Donald Tusk: a NATO katonái már Ukrajnában vannak

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2022.03.07.
Módosítva: 2022.03.07.

Már több mint 800 ezer látogatót fogadott a Dubaji Világkiállítás Magyar Pavilonja

Az október 1-jei nyitás óta több mint 800 ezer látogatót fogadott a Dubaji Világkiállításon a Magyar Pavilon.

Szerző Ripost

A hírt hétfőn közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

A Magyar Pavilont pénteken kereste föl a 800 ezredik látogató, akinek Tóth Andrea, az Expo 2020 Magyarország ügyvezetője és Tatár Szabolcs miniszteri biztos emléklapot és egy magyar kézműves termékeket tartalmazó ajándékcsomagot adott. Az Egyesül Arab Emirátusokban megrendezett eseményen az elmúlt pár hét során jelentősen nőtt a látogatók száma, a Magyar Pavilonban majdnem megduplázódott, naponta akár 7-8 ezren is betérnek - tették hozzá.

A március 31-én záruló expo Magyar Pavilonja számos kulturális programot tart az utolsó hónapban. Jövő hétfőn kezdődik a nemzeti hét, amelynek keretében többek között a Magyar Állami Népi Együttes, a Győri Balett és Havasi Balázs lép föl. Jövő vasárnap Polgár Judit sakknagymester közreműködésével világrekord-kísérletre is sor kerül - olvasható a közleményben.

Az online elérhető városkalauz, a Time Out Dubai a világkiállítás 15 legizgalmasabb épülete közé válogatta a Magyar Pavilont.

Az exkluzív listában élő esőerdőt, “hósátrat” és kiterjesztett valóságot is felvonultató országpavilonokat találunk, és ebben a nagyon erős mezőnyben kapott helyet a hazánk vízkincseit eddig soha nem látott módon bemutató Magyar Pavilon is. Az újságírók 135 épület közül választottak ki 15-öt, amelyek szerintük a legkülönlegesebbek lesznek az Expo-n.

A cikk felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon több termálvizes forrás található, mint Európa bármely más országában, és ez alkotja az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt pavilon fő tematikáját. A látogatók egy interaktív kiállításon keresztül ismerkedhetnek meg Magyarország unikális vízkészleteivel, gyógyvizeivel, fürdőkultúrájával és balneológiájával.

A pandémia miatt egy évvel elhalasztott Dubaji Világkiállítást 2021. október 1. és 2022. március 31. között rendezik meg az Egyesült Arab Emirátusokban, fokozott egészségügyi intézkedések mellett. A fél évig tartó eseményre 25 millió látogatót várnak a szervezők.

Dubaj koronahercege, Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid al Maktoum látogatást tett a Dubaji Világkiállítás magyar pavilonjában. A 15 legkülönlegesebb épület közé bekerült pavilon a koronaherceget is lenyűgözte. 

Az épületben található kiállítás soha nem látott, izgalmas megoldásokkal mutatja be hazánk különleges vízkészletét, gyógyvizeink gazdag ásványiagyag-tartalmát. A padlón patakot imitáló dekoráció kíséri végig a vendégeket a tárlat különböző állomásain. Interaktív eszközökkel ismerhetők meg Magyarország neves fürdővárosai és Budapest híres fürdői. Az akváriumot idéző, különleges fal érintésre megelevenedik, a Hévízi-tó gyönyörű látképe pedig testközelből tárul a látogatók elé. A nemzetközileg is közkedvelt hévízi installáció a koronaherceget is lenyűgözte, figyelmét felkeltette Hévíz városa, mint turisztikai desztináció.

A koronaherceget a Magyar Pavilon látogatására elkísérte Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, aki többek között, az Emirates Group vezérigazgatója és alapítója és a Dubai Polgári Repülési Hatóság elnöke, valamint a látogatáson részt vett és Őfelsége Sheikh Mansoor Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum a Dubai Sporttanács elnöke is.

A Magyar Pavilon a világkiállítás Mobilitás kerületében található. Hazánké az első faszerkezetes épület nemcsak a világkiállításon, hanem az egész Perzsa-öböl menti régióban. A pavilont Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte, majd 17 magyar ács állította össze hónapokon keresztül. Az építés során egyetlen csepp vizet sem használtak fel, így kapcsolódva az expó egyik fő témájához, a fenntarthatósághoz.

A többszintes Magyar Pavilon az Expo 2020 „Mobilitás” kerületében található, és az egyetlen faszerkezetű épület az egész Perzsa öböl-menti régióban. A pavilon hasznos alapterülete 1927 négyzetméter, építéséhez 560 ezer kilogramm fát használtak fel, a leghosszabb szerkezeti elem 18,47 méter, a legnehezebb pedig több mint 2700 kilogramm. Az épületet Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, az Ybl Miklós-díjas magyar építész Csernyus Lőrinc tervezte, az épület vázát pedig 17 magyar ács állította össze több hónapon át. 

A Pavilon Magyarország vízkincseit mutatja  be, az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épületben a látogatók megismerhetik hazánk egyedülálló vízkészletét, gyógy- és termálvizeit, azok jótékony egészségügyi hatásait. A tudás- és élményalapú interaktív tárlat Magyarország élmény- és gyógyfürdőit is népszerűsíti. A kiállítás csúcspontja a 13 méter magas kupolaterem, ahol lenyűgöző látvány várja a vendégeket. 

origo.hu

Már 12 éves az a döbbenetes hiba, amely miatt a magyar focibírókat kizárták a világversenyekről

origo.hu

Az Egyesült Államok szerint az atomháború az egyetlen megoldás

life.hu

Megnősült Jon Bon Jovi fia: az esküvőt Las Vegasban tartották

hirtv.hu

Megszólalt Bayer Zsolt a következő Békemenetről + videó

ripost.hu

Kiakadt Kőgazdag Aurél: nem engedik érettségizni

vg.hu

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be és nem lesz bennük eladó

origo.hu

Gyermek bűntények az elmúlt évekből

metropol.hu

Korrupció és trükközés: Karácsony rekordot döntött, számtalan nyomozás folyik fővárosi ügyekben

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

ripost.hu

Jákob Zoli üzent a Ferrariját összetörő Herczeg Csabinak: "ez nem teszi semmissé a 2-3 milliós kárt"

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Nyugati katonák Ukrajnában? Megszólalt a NATO-főtitkár és az orosz kémfőnök

POLITIK

Letartóztatták a budapesti Antifa-támadás újabb német gyanúsítottját

POLITIK

Ukrajnában petíciót tettek közzé nyugati csapatok behívására

POLITIK

Ukrán tábornok: a csatatéren nem lehet lezárni a háborút

POLITIK

Újabb olasz intézkedések az illegális migráció ellen

POLITIK

Az oroszok áttörésre készülnek Ukrajnában?

POLITIK

Sokak szemét csípi, hogy hozzánk jön a kínai autógyár

POLITIK

Zelenszkij leváltotta saját testőrparancsnokát