Létrehozva: 2022.06.11.

Biztonsági őr vagy gyógymasszőr lesz Jakab Péter?

Ő maga vetette fel ezt a lehetőséget.

Szerző Ripost

A volt elnök a közösségi oldalán arról értekezett, hogy nem bánná, ha vissza kellene mennie kocsmárosnak, biztonsági őrnek vagy gyógymasszőrnek.

Azt sem bánja már Jakab Péter, ha újra kocsmáros, biztonsági őr, gyógymasszőr, tanár vagy önkormányzati képviselő lesz, ő ugyanis megmaradt annak, aki volt, egy egyszerű vidéki gyereknek – ezt írta pénteki Facebook-bejegyzésében a Jobbik szerdán lemondott elnöke.

A Jobbikot váratlanul érte a pártelnök távozása, és többeket is megdöbbentette az, hogy Jakab Péter el sem ment a választmány szerda esti ülésre. Szabó Gábor, a testület elnöke akkor közölte: az elmúlt hetek eseményeit át kell beszélniük. Ez alatt vélhetően a Jobbikot érintő zaklatási botrányra is utalt.

Az éjszakába nyúló tanácskozás azonban a hírek szerint nem volt feszültségektől mentes.

A Mediaworks Hírcentruma megtudta: az egyik felszólaló indulatosan szembesítette a párt delegáltjait, és azt szegezte nekik: mindenki tudhatta, hogy ha megsemmisítik Enikőt, akkor Jakab Péter is megsemmisül, mert csak együtt tudnak létezni”.

– Ön még a Jobbiknak a tagja? – kérdezte az M1 riportere az utcán Molnár Enikőt, Jakab korábbi kabinetfőnökét, de válasz nem érkezett.

Jakab Péter és Molnár Enikő kabinetfőnök viszonyáról már hónapok óta cikkezett a sajtó. Ráadásul az is felmerült, hogy valójában Molnár irányította a pártot.

– Tudta, hogy Jakab Péter le fog mondani? – próbálkozott újabb kérdéssel a kabinetfőnöknél.

Molnár Enikő nem várta meg a többórás esemény végét, alig egy órával a kezdés után Lukács László alelnök kíséretében távozott a helyszínről. Közben volt, aki arra figyelmeztette a megjelenteket, hogy baj lehet abból, ha Jakab Péter frakcióvezetői pozíciója is veszélybe kerül, és úgy vélte, most szakadt ketté a párt. Ezt szerda kora este cáfolták a választmány tagjai, arra azonban nem kapott választ a Híradó, hogy egységes marad-e a parlamenti képviselőcsoport.

A Mediaworks Hírcentrumának információi szerint Ander Balázs a párt egyik alelnöke Jakab Péter stílusáról alkotott markáns véleményt, és arról beszélt, hogy „prolisággal egy párt tíz százalékot sem érhet el”.

Potocskáné Kőrösi Anita pedig – aki jelenleg ügyvivőként viszi tovább a párt ügyeit – a kritikákra reagálva leszögezte: hazugság, hogy nem dolgozik az elnökség, amit ő legitimnek nevezett.

A Mediaworks információi szerint a választmányi ülés egyik felszólalója azt a kérdést tette fel, hogy „mi a fenének is vannak itt egyáltalán”.

Jakab Péter nemcsak a viselkedése miatt került rendszeresen a figyelem középpontjába. Közösségi oldalán úgy próbálta magát feltüntetni, mint aki egyszerű életet él, de a valóság más volt.

Körútjain például egy régi egyterű autóval jelent meg, miközben sofőrje egy másik drága járművel követte. De miskolci háza helyett is egy fővárosi panelház elől jelentkezett be. Csakhogy a sajtó szerint 2,4 millió forintos fizetésével már az előző országgyűlési ciklusban is az egyik legjobban kereső képviselőnek számított.

Pártelnökké választása óta mégis kampányszerűen próbálta demonstrálni, hogy szerényen él.

Hol paprikás krumplit kanalazva, hol parizeres kenyérrel pózolt a felvételeken. Korábbi párttársa erre utalva nevezte őt el parizeusnak.

Jakab Péter kedden még elnök-frakcióvezetőként beszélt a parlamentben, miközben Novák Előd parizeus feliratot tartott a háta mögött, amit a parizer és képmutató szavak összetételének szánt a Mi Hazánk képviselője.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Jakab Péter magánéleti botrányai is gyengítették a pozícióját: több olyan felvétel készült, amelyeken reggelente a kabinetfőnökével, Molnár Enikővel közösen távozott abból a lakásból, amelyet az Országgyűlés Hivatala biztosított neki.

