Létrehozva: 2017.11.30.

Jön az év legkülönlegesebb napja: mutatjuk, mit ígér a szuperhold

2017 utolsó teliholdas éjszakája következik. Az asztrológia szerint ez mindig különleges alkalom és befolyásolja életünket.

Az év utolsó szuperholdas éjszakáján sokan kémlelik az eget.  Földünk egyetlen kísérő bolygója ilyenkor óriásira nő és mintha karnyújtásnyira lenne. Bár igazoltan nincs nagy hatással ránk a szuperhold, vagy telihold, de sokan hisznek az égitest misztikus erejében, és abban, hogy ilyenkor titokzatos energiák szabadulnak fel. A mostani hold üzenete, hogy a feleslegestől, a szükségtelentől végre szabadítsuk meg magunkat! A Nyilasban lévő Nap-Vénusz együttállás végtelen derűlátást ad, és a Neptunusz magas szintű spirituális rezgésével kiegészülve rendkívül fontos felismerésekhez juthatunk.

Ugyanezen a napon a Merkúr is hátráló mozgásba kezd. Az Ikrek és uralkodó bolygója a Merkúr ezúttal a kommunikáció legmagasabb fokát képviselik.  Amíg nem megyünk bele teljes szívvel ebbe a lelki információcserébe, addig a nyugtalanság és az önmagunkba zárkózás váltogathatja egymást.

Miért hívják szuperholdnak?

Szuperhold idején a Hold Földről látható látszólagos mérete a legnagyobb. A csillagászat erre azt mondja: - telihold van, az égitest pedig épp földközelben tartózkodik. A Hold Földtől mért átlagos távolsága 384 ezer km. Ez lehet több is, kevesebb is 50 ezer km-rel. És ami különleges a mostani telehold fázisban, hogy 7 százalékkal nagyobbnak látjuk és 16 százalékkal világosabbnak a szokásosnál.

A Hold jelentős hatással bír a földi élővilágra. Tömegvonzása okozza az árapály jelenségét, ami a szárazföldek és tengerek találkozásánál fekvő árapály zónákban fajok százainak biztosít életteret. Az árapály - a Hold távolságától függetlenül - mindig telihold és újhold idején a legnagyobb, mivel ekkor a Hold a Nappal egy vonalba kerül, és a két égitest árapálykeltő hatása összeadódik.

Az égitest emberekre gyakorolt hatása is létfontosságú, és különösen nagy hatással van az érzékeny, törékeny, szenzibilis emberekre. Ma éjszaka tehát érdemes lesz megfigyelni a Hold szervezetünkre irányuló erőit. Elvégre ez az év utolsó teliholdas éjszakája.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

origo.hu

Óriási botrányba keveredett a TV2 sztárja - videó

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

life.hu

4 csillagjegy szülöttei, akik hidegek, mint a jégcsap

vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 29.: Túlcsordulnak az érzelmek nagypénteken

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-