sorsjegy bevételeinek egy részét 2017 óta „A játék összeköt!” program támogatására fordítja, amelynek köszönhetően immáron nyolc befogadó játszótér jöhetett létre országszerte, több ezer gyermek örömére.

A Szerencsejáték Zrt. társadalmi felelősségvállalási tevékenysége jegyében 2017-ben hozta létre „A játék összeköt!” elnevezésű programot, együttműködve a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsával. Az országos kezdeményezés révén eddig összesen nyolc befogadó játszótér épült Budapesten és vidéken, nagy részük – 5 játszótér – 2019 őszén nyitotta meg kapuit.

Az inkluzív játszótereken valamennyi fogyatékossági csoporthoz tartozó gyermek megtalálja a számára könnyedén használható játékot. A testre szabott tematika szerint épült helyszíneken számos különleges elem fellelhető, mint a kerekesszékes trambulin, a fészek körhinta, vagy az akadálymentes játszóvár. Az esztétikus megjelenés érdekében a vállalat kiemelt figyelmet fordított a környezetformálásra, illetve a kiegészítő és díszelemek elhelyezésére is.

„A Szerencsejáték Zrt. egyik legsikeresebb termékének, a Nagykarácsony sorsjegy bevételének egy részéből immár harmadik éve olyan nemes ügyet támogathatunk, amely a családok és a társadalom számára is kiemelt értékkel bír. A sorsjegy és az általa megvalósított „A játék összeköt!” program pedig nem csupán beváltotta, de magasan túl is szárnyalta az indulásakor megfogalmazott elérendő célokat. Ennek, illetve játékosaink hozzájárulásának köszönhetően tovább folytatódhat inkluzív játszótér-építési programunk, mellyel reményeink szerint egyre több közösségépítésre alkalmas tér jön létre” – fogalmazott dr. Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

A limitált kiadású karácsonyi sorsjegyek november 4-től kaphatóak Kiskarácsony és Nagykarácsony sorsjegypár formájában. A Kiskarácsony – a megajándékozott nevét ráírva – ajándékkísérőként csomagra, illetve karácsonyfadíszként fenyőfára is felakasztható, míg a Nagykarácsony sorsjegy adventi naptárként is remek meglepetés lehet az ünnepi időszak eljövetelével.

„Vedd észre, mi rejtőzik a felszín alatt és találd meg az igazi értékeket!” : a Szerencsejáték Zrt. a Nagykarácsony sorsjegy ezen fontos üzenetét szem előtt tartva, a sorsjegyet megvásárló játékosokkal együtt járul hozzá ahhoz, hogy 2020-ban további befogadó játszóterek épülhessenek országszerte. „A játék összeköt!” program 2017-es indulása óta már több ezer ép és fogyatékossággal élő gyermekhez jutott el, megteremtve így a közös játék örömét.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Visszatér a képernyőkre a százmilliók által kedvelt sorozat

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

vg.hu

Veszekedésbe fulladt Olaf Scholz kínai látogatása

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

mandiner.hu

Erre senki sem számított: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Nem hiszed el, miből él most Klapka György lánya

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Márciustól olcsóbb lesz a tömegközlekedés, mutatjuk a részleteket!

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!