Létrehozva: 2023.03.16.

Iszlamisták ezrei érkeznek Németországba a pakisztáni német nagykövet szerint

Napvilágra került a pakisztáni német nagykövet bizalmas levele.

A német külügyminiszter, Annalena Baerbock havonta ezer, állítólag üldözött afgán érkezését szorgalmazza Németországba, a pakisztáni német nagykövet azonban arra figyelmeztet, hogy a felük valójában iszlamista.

German FM Annalena Baerbock in Baghdad
A német külügyminiszter civilekre bízta, ki kaphat menekültstátuszt az országban. Fotó: MURTADHA AL-SUDANI / AFP

A szövetségi kormány veszélyeztetett afgánok befogadási programját az iszlamisták arra használják, hogy Németországba jussanak. Ez derül ki a pakisztáni német nagykövet bizalmas leveléből. Konkrétan az igazságszolgáltatás afgán tagjairól van szó, akiket be kell engedni Németországba, hogy megvédjék őket a tálib rezsim üldöztetésétől. De ki jön valójában?

Németországnak már nincs diplomáciai képviselete Afganisztánban, ám amikor a térségért felelős pakisztáni nagykövet meglátta a listát, hogy kik kapnának menekültstátuszt, igencsak elámult. A névsort olyan civil szervezetek állították össze, amelyek nevét Baerbock nem akarja nyilvánosságra hozni. 

Ezek után a pakisztáni nagykövet. Alfred Grannas levélben figyelmeztette a külügyminisztert, mintegy megkongatta a vészharangot: számos iszlamista és saría-tudós szerepel a felvételi listán.

Ebből idézett a levelet birtokló Cicero magazin. "A nagykövetség tapasztalatai szerint ennek a csoportnak körülbelül 50 százaléka nem hagyományos képzettségű bíró és ügyész" - írja a berlini szövetségi külügyminisztérium iszlámábádi diplomatája -, hanem a Korán-iskolát végezték el, (...) képzettek a saríában, az iszlám vallási jog- és értékrendszerében.” A nagykövet figyelmeztet: 

„A saría-tudósok befogadása támogatja azt, hogy iszlamista körök beszivárogjanak jogrendszerünkbe.”

Baerbock mellett Nancy Faeser (SPD) belügyminiszter áll a befogadási program mögött. Állítólag olyan emberekről lenne szó, akik „különösen sokat tettek a nők emberi jogainak támogatásáért, kiemelkedő munkát végeztek az igazságszolgáltatás, a politika, a média, az oktatás, a kultúra, a sport vagy a tudomány területén”. A miniszterek emellett Németországba akarják vinni azokat az afgánokat, akiket állítólag "nemük, szexuális irányultságuk vagy nemi identitásuk miatt" üldöznek.

Burqa
Sok olyan nő is érkezik, akik nem hajlandók megmutatni az arcukat a németországi nagykövetségen. Fotó: PETER ENDIG / AFP

Újdonság, hogy meg nem határozott szervezetekre bízzák a kiválasztást, így nem Németország képviselői, hanem lobbicsoportok döntik el, hogy ki érkezzen az országba. A nagykövet azt írja, hogy egy civil szervezet "akár 700 fenyegetésről szóló jelentést" is kiadott az afganisztáni igazságszolgáltatás állítólagos tagjainak - és hangsúlyozza, hogy ezek "feltűnően hasonlóak a kockázati helyzet felépítését és érvelését tekintve, és helyenként megegyeznek a megfogalmazásukban és tartalmukban".

A nagykövet szerint az igazságszolgáltatás állítólagos tagjainak a jogi ismereteket gyakran csak néhány órától 60 napig tartó „tanfolyamokon” adták át. Feltűnő volt a kérelmezők és a családtagok viselkedésében, hogy a nők például teljesen burkában/nikábban jelentek meg, és sokszor nem hajlandók fellebbenteni a fátylat, hogy azonosítsák magukat. Az is érdekes, hogy „ennek az embercsoportnak semmi problémája nincs Afganisztánban a Pakisztánba szóló útlevelek vagy vízumok megszerzésében”.

A „minősített ügy – csak hatósági használatra” jelzésű levélben tíz egyedi eset szerepel név szerint. A felsorolt ​​férfiak nevein kívül, akik egyenként legfeljebb tíz családtaggal akarnak Németországba menni, olyan feljegyzések találhatók, mint 

"Mullah, aki kapcsolatban áll a tálibokkal", "Sária bíró" vagy "Mullah, akinek kapcsolata lehet az IS-szel."

 Továbbra sem világos, hogy ezek az emberek megkapták-e már a beutazási engedélyt Németországba, elutasították-e kérelmüket, vagy az elbírálás még folyamatban van.

A nagykövet kifejezetten figyelmeztet arra, hogy az afgán saría bírák potenciális kockázatot jelentenek a védelmet keresők, például a homoszexuálisok számára.

Cicero szerint más nagykövetségek már panaszkodtak amiatt, hogy Baerbock hatalmas nyomást gyakorol rájuk, hogy gyorsan és nagylelkűen végezzék a németországi vízumok kiadását.

 

 

 

origo.hu

60 éves lett A farm, ahol élünk tinisztárja, így néz ki most – képek

origo.hu

Fordulat jön a háborúban nem akárki miatt

borsonline.hu

Fergeteges gólyahír: megszületett kedvenc színésznőnk kisbabája

hirtv.hu

Ez várhat Szoboszlaira a Liverpoolban

metropol.hu

Őrjöngenek a németek, magyar bíró reagált a BL legnagyobb botrányára

magyarnemzet.hu

Ezt mondta Neuer az óriási potyája után, ami a Bayern kiesésébe került

origo.hu

Megrázó dolgok derültek ki Várkonyi András lányának haláláról

astronet.hu

Május 10-én van Aksaya Tritiya, az év legsikeresebb napja

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

ripost.hu

Lövésre riadtak egy csendes budapesti utca lakói, Majka "barátja" rántott fegyvert az otthonában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Letartóztatták a budapesti Antifa-támadás újabb német gyanúsítottját

POLITIK

Ukrajnában petíciót tettek közzé nyugati csapatok behívására

POLITIK

Ukrán tábornok: a csatatéren nem lehet lezárni a háborút

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Már 380 kínai vállalat működik Magyarországon

POLITIK

Az ukránok orosz lakótelepeket lőnek

POLITIK

20 éve nagyítóval lehetett kínai beruházást találni nálunk

POLITIK

Manfred Weber kötelező katonai szolgálatot akar az EU-ban