Nincs

Hihetetlen, mit csinál karácsonykor ez a magyar cukrászlány

Tíz kiló tésztát gyúrt az ünnepekre Szentgyörgyi Katalin, hogy hátrányos helyzetû és sérült gyerekeket lepjen meg mézeskaláccsal. A 24 éves cukrászlány az internetezők segítségét kérte a rászoruló családok, gyermekotthonok, óvodák, kórházak felkeresésében. Eddig 250 gyerekhez juttatta el saját készítésû ajándékát, de szenteste napjáig összesen 300 édesszájú gyerek lesz boldogabb jótékonysági akciójának köszönhetően.
  • Szerző: N.E.

"Jótékony célú cukrászversenyeken is részt vettem már, de ez az első alkalom, hogy magam adományozok. Számomra fontos, hogy minél több gyereket tudjak meglepni" – mondja Katalin, aki a IV. Palotási tortafesztiválon első helyezést ért el. 

"Egy autista kisfiú például a szemembe nézett, bemutatkozott és megköszönte az ajándékot, ami hatalmas dolog egy ilyen gyerektől. Egy másik sérült kisfiú örömében remegni kezdett, amikor meglátta a mézeskalácsokat, megszagolta a csomagot és tapsikolt örömében."

Katalin december 24-én a Bókay gyermekklinikán kezdi majd a napot, egy kis mesével is készül. Az ünnep közeledtével több gyermekotthonba, gyerekkórházba is ellátogatott. Nagy szerelme a cukrászat, de a tanítónői hivatást választotta, így szeretné magában összegyúrni a gyerekek és a sütemények világát, hiszen ezt a kettőt szereti a legjobban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?