Létrehozva: 2023.03.25.

Rémhírek és találgatások Putyinról

Testdublőröket használ?

A Kreml szerint semmi valóságalapja nincs azoknak a híreszteléseknek, melyek szerint Vlagyimir Putyin beteg lenne.

Egy orosz videós újabb bizonyítékokat szolgáltatott arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök testdublőröket használhat külföldi útjaihoz. A félperces videóban több árulkodó jelet is megnevez, amely szerinte azt támasztja alá, hogy például Mariupolban sem az orosz elnök járt - írta meg az Index.
Eltűnt Vlagyimir Putyin állkapcsa, de még az anyajegye is

A Rosszija-24 orosz televízió videófelvételéről készített képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) és Marat Husznullin miniszterelnök-helyettes látogatást tesz a délkelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Mariupolban 2023. március 19-én.

Fotó: MTI/AP/Rosszija-24

Vírusként terjed egy videó az orosz közösségi médiában arról, hogy Vlagyimir Putyin testdublőröket használhat olyan utazások alkalmával, amelyeken ő maga nem szeretne megjelenni – számolt be a Daily Mail, akik egy orosz nyelvű felvételre hivatkoznak. A videó készítője felteszi azt a kérdést is:

vajon ki járhatott Mariupolban?

Hétvégén váratlan látogatást tett Ukrajnában Vlagyimir Putyin, aki a háború óta először utazott a szomszédos országba. A moszkvai tájékoztatás szerint az elnök helikopterrel érkezett Mariupolba, majd a városon áthajtva megtekintett több létesítményt, és beszélt a helyi lakosokkal.

Az ukrán sajtó kétkedve fogadta az orosz elnök látogatását, az Ukrajinszka Pravda azt írta például, hogy „az orosz propagandisták a Kremlre hivatkozva arról számoltak be, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök állítólag megérkezett a megszállt Mariupolba”.

A felvételen több részletre is felhívja a figyelmet az orosz videós, mint például Putyin változó fülcimpájára, az arcán lévő anyajegyre, ami hol látható, hol nem. Kiemeli továbbá a ráncait is, amelyek egyes esetekben egyenesek, míg máskor aprók és megszakítottak.

A videó készítője szerint ez akkor is lehetetlen, ha botoxinjekciókat kap.

A brit lap szerint Putyinról széles körben ismert tény, hogy többször is botoxnak veti alá magát annak érdekében, hogy minél jobban elfedje öregedését. A pletykák szerint az orosz elnök testdublőreit egyre gyakrabban vetik be, mivel egészségi állapota gyorsan romlik.

Nyilvánvalóan a leggyengébb hasonmást küldték Mariupolba. Elfelejtették »betenni az állkapcsát« – állítja az orosz nyelvű videó.

Májusban az egyik oroszellenes Telegram-csatorna azt állította: testdublőröket helyeztek készenlétbe, hogy szükség esetén helyettesítsék Vlagyimir Putyint, miközben az elnök műtéten esik át.

Az államfő egészségi állapotával kapcsolatos mendemondák áprilisban merültek fel először, amikor elég rossz bőrben volt a belorusz elnökkel folytatott találkozó alkalmával. Ezt követte egy orosz oknyomozóújságíró-csoport jelentése, amely szerint Vlagyimir Putyint négy év alatt több tucatszor kereste fel egy ráksebész.

A Kreml szerint ugyanakkor semmi valóságalapja nincs azoknak a híreszteléseknek, melyek szerint Vlagyimir Putyin beteg lenne. Dmitrij Peszkov szóvivő határozottan állította, hogy az orosz elnök egészségi állapota rendben van.

Ezt a véleményt támasztja alá Simone Malik portréművész korábbi véleménye is. A kivételes arcfelismerői képességgel rendelkező Malik szerint szinte biztosan kijelenthető, hogy Vlagyimir Putyin nem használ testdublőröket - olvasható a portálon.

Robert Service, az Oxfordi Egyetem Oroszországgal foglalkozó professzora azt mondta a Sky News szerint: könnyen lehet, hogy nem az orosz elnök, hanem csak egy dublőre járt a dél-ukrajnai Mariupolban a hétvégén.

Korábban már számos spekuláció napvilágot látott arról, hogy Putyinnak több dublőre is lehet. A brit professzor az orosz elnökről készült videókról beszélve azt mondta: 

Nézzék meg a jobb karját, amelyet általában nem szokott mozgatni – ehhez képest a mostani felvételen nagyon sokat mozgatja (…) Emellett nagyon gyorsan vissza kellett volna térnie Moszkvába ahhoz, hogy mindent meg tudjon ott csinálni, amit eltervezett."

