Létrehozva: 2022.06.07.

Az évközi nyugdíjemelés mellé egy összegben érkezik a féléves korrekció

Döntött a kormány.

Szerző Ripost

Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy a júliusi nyugdíjemelés mellé a kormány egy összegben utalja el a fél évre visszamenő nyugdíjkorrekciót.

 

Nem hagyjuk, hogy a magyar emberek, nyugdíjasok fizessék meg a háború árát!” – kezdte bejegyzését a kormánybiztos.

Majd hozzátette, hogy a magyar kormány évközi nyugdíjemelést hajt végre a tartósan magas infláció miatt, amelyről már döntés született.

„A magyar nyugdíjasok 2022 júliusától 3,9 százalékkal magasabb nyugdíjat kapnak, emellett egy összegben érkezik a nyugdíjkorrekció az első fél évre visszamenőleg”

– emelte ki Németh Szilárd.

Meg kell védeni Budapestet a rezsicsökkentés megszüntetésének hatásaitól – ezt Karácsony Gergely főpolgármester írta, miután a kormány terveiből kiderült, hogy a családok esetében megmarad a rezsicsökkentés, de az önkormányzatok és a cégek esetében nem. Németh Szilárd most arra hívta fel a figyelmet, hogy Karácsony Gergely a kezdetek óta támadta a rezsicsökkentést, országgyűlési képviselőként pedig nem is szavazta meg azt. A kormánybiztos hangsúlyozta: a kormány továbbra is biztosítani fogja a magyar családok részére a rezsicsökkentést.

Meg kell védeni Budapestet a rezsicsökkentés megszüntetésének hatásaitól – írta Karácsony Gergely vasárnapi bejegyzésében. A főpolgármester hosszasan panaszolta, milyen nehézségeket jelent a fővárosnak, hogy kikerülnek a rezsivédelem alól az önkormányzatok és a gazdálkodó szervezetek.

Karácsony Gergely szerint ennek hatásait a kisvállalkozások és az önkormányzatok sem tudják kigazdálkodni, csak ha emelik az árakat, ami tovább gerjeszti majd az inflációt. Közölte: úgy döntött, hogy Brüsszelhez fordul, és segítséget kér. A főpolgármester nem először beszél arról, hogy a főváros az anyagi csőd szélén áll.

Karácsony Gergely országgyűlési képviselőként nem is szavazta meg a rezsicsökkentési törvényeket –

így reagált Németh Szilárd, a főpolgármester bejegyzésére. A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos úgy fogalmazott: „Gyurcsánnyal és Márki-Zay Péterrel arról beszéltek, hogy a rezsicsökkentés ostobaság, s ebben a formájában meg kell szüntetni, mindent a piac igényei alá kell rendelni”.

Németh Szilárd azt is írta: a főpolgármester a „baloldallal együtt a multik oldalán áll, a magyar családokkal szemben a multik és Brüsszel érdekeinek kiszolgálója”.

A volt miniszterelnök már 2014-ben hülyeségnek nevezte a rezsicsökkentést az Origonak adott interjújában, majd egy szegedi lakossági fórumon beszélt arról, hogy a rezsicsökkentés megbukott.

A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter a kampányban egyenesen népbutításnak nevezte a rezsicsökkentést. Azt mondta: megszüntetné a rezsicsökkentés jelenlegi formáját.

Helyette inkább a spórolást ajánlotta az embereknek.

Kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni” – hangoztatta jótanácsait.

A szocialistáknak is akadt ötletük. Ők a sávos árrendszer bevezetését javasolták a rezsi esetében is. Vagyis terveik szerint hatósági áron csak a létfenntartáshoz szükséges vízhez és energiához lehetne hozzájutni, az ezen felüli – ahogy a párt fogalmazott – túlfogyasztás az MSZP módszerével már jóval többe kerülne.

Ezzel szemben a kormány továbbra is kitart a rezsicsökkentés mellett. Hiába emelkednek Európa-szerte az árak, a magyar családoknak továbbra sem kell aggódniuk azért, hogy többet kell majd fizetniük az áramért vagy a gázért.

Németh Szilárd közleményében ugyanis leszögezte:

az Orbán-kormány továbbra is biztosítani fogja a magyar családok részére a rezsicsökkentés eredményeit, és ebből nem fog visszalépni.

