Létrehozva: 2023.03.17.

Több, mint gyanús találkozás az EU szoci alelnöke és a dollármédia agyközpontja között

Miről egyeztetett a külföldről pénzelt, Bajnai Gordon-féle csapattal?

És ki  az a Gúr Roland?

 

Marc Angel, az Európai Parlament alelnöki posztján Eva Kailit, a brüsszeli korrupciós botrány főszereplőjét nemrégiben váltó szocialista politikus a nyilvános programja szerint 2022 novemberében Strasbourgban találkozott a magyar baloldal kampányát lebonyolító DatAdat képviselőivel. Az egyelőre rejtély, hogy az LMBTQ-jogok szószolója, a magyar gyermekvédelmi törvény hangos kritikusa miről egyeztetett a részben külföldről pénzelt, Bajnai Gordon-féle csapattal. A Magyar Nemzet megkérdezte magát Angelt is, de a szocialista alelnök csak ködösített.

Hirdetés

Marc Angel szocialista EP-képviselő naptárában egy érdekes bejegyzés szerepel 2022. november 23-án: találkozó a jogállamiság kapcsán Strasbourgban a DatAdat reprezentánsaival. A Bajnai Gordon volt baloldali kormányfő, valamint egykori kabinetfőnöke, Szigetvári Viktor és Ficsor Ádám ex-titokminiszter nevével fémjelzett DatAdatról a közelmúltban kiderült, hogy összesen 1,8 milliárd forintnyi dollárt kapott közvetetten és közvetlenül Amerikából, az Action for Democracy nevű szervezet közvetítésével. Az összeget vélhetően a választási kampány lebonyolítására fordították, vagyis külföldi pénzen próbálták befolyásolni a voksolás végeredményét, így sérülhetett hazánk szuverenitása.

Külön érdekesség, hogy éppen a jogállamiság kapcsán találkoztak a felek, miközben ezzel a jelszóval folytatnak boszorkányüldözést Magyarország és Lengyelország ellen, és zárnak el minket a nekünk jog szerint járó uniós forrásoktól egy gazdasági válság kellős közepén. Mindezek után felmerül a kérdés, hogy ki is Marc Angel, és miért éppen vele tárgyaltak a magyarországi baloldal kampányát lebonyolító datadatosok.

 

A korrupciós botrány hozta helyzetbe

A nyíltan homoszexuális luxemburgi férfi az 1990-es évek óta aktív a helyi politikában, Brüsszelbe a 2019-es EP-választásokon elért siker nyomán jutott ki. Marc Angel európai parlamenti karrierje azután ívelt fel, hogy a brüsszeli korrupciós botrány kirobbanása után letartóztatták Eva Kaili görög szocialista képviselőt. Ekkor Angelt jelölték EP-alelnöknek az európai szocialisták, a parlament többsége meg is választotta a politikust Kaili utódjaként.

Emlékezetes, a görög képviselőnőt december elején a belga rendőrség korrupció gyanújával vette őrizetbe, és több társával együtt azóta is rács mögött van. A hatóságok szerint a csoport tagjai más országok érdekeit képviselték az Európai Parlamentben, köztük Katarét és Marokkóét, amiért több százezer eurót kaptak.

Angel egyébként 2020 óta sokat foglalkozik a magyarországi belpolitikával, az LMBTQ-lobbi lelkes támogatója, így a hazai gyermekvédelmi törvény, egyszersmind Orbán Viktor miniszterelnök hangos kritikusa. Véleményének a Facebookon is folyamatosan hangot ad. 2021 szeptemberében például az iskolakezdés kapcsán osztott meg olyan bejegyzést, amelyben sérelmezte a genderpropaganda hiányát az iskolákban.

A magyar kapcsolat

A luxemburgi politikus találkozója a magyarországi baloldal kampányát levezénylő datadatos csapattal nem meglepő, ugyanis Angel az asszisztensén, Gúr Rolandon keresztül lényegében minden ellenzéki párttal kapcsolatot tud teremteni.

Gúr a Gyurcsány–Bajnai-korszak utolsó éveiben a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium tisztviselőjeként dolgozott a kormányváltásig, 2011-től az MSZP Európai Parlamenti delegációjának titkára, 2014 és 2019 között pedig Szanyi Tibor EP-képviselő asszisztense volt. Marc Angelt a Szanyi mellett végzett munkája révén ismerte meg, majd a képviselő tanácsadója lett 2020-tól, később pedig az alelnöki asszisztense.

Gúr Roland édesapja Gúr Nándor volt MSZP-s honatya, aki lényegében az összes DatAdat-tulajdonost jól ismeri. A politikus 2009-ben lett a szocialista párt Borsod megyei elnöke, éppen akkor, amikor az alelnöki tisztséget Ficsor Ádám töltötte be. Gúr Nándor személyesen egyeztetett Szigetvári Viktorral, aki 2013-ban az Együtt–PM formációval próbált közös baloldali szövetséget kialakítani a kormányzó Fidesz–KDNP ellenében. Bajnai Gordonnal pedig ennél sokkal régebbi, bő másfél évtizedes az ismeretség. Az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács 2006. november 17-i ülésén Bajnai kormánybiztosként, míg Gúr a földművelésügyi tárcavezető Gráf József embereként vett részt. Azt pedig már említettük, hogy Gúr Nándor fia, Roland 2010-ig szintén ennél a minisztériumnál dolgozott.

