Nincs

Tűzvész a MOM tetején: történt már ilyen a családdal

Felfogni is lehetetlen: egy ártatlan, 8 éves kislány halt meg hétfőn este a MOM Sportközpont tetején füstmérgezésben, amit minden bizonnyal a testvére által csiholt tûz okozott. G. Zselyke és Dominik édesanyja vásárolni ment a közelbe, addig a gyerekek a Gesztenyés-kertben játszottak. Veszélyes mulatságba kezdtek, ami Zselyke életébe került.
  • Szerző: Ripost

G. Zselykét eredetileg a közeli Gesztenyés kert játszótéren hagyta édesanyja 11 és 14 éves bátyjaival Dominikkal, és Krisztoferrel. Minden bizonnyal őket örökítette meg egy anyuka közvetlenül a halálos játékuk előtt. A %% által felfedezett Facebook-bejegyzés szerzője felháborodott azon, hogy a gyerekek ilyen fiatalon már cigarettáznak a parkban. Azt írta, egy felnőtt sem törődött velük, ám amikor ő elindult feléjük, elszaladtak. 

 

Zselyke és Krisztofer ezután felmászott a szomszédos MOM Sportközpont tetejére, és ott búvóhelyet találtak maguknak: egy használaton kívüli 15 négyzetméteres faházat. Nem sokkal később pedig felcsaptak a lángok.

 
 

A rendőrségi közlemény szerint „egy 11 éves fiú és egy 8 éves kislány a MOM Sportközponthoz ment. A gyerekek a sportközpont lezárt tetejére felmentek, majd a tetőn lévő használaton kívüli faházba annak ablakán keresztül bemásztak és ott tüzet okoztak.”

 

Gondatlanságból elkövetett emberölés

A tűzoltók egy 8 éves kislányt eszméletlen állapotban hoztak ki az épületből, akinek újraélesztését a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen azonnal megkezdték. A gyermek a szakszerű ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette. Az építményből gyorsan terjedő tűz elől a 11 éves fiú és a 8 éves kislány megpróbált kimenekülni, azonban a kislány az épületben rekedt és életét vesztette. Testvérét, a 11 éves fiút a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, ahol a nyomozók az esettel összefüggésben meghallgatták.”– közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. 

 
 

Úgy tudjuk, Dominik próbálta kihúzni a testvérét, ám nem sikerült neki. Miután kimenekítették, többször is újraélesztették Zselykét, sikertelenül. A fiú füstmérgezést szenvedett. 

 
 
 

A család beleroppant a kislány halálába. Nem véletlenül: nemrég már történt náluk egy hasonló eset, annak azonban nem lett tragikus vége. A további döbbenetes részleteket megtalálja a Ripost napilap szerdai számában!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?