Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2022.09.22.

Gyurcsányék árnyékminisztere eltörölné az árstopot és adót emelne

Nem remegne a kezük.

Hétvégén jelentette be "árnyékkormánya" tagjait Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára. A társaság összetétele borzalmas, a legrosszabb üzenetet küldi a magyaroknak.

 

 Közülük is kiemelkedik a megszorító, az emberektől folyamatosan elvonó baloldali gazdaságpolitika egyik vezető alakja, Dávid Ferenc, aki évtizedek óta a multinacionális cégek érdekeit képviseli az egyszerű emberekkel szemben - ő lesz a gazdasági árnyékminiszter. Persze, egyáltalán nem meglepő, hogy Gyurcsányék olyan embert választottak, aki ugyanazt képviseli, mint a bukott miniszterelnök kormányzása alatt. Az Origo cikksorozatának első részében visszatekint a közgazdász eddigi nyilatkozataira és állásfoglalásaira, amelyek alapján kijelenthető, hogy Gyurcsány és pártja a Demokratikus Koalíció kormányzati pozícióban megszüntetné a különböző árkedvezményeket, a rezsicsökkentést és az árstopokat, és ezzel magyarok millióinak megélhetését veszélyeztetné.

 

Dávid Ferenc számtalanszor kiállt a piac mindenhatósága mellett, elítélte az álami beavatkozást, segítséget és endszeresen bírálta a különböző árkedvezményeket. Az emberek terheinek csökkentését célzó intézkedéseket a DK-s politikus rendre feleslegesnek, vagy károsnak nevezte. Mindez nem meglepő, hiszen a 2010 előtti, gyurcsányi gazdaságpolitika is ezt a szemléletet tükrözte. Nem sokkal az országgyűlési választások után, április végén Dávid Ferenc arról beszélt, hogy a nyár végéig – lépcsőzetesen és „osztott teherviseléssel" – ki kell vezetni az üzemanyagárstopot. A baloldali közgazdász az ATV-ben konkrétan azt mondta, fokozatosan ugyan, de meg kell szüntetni az üzemanyagárak szabályozását. Szerinte a kormánynak ebben a kérdésben mindenkit be kellene vonnia a terhek viselésébe. Így akár már nyár végére állandósulhatna a magasabb benzinár. 

„Pazarláshoz vezet az árstop"

A DK új országgyűlési képviselője néhány nappal később a Szeged Tv adásában azt hangoztatta, hogy nem szabadna benzin- és élelmiszerárstopot bevezetni, ehelyett az emberek inkább spóroljanak.

Szerintem piaci folyamatokba ily módon beavatkozni nem szabad, a költségeket el kell ismertetni az árban, tehát azt hiszem, hogy ez hosszú távon nem valósítható meg. [...] Tehát én nagyon idegenül nézem ezt a dolgot– mondta. Hozzátette: látja, hogy a kormány védeni akarja az alapvető élelmiszerek árát, de szerinte előbb-utóbb azért mégiscsak abba az irányba kellene menni, hogy szokjuk meg azt, hogy visszaállunk a versenypiaci körülményekhez.Bizonyos termékekre takarékosabban, megfontoltabban kell költenünk, s most, hogy minden be van fagyasztva, akár az üzemanyagra gondolok, akár a rezsire, akár az élelmiszerekre, ez egy picit, hadd mondjam, pazarláshoz is vezethet -

fogalmazott.

Gyurcsány felesége, Dobrev Klára és Dávid Ferenc

Dávid Ferenc önmagával is erős ellentmondásba keveredett, amikor a következő mondatában már bagatellizálni kezdte a hat (valójában 11) alapvető élelmiszerre bevezetett ársapkát. Szerinte ezzel nem lehet mérsékelni az inflációt, mivel a néhány esetben megállapított fix ár eltörpül ahhoz képest, hogy egyes élelmiszerláncok akár százezerféle terméket kínálnak. 