Gyurcsány, Dobrev, Kunhalmi

A volt baloldali képviselő fia révén Marc Angel folyamatos kapcsolatot tart fenn a magyarországi ellenzékkel. A közösségi médiabeli profiljain látható közös kép Gyurcsány Ferenccel és Dobrev Klárával 2021 novemberében, amikor Kunhalmi Ágnessel, valamint momentumos politikusokkal és a hazai LMBTQ-lobbi tagjaival is tartott megbeszéléseket. A képek tanúsága alapján kiváló kapcsolatot ápol Mesterházy Attilával. 2022 nyarán a Budapest Pride-on is részt vett, ahol szintén sok magyar baloldali politikussal pózolt egy közös kép erejéig.

A titokzatos Angel

Arról, hogy pontosan kik vettek részt a tavalyi strasbourgi találkozón, milyen témákat beszéltek át, valamint hogy ígértek-e bármit Angelnek vagy ő a DatAdatnak, azt magától az EP-alelnöktől kérdeztük meg. Marc Angel azonban nem árulta el, kivel egyeztetett.

„A találkozó nem kapcsolódott konkrét jogalkotási vagy nem jogalkotási eljáráshoz. Adatvédelmi okokból nem oszthatjuk meg önnel, hogy a DatAdat részéről pontosan kik vettek részt a találkozón”

– írta lapunknak küldött válaszában az Európai Parlament alelnöke.

A politikus válasza nyomán az a furcsa helyzet állt elő, hogy miközben a naptárában önként bevallotta, hogy találkozott a DatAdat munkatársaival, a megbeszélés kapcsán lényegében semmilyen konkrétumot nem volt hajlandó elárulni. A Marc Angel által küldött válasz szerint a felek között a jogállamiság volt a téma. A politikus azon kérdésünkre azonban már nem felelt, hogy mi köze a DatAdatnak a jogállamisághoz.

Marc Angelnek, az Európai Parlament (EP) új alelnökének megválasztásával semmi sem változik, ez ugyanaz a korrupt és politikailag manipulált brüsszeli világ – fogalmazott Hidvéghi Balázs. A Fidesz európai parlamenti képviselője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról beszélt, hogy LMBTQ-aktivizmusával, illetve a nemzeti szuverenista, kereszténydemokrata alapon álló kormányok és országok ellen folytatott támadások részeseként a szocialista Angel jól illeszkedik a Brüsszelben domináns és divatos irányvonalba.

– Őt választották meg alelnöknek arra a helyre, ami úgy üresedett meg, hogy rács mögé került Eva Kaili korábbi szocialista alelnök – mondta Hidvéghi Balázs, emlékeztetve: az alelnöki hely az Identitás és Demokrácia jobboldali konzervatív frakciónak járt volna már 2019-ben is, amikor először választottak alelnököket. Úgy fogalmazott: őket kizárják gyakorlatilag mindenből, a pozíciók betöltésének lehetőségéből, a bizottságokban sem szavazzák meg a nekik járó helyeket, szembemenve az emberek döntésével, hiszen ez a parlamenti arányokból következő elosztás lenne. Az Identitás és Demokrácia frakció jelöltjét, Annalisa Tardino olasz képviselőt ők is támogatták, de „újra összezárt ez a középbal, baloldali szövetség”, amelynek szerinte az Európai Néppárt is részese – részletezte.

Hidvéghi Balázs felidézte, hogy az Európai Parlamentben Eva Kaili vezetésével szerveztek egy hivatalos programot. 

Ennek témája az európai emberek adatait felhasználó szoftver volt, amely a gyermekbántalmazás, gyermekpornográfia kiszűrését célozná bizonyos kulcsszavak vagy adatok alapján – emelte ki, rámutatva: egy amerikai cég bevonása került szóba, ami azt is jelentené, hogy európai emberek tízmillióinak adatai kerülnének egy amerikai cég birtokába és kezelésébe.

Ez iskolapéldája a korrupciónak: külföldi szereplő, ebben az esetben egy nagyvállalat sok pénzért politikai befolyást vásárol választott politikusokon keresztül, akik erre hajlandók – jelentette ki, hozzátéve: egy kiterjedt korrupciós hálózat „bomlik ki a szemünk előtt”. Hangsúlyozta: bízik abban, hogy a belga ügyészség sikerrel folytatja ennek az ügynek a felderítését.

A magyar EP-képviselő az Európai Parlament működésének külföldi befolyástól, korrupciótól való megtisztítására benyújtott javaslatot úgy értékelte: „nesze semmi, fogd meg jól”.

