Létrehozva: 2020.05.24.

Egy hónapra letartóztatták a Deák téri kettős gyilkosság gyanúsítottjait

A bíróság egy hónapra letartóztatásba helyezte azt a három férfit, akik a megalapozott gyanú szerint péntek hajnalban részt vettek a Deák téri verekedésben, és egyikük két embert halálra késelt. A törvényszék azt közölte: a gyanúsítottak egzisztenciális és személyi körülményei rendezetlenek.

A Fővárosi Főügyészség az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében emlékeztetett: az V. kerületi Deák Ferenc téren hajnali fél négy körül két, fiatalokból álló társaság verekedett össze.

Egy tizennyolc éves férfi a nála lévő késsel két sértettet megszúrt, akik a földre estek. A két megszúrt fiatal, egyikőjük 16, a másik 21 éves, a helyszínen életét vesztette – írta a főügyészség.

A közlemény szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság perceken belül azonosította és elfogta a három férfit, akik közül a kést használót több emberen elkövetett emberölés bűntette, két társát csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgattak ki gyanúsítottként és előterjesztést tettek a gyanúsítottak letartóztatására.

A letartóztatást a Fővárosi Főügyészség indítványa nyomán a nyomozási bíró vasárnap elrendelte. Az egyik sértett bántalmazásával gyanúsított férfi tekintetében a döntés végleges, a másik két terhelt esetén fellebbezések miatt még nem végleges – olvasható az ügyészségi közleményben.

A Fővárosi Törvényszék vasárnap délután az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a gyanúsítottak egzisztenciális és személyi körülményei rendezetlenek, állandó, bejelentett munkahellyel nem rendelkeznek, ketten kábítószerfogyasztók.

Az emberöléssel gyanúsított férfi állandó bejelentett lakcímén nem tartózkodott. Ellene folyamatban lévő más büntetőeljárásokban – ismeretlen helyen való tartózkodása miatt – körözést, illetve elfogatóparancsot bocsátottak ki. A másik két gyanúsított lakhatási körülményei is bizonytalanok: egyikük nem rendelkezik érvényes lakóhellyel, egy ellenük 2019-ben indult nyomozás adatai alapján pedig, miután a szüleik kirakták őket a lakásukból, egy VI. kerületi albérletben éltek, ahol egyikük 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott a főbérlőnek.

A terhükre rótt bűncselekmény elkövetése után mindhárman elmenekültek a helyszínről. Mindezekre és a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén az eljárás során elérhetetlenné válnának.

A törvényszéki közleményben kiemelték, hogy a nyomozás kezdeti szakaszban van. A tényállás teljes körű felderítéséhez a verekedésben részt vevő eddig ismeretlenek – köztük egy, a késelő által megszúrt másik férfi – beazonosítása, a gyanúsítottak további kihallgatása és szembesítések szükségesek.

A bűnismétlés veszélyét a bíróság két terhelt esetében találta megalapozottnak. Ők, bár büntetlen előéletűek, de a gyanúsításban szereplő bűncselekményeket ellenük folyamatban lévő több büntetőeljárás hatálya alatt követték el. Minderre, valamint az elkövetés előtt és után tanúsított magatartásukra is figyelemmel megalapozottan lehet tartani attól, hogy kényszerintézkedés hiányában szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követnének el.

A harmadik gyanúsított esetében a bíróság a bűnismétlés veszélyét nem találta megállapíthatónak, mivel a férfi büntetlen előéletű és vele szemben másik büntetőeljárás sincs folyamatban – olvasható a törvényszéki közleményben.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Félelmetes katonai szövetség jött létre a NATO ellen

origo.hu

Már az Egyesült Államok sem tagad, itt a háborús beismerés

borsonline.hu

Ismét igaza lett Baba Vangának: valóra vált, amitől mindenki tartott

magyarnemzet.hu

Liverpool: váratlan reggeli bejelentés, Szoboszlai fotója is a hírben + videó

ripost.hu

Így ültesd át végleges helyére a paradicsompalántát, hogy bő termésed legyen

hirtv.hu

Reagált a szakmai stáb és a vezetőség is a Veszprém BL-búcsújára

origo.hu

Hatalmasat csalódott: megrázó élményeiről mesélt a TV2 sztárja

ripost.hu

Kitálalt a válóperes ügyvéd: ezt 5 szakmájú férfit kerüljétek el, ha hosszú házasságot akartok

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Felkavaró fejlemény: Ezt tudta meg a rendőrség az Aszódon talált holttestről

NÍNÓ

Látta valaki? Eltűnt a 12 éves Erik, keresi a rendőrség

NÍNÓ

Borzasztó busztragédia: 20 ember meghalt, szakadékba zuhant egy autóbusz

NÍNÓ

Majálison csapott le a rendőrség, elkapták az adathalász csalót

NÍNÓ

A szülők rémálma: Félrenyelt, majd összeesett egy 10 éves magyar gyermek, azonnal rohantak a mentők

NÍNÓ

Masszázs közben lett rosszul: idős férfi életét mentették meg Tatabányán

NÍNÓ

Tragédia Biharban: halott fiához kért segítséget egy asszony

NÍNÓ

Ellepték a rendőrök a Határ utat: tömegverekedés volt a metróállomáson – Fotó