 

Gyurcsányék szerint a magyarok úgyis kifizetik a magasabb árat

Az „árnyék" gazdasági miniszter még június 9-én az ATV A nap híre című műsorában megfejelte a korábbi piacpárti nyilatkozatait egy olyan közgazdasági tétellel, amit még a Kádár-rendszerben tanult. „Én még nagyon-nagyon régen végeztem a közgazdasági egyetemen, és akkor tanították [...] A, B, C termék van: alkohol, benzin, cigaretta. Teljesen árrugalmatlan. Akármennyi az ára, ugyanúgy fog fogyni. Lemegy két hétig, lemegy három hétig, lemegy egy hónapig, és így jön vissza a görbe, és a fogyasztás beáll. [...] Ezt úgy verték a fejünkbe, hogy az A, B, C termékek miatt nem kell izgulnia az államnak, emelheti, szedi be az adót nyugodt szívvel.

Gyurcsány Ferenc és Dávid Ferenc

A politikus meglátása szerint tehát a magyar lakosság – amennyiben nem hajlandó lemondani az autózás praktikumáról és kényelmességéről – kénytelen lenne kifizetni a 800-900 forintos literáron mért benzin – a jelenlegi, hátósági árstopos 480 helyett. A kommunista közgazdaságtan aktualizálása azért sem helytálló, mert jelentősen átalakultak azóta a fogyasztási szokások és a társadalmi viszonyok, ma már a kisebb keresetűek is rendelkeznek autóval, ami nem luxuscikk, viszont a benzin árának drasztikus növekedése az alacsonyabb jövedelmű embereknek nagy terhet jelentenének.

Bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán az Alapjogokért Központ, amelyben a DK által létrehozott árnyékkormány szándékait elemzik.

Az Alapjogokért Központ a bejegyzésében azt írja, hogy Gyurcsány Ferenc az árnyékkormány-alakítás ceremóniájával - mely egyébként közjogilag értelmezhetetlen aktus - ismét maga elé tolta feleségét, aki megnevezte a múlt embereit: többek között

  • Dr. Oláh Lajost,
  • Varju Lászlót,
  • Vadai Ágnest,
  • Gy. Németh Erzsébetet,
  • Bodnár Zoltánt és
  • Komáromi Zoltánt.

A bejegyzésben azt is írják, hogy mindenki arra gondolhatna, Gyurcsányné személyében egy új baloldali vezér lép a színpadra, de jobb, ha mindenkinek világos: ez csak egy csel, ez csak egy bűvésztrükk - pont úgy, ahogyan Gyurcsány Ferenc azt az őszödi beszédben a szocialista képviselők arcába vágta:trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük.

GYURCSÁNY FELESÉGÉNEK ÁRNYÉKKORMÁNYA IS CSAK EGY GYURCSÁNYI TRÜKK, AMELLYEL GYURCSÁNY FERENC ÉS SZERVEZETT POSZTKOMMUNISTA FELVILÁGA A TÚLÉLÉS ÉRDEKÉBEN VISSZA AKAR KAPASZKODNI A HATALOMBA

- most éppen az őt gazdaggá tevő Apró-klán oszlopos tagjának, a feleségének a hátán.

Azt is írják, hogy Gyurcsány nem változott, azt a példátlanul arcátlan és gátlástalan időzítés is egyértelművé teszi:GYURCSÁNYÉK ÉPP AKKORRA KÉSZÜLTEK EL, AMIKOR AZ ŐSZÖDI BESZÉD KISZIVÁRGÁSÁNAK 16. ÉVFORDULÓJÁRA ÉS ARRA EMLÉKEZIK AZ ORSZÁG, HOGY 16 ÉVVEL EZELŐTT EMBERVERŐ GYURCSÁNYI TERRORT ÉLT ÁT A PESTI UTCA NÉPE.

 

Gyurcsány csak maga előtt tolja feleségét, Dobrev Klárát, az abból is egyértelmű, hogy nyáron ő terjesztette a Facebookon: készülnek.Minden magyar a zsigereiben tudja, ha Gyurcsányék készülődnek, annak az a vége, hogy az ország kikészül

- olvasható a bejegyzésben.

Pontosan tudja ugyanis mindenki, hogy az újabb gyurcsányi hatalomgyakorlásból mi következne idehaza:

  • brutális megszorítások,
  • fékevesztett adóemelések,
  • az eredményes családpolitika lerombolása,
  • a nyugdíjak csökkentése,
  • nyílt politikai hazugságok,
  • hatalmi visszaélések,
  • hajbókolás Brüsszel föderalista, központosító akarata előtt,
  • a titkosszolgálatok felhasználása a belpolitika manipulálására
  • és a demokratikus jogaink lábbal tiprása.