Szerinte ugyanis a brüsszeli korrupciós ügyben az intézményrendszer a korrupt, a megvásárolható, a manipulálható, és ez az Európai Parlamentet, az Európai Bizottságot, illetve egyéb szereplőket is érinti. Rámutatott: ez évek óta látható abból, ahogy manipulatív módon támadnak bizonyos vezetőket, országokat, pártokat, akik és amelyek nem hajlandók beállni ebbe a brüsszeli világba, és mindent kritika nélkül elfogadni.

Hidvéghi Balázs beszélt arról is, hogy a magyar vagyonnyilatkozati rendszert évek óta támadják azért, mert nem elég szigorú. Amikor viszont átvették az európai parlamenti mintát Magyarországon, azt kérték, „álljanak vissza a régire”, ez meg is történt – idézte fel. Úgy fogalmazott: „jó szívvel javasoljuk” az európai parlamenti képviselőknek, hogy akkor ők is, az egész intézmény álljon át a magyar rendszerre, amely egy szigorúbb, következetesebb, mélyrehatóbb nyilatkozattételi kötelezettséget ír elő.

A politikus Spanyolországot hozta példaként, ahol nagyon komoly alkotmányossági és az igazságszolgáltatást érintő jogállamisági problémák merülnek fel a szocialista kormány alatt. Ennek ellenére tőlük nem akarnak visszatartani európai uniós forrásokat – emelte ki, rámutatva: ebben az ügyben a kettős mérce iskolapéldája zajlik. Mindenkire egyforma szabályoknak kell vonatkozniuk, még a szocialista spanyol kormányra is – jelentette ki.

Ahogy arról korábban beszámolunk, magyarellenes és lengyelellenes, szélsőséges LMBTQ-aktivistát választott alelnöknek az Európai Parlament baloldali többsége a korrupcióval vádolt Eva Kaili helyére. 

Marc Angel luxemburgi szocialista képviselő – aki folyamatosan kampányol azért, hogy az iskolákban minél korábban kezdjék el a gyerekek oktatását a transz- és genderidentitásokról – büszke arra, hogy az EP LMBTQ-csoportjának társelnökeként részt vesz a magyar és a lengyel gyermekvédelmi intézkedések elleni brüsszeli nyomásgyakorlásban, írásaiban is többször támadta a magyar gyermekvédelmi törvényt.

Egy Facebook-bejegyzésében azzal kérkedett, hogy a luxemburgi RTL-nek készített videót a Pride felvonulásról, amit kifejezetten gyerekeknek szóló hírműsorban fognak levetíteni. A politikus saját megjelenésével is az LMBTQ-ideológiát népszerűsíti: a transzvesztitákat és transzneműeket kiemelő zászlóját gyakorlatilag mindenhová magával viszi vagy azt veszi magára, emellett jó barátságot ápol egy elítélt bosszúpornóssal is.

 

origo.hu

Kibertámadás történt, de nem tudni, miért

ripost.hu

Nem erre számítottunk: Kőgazdag Csabi végre válaszolt Jákob Zolinak

borsonline.hu

Tápai Szabina és Kucsera Gábor bejelentette, hogy vége van

hirtv.hu

Kiállt Orbán Viktor mellett és keményen beszólt Von der Leyennek a nyugati pártelnök

ripost.hu

A tudósok is elsápadtak attól, ami az óceán mélyén felbukkant

mandiner.hu

Ennyit a kibékülésről: nem indul párosban Kozák Danuta és Csipes Tamara! Egy olimpiai aranyesély is mehet a kukába

ripost.hu

Ne dobd ki a banánhéjat, mert aranyat ér, mutatjuk, mit kell vele tenni

travelo.hu

Testközelből csodálhatod a tigriseket ebben a magyarországi állatkertben

ripost.hu

Így vedd fel a harcot a meztelen csigák ellen

ripost.hu

Érkezik a bolygóvonat: ezeknek a csillagjegyeknek hoz szerencsét

ripost.hu

Magasra tettük a lécet: ha ezt a kvízt meg tudod oldani hibátlanul, magasabb az IQ-d, mint 140

ripost.hu

A Merkúr az Ikrekbe hazatér: 3 csillagjegy fantasztikus hírt kap

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Rövidesen indul a Békemenet

POLITIK

Németországban máris kezdeni akarják a sorozást

POLITIK

Világháborúval fenyegető, Ukrajnát támogató javaslatokról egyeztet a NATO Prágában

POLITIK

NATO különleges küldetés indulhat Ukrajnában: mi áll a háttérben?

POLITIK

Karácsony közel 1 milliárdot adott a csókosoknak

POLITIK

A krisnásokra is lecsaptak a sorozók Ukrajnában

POLITIK

Így verték át Karácsonyék az embereket és a hatóságokat

POLITIK

Meghalt az iszlamista merénylő által megkéselt német rendőr