A Jobbikon belül néhány hónapja kirobbant szexuális zaklatási ügy pedig párttársai szerint még tovább súlyosbította a helyzetét. Az áldozat,

V. Anita állítja: Jakab Péter tudott a bántalmazásról és mégsem tett semmit.

A 41 éves politikus 2020 januárjában lett a párt elnöke, és ő volt a Jobbik miniszterelnök-jelöltje. Irányításával történelmi mélypontra süllyedt a Jobbik támogatottsága, ennek ellenére alig egy hónappal ezelőtt újra megválasztották a párt elnökének.

Jakab Péter akkor még az egységet próbálta sulykolni a tagság előtt. De közben a pártban már súlyos belviszály dúlt, amely egészen odáig fajult, hogy Jakab Péter feljelentette elnökhelyettesét, Potocskáné Kőrösi Anitát, és kezdeményezte a kizárását is. Ezzel azonban többen nem értettek egyet a pártból. A Metropol információi szerint Jakab Péter aznap még megpróbálta elérni, hogy a sima többség helyett kétharmadra legyen szükség a frakcióvezető leváltásához, de nem járt sikerrel – így az is kérdéses, hogy a képviselőcsoportot meddig vezetheti.

Nehéz döntés volt, de a helyes döntések nem mindig könnyűek – írta közösségi oldalára lemondása után egy nappal Jakab Péter. Hozzátette: csak az elnöki széket hagyja ott, marad a nép pártján.

A volt pártelnök szerda este a Facebook-oldalán jelentette be lemondását, melyet azzal indokolt: az új elnökség a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítja számára a többséget, vagyis kivették a kezéből a Jobbik irányítását.

Párttársai közül néhányan váratlanul fogadták a hírt, több más politikus viszont nem lepődött meg.

Varga Judit igazságügyi miniszter úgy reagált: egyszer minden parizer elfogy. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője pedig szebb jövőt kívánt Jakab Péternek.

Egy éve kellett volna lemondania – ezt a Jobbik korábbi országgyűlési képviselője mondta az ATV-n. Mirkóczki Ádám szerint mostanra Jakab Péter teljesen tönkretette a pártot.

A Jobbik elvesztette mindenét, amitől Jobbik volt. Legyen az politikai karakter, legyen az olyan politikai mondanivaló, ami régebben a Jobbikot jellemezte” – fogalmazott.

Ez már a végjátéknak tekinthető

– erről a XXI. Század vezető elemzője beszélt az M1 Ma reggel című műsorában. Deák Dániel szerint a Jobbik halálra van ítélve.

Jakab Péter mindenkit elüldözött a pártból már, aki az első vonalban vagy a másodvonalban volt, csupán olyan politikusok vannak már a Jobbikban, akik kevésbé ismertek, sokkal gyengébb politikai teljesítményt képesek felmutatni, még akár Jakab Péternél is, tehát innentől kezdve most már a Jobbik felszámolása lesz a feladata lényegében az új pártelnöknek” – emelte ki.

A Jobbik választmánya dönt majd az új elnök személyéről. De addig az elnökhelyettes, vagyis Potocskáné Kőrösi Anita irányítja pártot.

Tegnap a Jobbik elnöksége közleményben tudatta, hogy tudomásul vette a pártelnök lemondását.

Jelezték: a közeljövőben tartandó tisztújításig a pártot Potocskáné Kőrösi Anita, mint ügyvezető elnök, valamint Lukács László György, Kvárik Anita, Ander Balázs, Z. Kárpát Dániel, Dudás Róbert és Magyar Zoltán alelnökök irányítják tovább.

Jakab Péternek már az ellenzéki előválasztási vereség után le kellett volna mondania. Azóta mindent elvesztett a Jobbik, amitől korábban a jobbik volt – mondta Mirkóczki Ádám egri polgármester, a párt korábbi országgyűlési képviselője és egykori szóvivője.

Mirkóczi Ádám az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kijelentette, hogy Jakab Péternek egy évvel ezelőtt már le kellett volna mondania. Eger város polgármestere, aki korábban a Jobbik országgyűlési képviselője is és szóvivője is volt, kijelentette: Jakab „nagyjából egy évet késett ezzel a döntéssel. Ha az előválasztási vereség után dönt így, akkor valamit megőrizhetett volna a politikai hiteléből” – mondta.

Hozzátette:

a „Jobbik mindent elvesztett, amitől a jobbik volt. Legyen az politikai karakter, vagy olyan mondanivaló, ami régebben jellemezte”.

