Nincs

Íme, a szezon legfinomabb diétás nasija: Fahéjas-almás zabroppancs

Meg fogsz őrülni ezért a cukormentes, de mégis nagyon finom édességért. Elvben sokáig eláll, de tuti, hogy nem tudsz annyit sütni, amennyit pillanatok alatt ne ennének meg.
címkék:

Egy édesség, amit bármikor, bárhol elropogtathatsz. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ezért nem fogja megemelni a vércukor-szinted, amikor beleharapsz ebbe az ropogós sütikébe.

Végre egy sütemény, ami sokáig eláll és nem kell hűtőben tárolni

Fahéjas-almás zabroppancs

Hozzávalók

  • 20 dkg zabpehelyliszt (zabpehelyből csinálj darálóval)
  • 15 dkg hajdina vagy tönköly liszt
  • 3 teáskanál kukorica keményítő vagy nyílgyökér liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csésze joghurt
  • 1,5 csésze reszelt alma
  • 7,5 dkg kókuszolaj
  • 4 teáskanál vaj
  • 1/2 teáskanál mandula aroma
  • 1 teáskanál só

1. Kapcsold be a sütőt és melegítsd elő 230 fokra. Bélelj ki egy lapos tepsit sütőpapírral.

2. A liszteket keverd össze a sütőporral és a szódabikarbónával. Majd add hozzá a szobahőmérsékletű kókuszzsírt és vajat, illetve a mandula aromát. Használd a kezed az összedolgozáshoz, hogy egyenletes, morzsás legyen az állaga.

3. Tedd a masszába joghurtot és a reszelt almát és keverd egyenletes masszává az egészet, ha kell megint használd hozzá a kezed. Ha túl száraz, akkor tegyél még hozzá egy kis joghurtot, ha esetleg túl nedves, akkor zablisztet adj még hozzá.

4. Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen kb. 1.5 cm vastagságúra és szaggass belőlük kb. 4-5 cm átmérőjű kerek sütiket. A megmaradt tésztát gyúrd össze és nyújtsd ki újból, amíg el nem fogy a maradék is.

5. Tedd a sütőbe 15-16 percre és addig süsd amíg ropogós nem lesz a külseje és puha marad a belseje. Az idő letelte után mindenképp nézd meg, mert könnyen megég.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?