Az orosz elnök a múlt héten Hszi Csin-ping kínai elnököt is fogadta hivatalában.

Robert Service ezzel kapcsolatban azt mondta: szerinte Hszi Csin-ping csak arra használja fel Oroszországot, hogy „bajt okozzanak a NATO-nak és az Egyesült Államoknak, anélkül hogy akár egy ujjukat is mozdítani kelljen”, de végső soron a kínai elnök sem érdekelt abban, hogy az oroszok megerősödjenek, mivel az egykori szovjet utódállokban ütköznek a saját gazdasági érdekeik Oroszországéval (különösen az új selyemut-projektet illetően).

Meglepetésszerű látogatást tett a múlt héten Vlagyimir Putyin orosz elnök a hosszas ostrom után elfoglalt Mariupolban - írta az orosz állami média és az AFP hírügynökség nyomán a The Moscow Times.

A portál felidézi, hogy az orosz erők tavaly tavasz óta ostromolták a várost, amelyet hosszas ellenállást követően, az Azovstal acélmű elpusztítása után sikerült bevenniük. A TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint az orosz diktátor helikopterrel repült Mariupolba szombaton, majd autóval körbejárta a várost, beszélt néhány helyivel és bemutatták neki a város újjáépítési munkáiról szóló beszámolót.

Vlagyimir Putyin a Krím annektálásának kilencedik évfordulója alkalmából először a félszigeten található Szevasztopolba ment a Moszkva által kinevezett helyi kormányzó, Mihail Razvozsajev kíséretében, ezt követte mariupoli útja. Ezalatt a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki az orosz elnök ellen háborús bűncselekmények miatt, amit Moszkva nem ismer el, ugyanakkor a döntés értelmében elviekben Putyint le kellene tartóztatni, amennyiben beteszi a lábát a szervezet joghatóságát elismerő 120 ország valamelyikébe.

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség nem sokkal később közzétett néhány részletet a látogatásról, eszerint Marat Husznullin újjáépítésért felelős miniszterelnök-helyettes megmutatta, hogy a város „felszabadítása” után miként zajlanak a helyreállítási munkálatok, szociális létesítmények, iskolák, egészségügyi létesítmények és a helyi műszaki egyetem újjáépítésébe is belefogtak, állította.  Husznulin  egy a mariupoli kórházban történt állítólagos eseménysortidézett fel, mely szerint az ukránok a halottak holttestét is aláaknázták, hogy ne lehessen őket biztonságban eltávolítani.

„Normális ember nem tenne ilyet”

- fejezte ki döbbenetét az orosz államfő.

Miközben Putyin autóval körbejárt a lerombolt városban, Marat Husznullin a felvételen azt magyarázta: „Tudja, Vlagyimir Vlagyimirovics, nagyon tisztán látszik, hogy mit csináltak. Ott, ahol mi támadtunk, lövések nyomai egyáltalán nincsenek. Az ő oldaluk felől teljes beterítés volt, tankokkal lőtték a házakat, látszik a visszavonulásuk útvonalán. Szándékosan pusztítottak. Építészként mondom, látható hogy szándékosan a házakat lőtték. Szándékosan tették, nem volt semmiféle háború, nem is kellett lőni, de ők egyszerűen lerombolták az épületeket”.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Veszélyes túra az andalúziai El Caminito del Rey

origo.hu

Borzalmas képeken a háború pusztításai - itt vannak a legújabb fotók

borsonline.hu

Megtörtént a bejelentés: így alakulnak hétfőtől az üzemanyagárak

vg.hu

Öveket becsatolni, most szólhat csak igazán nagyot az OTP-rakéta

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

mandiner.hu

Ezentúl bármikor, bárki mentőt hív ennek a szemétládának, kéretik nem kivonulni

origo.hu

Szívszorító posztban üzent Vajna Tímea

travelo.hu

Romantikus autós túrák Európa legszebb útvonalain - Tartsatok velünk!

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Ukrajna korszerű légelhárító rendszereket kap

POLITIK

Semjén Zsolt. Nem adunk ki menekülteket Ukrajnának

POLITIK

Magyar Péter támogatója lett az egyik hírhedt Soros-szervezet

POLITIK

Megérkezett Európába a kínai elnök