Létrehozva: 2016.10.27.

Megtaláltuk a pólósok külföldi kapitányát!

Osztottunk, szoroztunk, ezt dobta a gép. El tudod képzelni Jack Sparrowt a medence mellett? A SportFröccs erre tett kísérletet.

Ha mi vagyunk a császárok a vízilabdában, akkor lehet-e külföldi a főcsászárunk?

Nagyjából így hangzik a dilemma, amióta Benedek Tibor kapitány bejelentette, hogy távozik a válogatott éléről. Ha futballról lenne szó, akkor a válasz teljesen egyértelmű, ott egyértelműen behozatalra szorulunk, a hazai fociműhelyekben ugyanis mindig holnapra ígérték a csodát.

Aztán egyszer csak már több évtizede nem akart holnap lenni – ezzel szemben a vízilabdás érmek (ha nem is az aranykor ritmusában), azért jöttek. Még akkor is, ha mostanság a balkáni iskolával nehéz felvenni a versenyt, Lineker után szabadon akár azt is mondhatnánk, hogy a vízilabda az a furcsa játék, amit medencében úszva és egymást taszigálva játszanak nagydarab palik és a végén mindig a szerbek/montenegróiak (hol meg egybehegesztve) nyernek. Persze, a tripla olimpiai arany idején ezt akár a magyarokra is átírhattuk, ami azért szívmelengető dolog.

Na de akkor ki legyen a kapitány, kivel folytatódjon a kizárólag magyar szakemberekből álló névsor? Legyen spanyol (ők is inkább futballban jók), orosz (ők meg másban), szerb – ez már izgalmasabb. Magunk részéről nem értünk a vízilabdához (sem), de azért a bazi nagy fejtörő és főnökkereső közben bedobnánk mi is egy nevet.

Jack Sparrow!!!

Először is kapitány, másrészt a kalózkodás a vízilabdához hasonlóan vizes sportág, harmadjára az sem utolsó, hogy ráér. A szakmai résznél kicsit megakadtunk, hogy megvannak-e a szükséges skilljei, de aztán rájöttünk, ő aztán mindenhez ért.

Vagy ahogy a székelyek mondják, mindenhez is. Ha mégis ragaszkodnánk a valódi szakemberhez, akkor szerény véleményünk szerint olyan van nekünk is – és ennek tényleg örüljünk.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

mindmegette.hu

Ha ilyen gyógyszert vettél, nehogy beszedd, azonnal vidd vissza!

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

mindmegette.hu

Olcsó, használt műszaki cikket keresel? A Media Markt polcain is találsz majd ilyet

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Nem bírt magával Lőw Zsolt, ő tette helyre a Bayern BL-hősét

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-