MANI

Változik a Facebook szabályzata, borzalmas, mire használhatják a képeinket

Ismét terjed a közösségi oldalon, hogy megváltozik a Facebook szabályzata és veszélyben vannak a személyes adataink.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ismét futótűzként terjed a Facebookon az az információ, hogy megváltozik a közösségi oldal szabályzata és ezért a jövőben már a bíróságon is felhasználhatják ellenünk a képeinket, amelyek nyilvánossá válnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Ez azonban csak egy átverés, egy hoax, és még csak nem is igazán friss.

Most olyan felütésekkel terjed, hogy „Ne feledjétek, hogy holnap kezdődik az új Facebook szabálya, ahol felhasználhatják a fényképeidet. Ne feledjétek, hogy a határidő ma van!!! Bírósági eljárásokban is felhasználható ellened. Minden, amit valaha posztoltál, a mai naptól nyilvánosságra kerül – még a törölt üzenetek is.”

A felhívás alapján aki tovább osztja a posztot, vagy a profil leírásában jelzi, hogy ellenkezik a döntéssel, annak fiókját nem érinti majd változás – ez már alapjában gyanús kell, hogy legyen. A Facebook minden ilyen típusú változásról hivatalos értesítést is küld, másrészt egy bemásolt poszt teljesen haszontalan lenne abban az esetben, ha az egyébként ingyen használható szolgáltatás módosítana a szabályzatán.

Ha ilyen üzeneteket látunk az ismerőseink profiloldalán, akkor sem kell megijedni vagy megosztani. Nem történik retorzió, ha nem terjesztjük mi is a hazug igét.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?