A MAGYAROK ISMERIK EZT A VILÁGOT, ÉS NEM KÉRNEK BELŐLE.

Ez az a sötét múlt, amire április 3-án negyedszer is nemet mondtak a magyar választók; 2022-ben soha akkora arányban, mint a megelőző választások alkalmával. A gyurcsányi felvilág azonban nem nyugszik, mert nem nyugodhat: a hatalmát vesztett baloldal újra neki akar veselkedni, hogy visszaszerezze az ország vezetését, és ismét lerombolja a jól ismert magyar világunkat - írják.

A bejegyzésben az is olvasható, hogy a múlt emberei csak a múlt politikáját hozhatják vissza. Dobrev Klára árnyékkormányának emberei a múlt emberei, a múlt politikáját és a múlt reflexeit hordozzák - csak úgy cselekedhetnének a jövőben is, ahogyan a múltban.

ITT VANNAK, KÉSZÜLŐDNEK. NE LEGYENEK KÉTSÉGEINK: AZ ÁRNYÉKVILÁGBÓL NEMCSAK A MÚLT FIGURÁI, HANEM A GYURCSÁNYI ALVILÁG EMBEREI IS ITT DÖRÖMBÖLNEK AZ AJTÓNKON.

Feri készülődik. Tartsuk szárazon a puskaport! - zárják a bejegyzést.

Gyurcsány Ferenc felesége - miután három éve folyamatosan azért harcolt Brüsszelben, hogy a magyar emberektől pénzt vegyen el az unió - nagyjából 15 perccel azután, hogy Brüsszel pénzelvonással fenyegetőzött, "árnyékminiszterelnöki" beszédet tartott. Egy kisebb teremben, néhány tucat meghívott, ha a közvetítésen jól láttuk, mások mellett férje előtt. Amit a Facebook-on közvetítettek, meglehetősen szerény érdeklődés mellett.

A baloldali közhelyek és hazudozások ismételgetése mellett igazából egy "gondolat" volt érdekes: szerinte nem az elhúzódó háború (és végképp nem a szankciók) a felelősek a válságért. Hanem a magyar kormány. Nyilván ezért van az egész világon gazdasági válság.

Beszélt arról, hogy ő büszkén baloldali, arról is, ha ők vezetnék az országot, azonnal felére csökkenne a (háborús) infláció, és nagyon megdicsérte a Katona József Színházat, mert szerinte "jó a társulata". 

Természetesen nevetséges első hallásra, hogy négy egymást követő, kétharmados Gyurcsány-vereség után bejelentik Gyurcsányék, hogy árnyékkormányt alakítanak. Alakíthatna árnyékkormányt Lakatos Márk öltöztető vagy Pumped Gabó RTL-sztár is, pontosan annyi a jogi relevanciája, és ők legalább nem vesztettek el egyetlen választást sem, hiszen nem indultak el. De ha belegondolunk, ez komoly fenyegetés: Gyurcsányék gátlástalanul, minden eszközzel, azonnal vissza akarnak jönni.


 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A kondenzcsík ártalmatlan pára vagy halálos méreg?

origo.hu

Széphalmi Juliska alá került T. Danny

borsonline.hu

"Gábornak is hálás lehetsz" – Tóth Gabi posztja felkavarta az állóvizet

vg.hu

Tiltakozás fogadta Németországban a Budapesten nemrég fellépő orosz operaénekesnőt

ripost.hu

„Pénzt kérek a pasimtól, amikor nálam van: a víz nincs ingyen”

mandiner.hu

Brutális autóbaleset Baranyában: élet-halál között van egy idős nő és az unokája

origo.hu

Kondenzcsík: kell-e félnünk, ha ilyet látunk az égen?

mindmegette.hu

Betétdíjas palackokra váltott a Szentkirályi, az ásványvíz és a Pepsi is érintett

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Gyurcsány testőre vigyáz Karácsonyra is

POLITIK

Magyar Péter összeállt azzal, aki nárcisztikus idiótának tartja

POLITIK

Tüntetés Franciaországban, migránskéselés áldozata lett egy 15 éves fiú

POLITIK

Az oroszok új rakétája 18 ezer kilométerre elér