Létrehozva: 2023.06.24.

„Édesapát, férjet, kivételes sportembert veszítettünk el, aki ezerszer megjárta már ezt az útvonalat” – Öt motoros vesztette életét a héten

Legtöbb esetben a figyelmetlenség vezetett a motorosok értelmetlen halálához. A hétvégén a fővárosban hatalmas találkozót tartanak a Harley Davidsonosok, Budapest környékére Európa minden tájáról összegyűltek a motorosok, így érdemes kiemelt figyelemmel közlekedni az országban.

Berobbant a motorosszezon, a héten pedig Európa minden tájáról érkeztek Harley Davidson motorosok Magyarországra, akik a márka 120 éves fennállását ünneplik a hétvégén Budapesten. A külföldi országokból érkező kétkerekűn ülők boldogan integetnek az autósoknak országszerte. A kánikula azonban továbbra is tombol, másodfokú hőségriasztás van érvényben Magyarországon, az elmúlt egy hét számtalan motoros balesete pedig a legtöbb esetben értelmetlen halállal végződött, így érdemes kiemelten odafigyelni a következő napokban a motorral közlekedőkre!

a gyász gyertyái
 

Öten is meghaltak a héten az utakon

Feketébe borult június közepén a magyar motoros társadalom, öt értelmetlen haláleset is történt a hazai utakon.

Június 20-án Soroksáron egy taxis és egy motoros karambolozott, miután a személygépjármű úgy sorolt ki a buszsávba, hogy nem vette figyelembe a hátulról, megengedett sebességgel hajtó motorost. A kétkerekű vezetője a helyszínen életét vesztette.

Június 21-én délután az M1-es autópályán vesztette életét egy 62 éves motoros. A férfi a főváros irányába motorozott, amikor későn észlelte az előtte forgalmi okokból lassító autót és nekiütközött a hátuljának. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Nem vette észre a motoros, hogy lassított előtte az autó. Fotó: Police.hu

Szintén június 21-én a 24-es számú főúton, Gyöngyös közelében történt halálos motorbaleset. Az elsődleges információk szerint egy Gyöngyös felől érkező autó lelassított, mert balra akart kanyarodni, de nem volt elsőbbsége. Még a mögötte jövő autó is lefékezett, a mögötte érkező zárt busz azonban már nem, megtolta hátulról a sort, aminek következtében a kanyarodásra váró autót kitolta a szembejövő sávba, ahol az frontálisan ütközött a teljesen szabályosan haladó motorossal. „Egy helybéli embertársunkat, édesapát, férjet, kivételes sportembert veszítettünk el, aki ezerszer megjárta már ezt az útvonalat” – írta egy ismerőse az abasári férfiról, aki azonnal szörnyethalt a balesetben. 

Csütörtökön késő este az 51-es főúton Dömsödnél történt egy brutális baleset, egy motoros kamionnal ütközött egyelőre tisztázatlan okokból. A jármű és vezetője is több métert repült a sötét éjszakában, a sofőr életét már nem tudták megmenteni.

Péntek délután Budapest VIII. kerületében, az Asztalos Sándor utca és a Kerepesi út kereszteződésében a motoros az úton haladt, amikor – eddig ismeretlen okokból – először egy kocsinak ütközött. Az autóval való koccanás után a motor irányíthatatlanná vált, és a női sofőr egyenesen egy közeli tűzcsapnak rohant. Az ütközéstől a nő lezuhant a motorról, a bukósisakja is megrongálódott és a tűzcsapot is kitörte. 

A környékbeli szemtanúk a hatalmas csattanás után azonnal riasztották a rendőröket és a mentőket, akik percek alatt a helyszínre értek. Bár többször próbálták újraéleszteni és a mentősök hosszú ideig küzdöttek a motoros életéért, minden igyekezet ellenére sem tudták megmenteni, így a nő a helyszínen meghalt. 

A baleset körülményei eddig tisztázatlanok, azokat a rendőrség jelenleg is vizsgálja. 

Az ütközés után a nő életét hosszú ideig próbálák megmenteni, azonban a helyszínen belehalt sérüléseibe - Fotó: Bors

A legtöbb esetben a figyelmetlenség vezetett a tragédiához, de a hirtelen beköszöntött forrósággal is számolniuk kell az utakon közlekedőknek. A héten kitört kánikula még a fiatalabbak szervezetét is megterheli, kevésbé tudunk koncentrálni. Éppen ezért fontos, főleg a hétvégén, amikor autósok és motorosok is nagy számban vesznek majd részt a közlekedésben, hogy figyeljünk egymásra!

Mit tehetünk a motoros balesetek elkerülése érdekében?

A motorosok halálozási kockázata közlekedési baleset esetén nyolcszor nagyobb, mint a személygépkocsiban utazóké. Közúti baleset esetén a motorkerékpárosok teste közvetlenül sérül. A Ripost ebben a korábbi cikkében szedte össze, hogyan kerülhetjük el a motoros baleseteket. 

 

origo.hu

Először pillantották meg egy távoli bolygó légkörét; elállt a lélegzetük attól, amit láttak

ripost.hu

Katalin hercegné végre személyesen adott hírt magáról

borsonline.hu

Úszik a boldogságban Tápai Szabina, itt az első fotó a nagy bejelentésről

hirtv.hu

Öt sülysápi érintettje is van a szombati hajóbalesetnek + videó

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor neves meglepetésvendéget köszöntött a felcsúti arénában

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 16.: a Vízöntő elemében van, a Rák menjen a saját feje után

ripost.hu

4 év után előmerészkedett a botrányos színész, alig lehet ráismerni a Transformers sztárjára

ripost.hu

Te ismered a Rubik-kocka titkát? Lerántjuk a leplet

ripost.hu

Erre a 3 csillagjegyre idén felejthetetlen nyaralás vár

ripost.hu

"Jobban illik hozzád" - hoppá, kit ölelget Tóth Gabi?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Most érkezett: Lezuhant egy túrázó a Pécskő sziklánál, a mentők és a tűzoltók siettek a segítségére

NÍNÓ

Tömegbaleset az M1-esen, több kilométeres a torlódás

NÍNÓ

Exkluzív információk a pécsi gázolásról: ezért törhetett ki a balhé

NÍNÓ

Horror az M43-ason: rettenetes tragédia történt, holttest van az autópályán

NÍNÓ

Nem segített, őrizetbe vették a balesetező szállodahajó kapitányát - Videó!

NÍNÓ

Most jött a hír: mentőhelikoptert riasztottak, súlyos balesetnél mentenek

NÍNÓ

"Inkább áldozatokat keresünk" - így zajlik a kutatás Verőcénél

NÍNÓ

Szándékos gázolás: járdára hajtott, és fékezés nélkül elütötte két haragosát egy pécsi férfi