Létrehozva: 2015.05.25.

9 külföldi sportoló, aki belehalt a brutális iramba

Az egyik másodpercben még úgy ugrik, rohan vagy cselez, ahogy azt a drukkerek megszokták. Aztán jön a hirtelen szívhalál. Kilenc sportoló szívbemarkoló története.

A belgiumi események bizonyították, hogy a másodperc törtrésze alatt bekövetkezhet a tragédia. Az egyik pillanatban még úgy ugrik, rohan vagy cselez, ahogy azt a társak és a drukkerek megszokták. A másik pillanatban viszont már mozdulatlanul hever a pályán, és rémült arcú orvosok állnak körülötte. Ilyenkor sokan már sejtik, hogy a legrosszabb történt. Hirtelen szívhalál. Kilenc külföldi sportoló szívbemarkoló története.

Marc-Vivien Foé (labdarúgás)

Talán a kameruni focista esete irányította rá a világ figyelmét arra, hogy jóval komolyabban kell venni a sportorvosi munkát, valamint a legtöbbet foglalkoztatott sportolók rendszeres felügyeletét. Foé a 2003-as Konföderációs Kupa elődöntőjében, a Kamerun-Kolumbia mérkőzés 73. percében esett össze a pályán. A Manchester City játékosa 28 éves volt.

 

Bruno Baiano (labdarúgás)

2004-ben, mindössze négy hónappal Fehér Miklós tragikus halála után a Benfica újabb játékosát veszítette el. Az alig 18 esztendős futballistának edzés közben állt meg a szíve. Öt nappal később a kórházban hunyt el.

Nedzad Botonjic (labdarúgás)

A szlovén Ljubljana kapusa 2005 februárjában edzés közben csuklott össze. A 27 éves hálóőr az esti tréningen kapott szívrohamot, és a gyors orvosi beavatkozás ellenére életét vesztette.

 

Antonio Puerta (labdarúgás)

Az FC Sevilla játékosa 2007 augusztusában, huszonkét éves korában hunyt el. A labdarúgó a Getafe elleni hazai bajnoki mérkőzés 35. percében elvesztette az eszméletét, és összeesett a pályán. Csapattársai ekkor megakadályozták, hogy lenyelje a nyelvét. Puerta hamarosan visszanyerte az eszméletét, és segítséggel ugyan, de a saját lábán hagyta el a játékteret. Az öltözőben viszont ismét elájult, ezért újra kellett éleszteni. Három nappal később a kórházban hunyt el.

 

Damien Nash (amerikai futball)

A Denver Broncos játékosa egy 2007-ben rendezett jótékonysági kosármeccsen vesztette életét. A 24 éves futójátékos a találkozón hirtelen összeesett, és hiába vitték azonnal kórházba, az életét már nem tudták megmenteni.

 

Kamila Skolimowska (kalapácsvetés)

Sydney olimpiai bajnoka egy 2008-as portugáliai edzőtáborozás alkalmával vesztette életét. Az akkor 26 éves lengyel nehézatléta az edzést követően jelezte, hogy nem érzi jól magát. Rövidesen el is ájult. Azonnal kórházba szállították, ám útközben ismét rosszul lett, és az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

 

Alekszej Cserepanov (jégkorong)

Az Avangard Omszk 19 esztendős hokisa 2008 októberében egy bajnoki mérkőzés közben ütközött csapattársával, majd ezt követően rövidesen elhunyt. Az egyik legnagyobb reménységnek tartott orosz jégkorongozó akut szívelégtelenségben halt meg.

 

Dani Jarque (labdarúgás)

A barcelonai Espanyol csapatkapitánya 2009-ben kapott szívrohamot. A futballista csapata olaszországi edzőtáborában lett rosszul, később össze is esett. Mivel Jarque a csapat esti vacsoráján nem jelent meg, egyik társa felment a szobájába, ahol a kapitány már holtan feküdt. Mindössze 26 éves volt.

 

 

Robert Traylor (kosárlabda)

A brutális fizikai paraméterei miatt a Traktor becenévvel illetett kosaras a Dallastól a Milwaukee-ig több NBA-csapatban is megfordult. Később, európai klubjaiban húzóembernek bizonyult. A halál Puerto Ricóban érte: 2011-ben, saját fürdőszobájában vesztette életét. A centert 34 éves korában vitte el a szívroham.

origo.hu

Estére megint megjön a vihar és a jég

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

borsonline.hu

Kínos, hogyan tagadja a szakítást J-Lo és Ben Affleck

mindmegette.hu

Tudtad? Az amerikaiak ezért tartják nevetségesnek, ha vajat kensz a szendvicsedbe

hirtv.hu

Friss híreket közöltek Robert Fico állapotáról

ripost.hu

Alig tudja valaki a helyes megoldást erre az általános iskolás matek házira

travelo.hu

Videó: Hatalmas, legelésző szarvasrudlit sikerült lencsevégre kapni a Bakonyban

ripost.hu

Mindenkit meglepett Klopp: ezt tette Szoboszlaival utolsó napján a búcsúzó edző

ripost.hu

"Nem tudom értelmezni" - váratlanul stílust váltott Tóth Andi

ripost.hu

Most jött: újabb vízi baleset történt, többen meghaltak és eltűntek

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

Szurkolók rohanták le a Fradi focistáit, bulizott az éjszakában a bajnokcsapat - Fotók

OLDALVONAL

Tragikus hős lett a Fradi gólkirálya, mi lesz így az Eb-n?

OLDALVONAL

„Betörték az orromat” - Legféltettebb titkairól tárulkozott ki a Fradi úszónője

OLDALVONAL

Marco Rossi elárulta leghőbb vágyát: Szoboszlaiék így alakíthatnak igazán nagyot az Eb-n

OLDALVONAL

Betelt a pohár, Vettel végre megszólalt a visszatérésről

OLDALVONAL

Orbán Viktor: múlt nélkül nincs jövője a magyar futballnak

OLDALVONAL

Sorsfordító döntés előtt áll Marco Rossi kulcsembere: magára haragíthatja a rajongóit

OLDALVONAL

Gyászol a focivilág, súlyos betegségben hunyt el a németek hőse