Létrehozva: 2016.09.28.

Októberben Budapestre érkezik Toto Cutugno

Ki ne ismerné a dalt, amelyben egy rekedt olasz énekes énekli, hogy Lascate Mi Cantare? A slágert egy egész ország fújta, még az is, aki nem beszélt olaszul!

Szerző Ripost

A dal előadója, Toto Cutugno októberben Budapestre érkezik, ahol nem csak a már említett a L'italiano, de olyan világslágerek is elhangzanak majd, mint a Solo noi, a Donna donna mia, a Soli, az Innamorati, csakúgy, mint a Serenata vagy az Insimie című dalok. Számos dalt az Óbudai Danubia Zenekarnak köszönhetően szimfonikus zenekari kísérettel tekinthet meg a közönség.

A sármos olasz énekest talán csak a mostani tinédzsereknek kell bemutatni, hiszen az elmúlt évtizedek alatt mindig produkált valamit, amellyel feltűnést keltett és sikereket ért el a nemzetközi zenei életben – egészen a mai napig.  Budapesten utoljára a 80-as évek végén adott önálló koncertet.


Kezdetben olyan hírességekkel dolgozott együtt, mint például Dalida, akivel a platinává lett Laissez moi danser című dalban vett részt. Szólókarrierjében az első nagy áttörést akkor érte el, amikor a hetvenes évek közepén a San Remo-i Dalfesztiválon zenekarával a Volo504 című dalával harmadik helyezést ért el, majd ugyanezt a fesztivált 1980-ban a Solo Noi című dalával meg is nyerte. 1990-ben az Euróvízós Dalfesztiválon az Insieme: 1992 című szerzeményével lett az első helyezett.

A fesztiválokon kívül számos nagylemezzel, albummal és főleg slágerrel büszkélkedhet.  Ilyenek voltak a már említett L’italiano, a Mi piacerebbe, vagy a Soni, amelyek meghódították Európát és a nagyvilágot egyaránt.


Eközben sorra jelentette meg albumait is: 2002-ben kiadta a Il treno va címűt, majd rá két évvel később a Cantando-t. 2005-ben a Come noi nessuno al mondo című lemeze került a boltokba, három évvel később pedig az Un falco chiuso in gabbia. Legutóbbi albumát 2010-ben adta ki I Miei Sanremo címmel.

Toto Cutugno szinte az első szóra igent mondott a felkérésre, rövid üzenetében hangsúlyozta mennyire szereti Budapestet és a magyar közönséget!

origo.hu

Szörnyű, új fotókon az emberi szenvedés az orosz-ukrán háborúban

ripost.hu

Ezt a három csillagjegyet nagy szerencse éri, míg a Nap és az Uránusz együtt áll

metropol.hu

„Mi sem értjük” – vészhelyzet a válogatottnál, meglepődött Marco Rossi elfelejtett védője

vg.hu

Az oroszok váratlan helyen leltek irdatlan nagy olajmezőkre, és még ebből is baj lehet

ripost.hu

4 csillagjegy, akik szakítás után is megszállottan ragaszkodnak az exükhöz

ripost.hu

Kőkemény teszt: csak a magas IQ-val rendelkezők képesek megoldani ezt

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 16.: a Vízöntő elemében van, a Rák menjen a saját feje után

ripost.hu

Átveszik az irányítást az égiek, 3 csillagjegy élete fenekestül felfordul!

ripost.hu

Felkavarják az állóvizet az égiek, 3 csillagjegy élete rögvest új irányt vesz!

ripost.hu

Kullancslégy: Már itt van velünk, de kell-e tőle félni?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-