Ahogy fogalmazott: ezért hozták létre a rezsivédelmi alapot is.

A baloldal most is a multik oldalára állt és ott „üti-vágja a rezsicsökkentést, ahol csak éri” – erről beszélt Németh Szilárd a Kossuth Rádióban. A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos emlékeztetett rá, hogy a baloldali pártok korábban egyetlen rezsicsökkentéssel kapcsolatos intézkedést sem szavaztak meg. A Gyurcsány-kormány, illetve már előtte a Horn-kormány pedig az összes rezsiszolgáltatót külföldi kézbe juttatta.

Németh Szilárdot, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos elmondta: az olajembargóval szemben Brüsszelben elért siker úgy függ össze a rezsicsökkentéssel, hogy az az alapja a rezsicsökkentésnek, hogy azt az orosz kőolajat tudjuk a továbbiakban is használni a gazdaságban és a házátártások energiaellátásában, amit eddig megszoktunk.

„Ez egy óriási győzelem, hiszen nem tudták elérni azt, hogy azok az országok, akik csővezetéken kapják az orosz olajat, azok is beálljanak ebbe az embargós politikába”

– emelte ki a kormánybiztos. Németh Szilárd közölte: a magyar emberek összességében 2200 milliárd forintot spóroltak a rezsicsökkentéssel és a benzinár- és élelmiszerárstoppal.

A kormány extraprofitadót vet ki nyolc szektorra, az ellenzék ezt az intézkedést is támadta, szerintük ugyanis nincs olyan, hogy extraprofit.

A kormánybiztos szerint pedig igenis van extraprofit. „Azok, akik a háborúból – anélkül, hogy bármit befektettek volna – nagyon magas profitra tesznek szert, mi ezt nevezzük extraprofitnak” – fogalmazott Németh Szilárd.

Az eredeti hasznot nem éri ez a rendelkezés, de nyolc szektort arra kértek, hogy abba a két nagy alapba, amely az ország védelmét és a családok védelmét szolgálja – a honvédelmi alap és a rezsivédelmi alap – fizessék be az extraprofitot.

Keddi hírek szerint terítéken van Brüsszelben a gázembargó is. Ebben az ügyben a magyar kormány álláspontja ugyan az, mint az olajembargóval kapcsolatban.

„Mi magyar érdeket kell hogy szolgáljunk, a magyar emberek nem fizethetik meg ennek a háborúnak az árát”

– hangsúlyozta Németh Szilárd.

Majd hozzátette, hogy a magyar kormány álláspontja a kezdettől fogva világos volt: elítéljük az orosz agressziót, segítőkezet nyújtunk a háború elől menekülteknek, de azt nem engedhetjük meg, hogy a magyarok fizessék meg a háború árát.

origo.hu

Óriási siker volt itthon is a német A klinika - így néznek ki a szereplők 35 évvel később

ripost.hu

Erre a 3 csillagjegyre idén felejthetetlen nyaralás vár

borsonline.hu

„Annyira szeretlek” - Tóth Gabi egy másik férfi karjaiban tűnt fel - Fotó

vg.hu

Svájci autópályák: úgy végzik az útfelújításokat, ahogy arról a magyarok csak álmodhatnak – videó

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

vg.hu

Kevesebb mint egy év alatt dupláztak, akik ide fektettek be

ripost.hu

Szoboszlai szomorú bejelentést tett, rajongók ezrei zokognak most

mindmegette.hu

Ezt a fűszert keverd a fasírtba és olyan finom lesz, mint még soha

ripost.hu

Május végén fordul a kocka, ezekre a csillagjegyekre rámosolyognak az égiek

ripost.hu

Dáriusz, Valentino, Patrik – így fogják hívni Kulcsár Edina és G.w.M kisfiát?

ripost.hu

Jön a megújulás: ennek a négy csillagjegynek fordulatot ígér a nyár

ripost.hu

"Jobban illik hozzád" - hoppá, kit ölelget Tóth Gabi?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Berobbant a szexuális bűncselekmények száma a pályaudvarokon

POLITIK

Az iráni elnök halála újabb háborús veszélyt jelent

POLITIK

A Jobbik teljes erővel beállt Magyar Péter mögé

POLITIK

Így kötődnek Magyar Péter szervezeti a Soros-hálózathoz

POLITIK

Magyar Péter és jelöltjei egyértelműen háborúpártiak