Mirkóczki szerint egykori pártja 2018-ig folyamatosan felfelé ívelő pályán mozgott, ami azóta megszűnt. Arra a felvetésre, hogy Jakab Péter azt írta a facebook oldalán, hogy a frakcióvezetői tisztséget továbbra is meg kívánja tartani,

azt válaszolta: a fontosabb posztot választotta.

A műsorvezető felvetette: sajtóhírek szerint Eger polgármestere kitiltotta a Fidesz–KDNP frakcióját a városházáról. A kormánypárti képviselők szerint mindez a polgármester kétségbeesett kísérlete volt arra, hogy elhallgattassa a kritikus hangokat. Oroján Sándor, a Fidesz–KDNP frakció vezetője ezt úgy kommentálta: a rendszerváltás óta nem volt arra példa, hogy egy városvezető kitiltsa az ellenzéket a települési közgyűlésről. Mirkóczki azonban tagadta, hogy kitiltotta volna az ellenzéket, szerinte ő a jövőben csak „egy nem kötelező gesztust nem kíván gyakorolni”.

A Jobbik elnöksége tudomásul vette és elfogadta Jakab Péter lemondását a pártelnöki tisztségről – tudatta a párt a testület csütörtöki ülését követően, közleményben.

Jelezték: a közeljövőben tartandó tisztújításig a pártot Potocskáné Kőrösi Anita, mint ügyvezető elnök, valamint Lukács László György, Kvárik Anita, Ander Balázs, Z. Kárpát Dániel, Dudás Róbert és Magyar Zoltán alelnökök irányítják tovább.

A Jobbik belső ügyeinek rendezéséről a tisztújításig nem kívánnak további nyilatkozatot tenni – írták, hangsúlyozva, a párt továbbra is a magyar embereket képviselve, a magyar emberekért fog dolgozni a parlamentben és azon kívül is.

Nehéz döntés volt a tegnapi, de a helyes döntések nem mindig könnyűek – kezdte bejegyzését a Jobbik lemondott elnöke, akinek párttársai a közösségi médiából tudták meg szerda este Jakab elnöki székből való távozását.

Jakab posztjában igyekezett megnyugtatni követőit: „Aki ismer, tudja, nem vagyok az a feladós fajta.”

A Jobbik elnöki székéből távozó politikus a Fidesznek is üzen, „soha nem adom meg nektek azt az örömöt, hogy eltűnjek. Nem győztetek le! Sőt, most lesz csak igazán több energiám rátok”.

„Csak az elnöki széket hagytam ott”

– hangsúlyozza Jakab Péter. Az elmúlt hetek botrányait követően arról szóltak a hírek, hogy „puccs” zajlik a 3 százalékosra zsugorodott párt elnöke ellen. Miután lemondott posztjáról Molnár Enikő, Jakab Péter kabinetfőnöke, rendkívüli választmányi ülést hívtak össze a pártban.

A szerdai rendkívüli választmányi ülésen azonban nem jelent meg Jakab, közösségi oldalán jelentette be, hogy lemond az elnökségről, ám a frakciót továbbra is vezetni szeretné.

origo.hu

Alufóliasisakos Magyar Péter: a röhögéstől fetreng az internet az újabb bukásán és elmebeteg magyarázkodásain - a legjobb mémek!

origo.hu

Újra együtt Stana Alexandra és egykori párja

borsonline.hu

Azonnal ki kellett üríteni a Tescót - már a helikopter is leszállt a parkolóban

magyarnemzet.hu

Zidane sokatmondóan reagált a Real győzelmére a Bayern München ellen

metropol.hu

„Elsődleges célponttá vált” – sztárklub csábítja Marco Rossi felfedezettjét

magyarnemzet.hu

Itt a világháború, EU-ország katonái mennek Ukrajnába

origo.hu

Újabb hír érkezett a rákos beteg Katalin hercegnéről

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 9.: az Ikrek tervezze meg a lépéseit, a Mérleg jó tanácsokat ad

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

ripost.hu

Autósok százai buknak meg ezen a KRESZ-teszten, pedig alap lenne tudni!

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.feol.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Letartóztatták a budapesti Antifa-támadás újabb német gyanúsítottját

POLITIK

Ukrajnában petíciót tettek közzé nyugati csapatok behívására

POLITIK

Ukrán tábornok: a csatatéren nem lehet lezárni a háborút

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Bajnai embere Budapesten a közművek élén is

POLITIK

Amerika ezért hagy fel az izraeli fegyverszállítással

POLITIK

Kína hazánk EU-n kívül legfontosabb gazdasági partnere

POLITIK

Magyar Pétert kinevették, ostobaságokat állít