Nincs

Filléres csodaszer: Elképesztő, mit művel otthonodban az ecet

Háztartásod aduászát a kamrában keresd! Fertőtlenít, szagtalanít és még a makacs szennyeződéseket is eltávolítja. Az ecetnél jobb tisztítószert keresve sem találsz, mutatjuk a legjobb trükköket!
  • Szerző: ripost

Minek költenél drága, ráadásul környezetkárosító szerekre, ha ecettel is lehet takarítani? Már nagyanyáinknál jól bevált ez a módszer, de ma is ugyanúgy működik!

1. Tiszta és szagtalan lesz a mikrohullámú sütő

Egy teáscsésze vízbe önts bele 4 kanál ecetet, majd tedd bele a mikroba és indítsd el. 5 perc után felforr és gőzölög a folyadék. Töröld le a nedvességet egy pamut ruhával. A forró ecetes gőz nemcsak szagtalanít, de lehozza az odaégett szennyeződést is a mikrohullámú sütő faláról.

2. Fertőtleníti a hűtőszekrényedet

Áramtalanítsd a hűtőszekrényt. Miközben leolvad a jég, szedd ki az összes élelmet, majd tegyél egy fél literes szórófejes flakonba meleg vizet és 4 evőkanál ecetet. Rázd össze és fújd rá a hűtőszekrény falára. Puha ronggyal töröld szárazra. Az ecetes víz nemcsak megtisztítja a hűtődet, hanem fertőtleníti is.

3. Karbantartja a mosogatógépet és a mosógépet

Ezek nélkülözhetetlenek az életedben és nagyon fontos a karbantartásuk, hogy ne kelljen szerelőt hívnod. Este önts bele a gépbe 1 liter ecetet. Indíts el 90 fokos programon, majd amikor a víz felforrósodik, zárd el és hagyd így reggelig. Az ecet leoldja a vízkövet.

Megújul a zuhanyzód

Egy fél literes szórófejes műanyagot tölts meg félig meleg vízzel és adj hozzá 1dl ecetet. Rázd össze, majd permetezd rá a csempére, a zuhanyfüggönyre, csaptelepre. Hagyd rajta 20 percig, majd meleg vízzel mosd le. Ha penész is van valamelyik zugban, oda többet permetezz, és őrölt szegfűszeggel dörzsöld át. Ez utóbbi nem csak kiváló fűszer, hanem gombaölő hatású tisztítószer is egyben.

Csodás lesz a burkolat.

A szórófejes flakonból permetezz a burkolatra, és a fugára. Tíz perc múlva mosd fel meleg vízzel. A fuga visszanyeri eredeti színét, a padló pedig fénylik majd. Szellőztess ki, és az ecetszag távozik.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?