Létrehozva: 2023.06.22.

A dollárbaloldal megvédte az új kötelező migránskvótát

Szerintük ez így van rendjén.

Ujhelyi István, bukott baloldali európai parlamenti képviselő nem érti, mi baja van a kormánynak a kötelező brüsszeli migránskvótával, mert szerinte ez jó és különben is, nem is olyan sok a migránsonként 20 ezer eurós (fejenként majdnem 8 millió forintos, összesen akár évi 250 milliárdos) büntetés. Orbán Viktor miniszterelnök korábban hangsúlyozta, kockázatos ez a kísérlet; számos bajt hoz az a helyzet, amikor nagy tömegekben érkeznek, ráadásul illegálisan migránsok egy másik kultúrából, Magyarország nem akarja vállalni ezt a kockázatot. 

Mi nem vagyunk ilyen típusú befogadásra kész állam, éppen ezért találta ki azt a lehetőséget az Európai Unió, hogy akkor szolidaritásból azok az országok, akik nem akarnak befogadni, azok járuljanak hozzá a közös határvédelemhez és a közös migrációs politikához, őszintén megmondom, nem értem, hogy ezzel mi a baja a kormányzatnak, hiszen ez a magyar érdek, és ez a közös európai érdek
- minderről a baloldali EP-képviselő Ujhelyi István beszélt a Klubrádióban. Ezt követően az európai parlamenti képviselő a műsorvezető Bolgár Györggyel megállapította, hogy a 20 ezer euró (amit a be nem telepített migránsok után fejenként kellene fizetni) nem is nagy összeg a magyar költségvetésnek. 

Ujhelyi István, baloldali európai parlamenti képviselő nem érti, mi baja van a kormányzatnak a migránskvótával

FOTÓ: POLYÁK ATTILA - ORIGO

 Brüsszel újra elővette a kötelező migránskvótát és még durvább módon rá akarja kényszeríteni a tagállamokra, mert így akarnak szabadulni a Nyugat-Európába engedett több millió migránstól.

BRÜSSZEL ÚJRA VISSZAÉL A HATALMÁVAL, MERT A NEMZETEK ÉS AZ EMBEREK FEJE FÖLÖTT AKAR ORSZÁGOKBÓL BEVÁNDORLÓORSZÁGOT CSINÁLNI.

Ráadásul Brüsszel meg akarja büntetni azokat az országokat, amelyek nem fogadnak be migránsokat, minden be nem telepített migráns után 20 ezer eurót kellene fizetni.

Felháborító a brüsszeli migránskvóta

Felháborító, hogy Brüsszel migránskvótát akar - minderről Nagy János beszélt legújabb videójában. A Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár közölte, Magyarország nem kíván bevándorlóországgá válni. 

Orbán Viktor kormányfő legutóbbi rádióinterjújában többek között arról beszélt, hogyegyszer csak most jön egy döntés, elég puccsszerűen és gyorsan, amely azt mondja, hogy amelyik ország nem enged be migránst, arra erőnek erejével rájuk fogják őket kényszeríteni.Olyan szabályokat alkotnak, amelyek fenntartják Brüsszelnek azt a jogot, hogy ő mondja meg, mennyi migránst oszt szét - fűzte hozzá.

Kitért arra: "itthon a baloldal azt is letagadta, hogy van ilyen szándék egyébként Brüsszelben".Van összefüggés aközött, hogy éppen a napokban adta át Soros György a birodalmának irányítását a fia számára, aki meg is mondta, hogy ő sokkal direktebben akar politikát csinálni Amerikában is, meg Európában is, és most a Soros-birodalom lendült itt ellentámadásba - fogalmazott. Hozzátette: a "Soros-birodalom visszavágott, és egy puccsszerű, nagyon gyors döntéssel lenyomták az európaiak többségének a torkán ezt a kötelező migránskvótát".

Magyarország szerint kockázatos kísérlet az illegális migráció támogatása (Képünk illusztráció

FORRÁS: HANS LUCAS VIA AFP/JÉRÉMIE LUSSEAU / HANS LUCAS/JEREMIE LUSSEAU

Magyarország szerint kockázatos ez a kísérlet; számos bajt hoz az a helyzet, amikor nagy tömegekben érkeznek, ráadásul illegálisan migránsok egy másik kultúrából, és nem akarjuk vállalni ezt a kockázatot- jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő azt is mondta: csak azt kérjük a brüsszeliektől, hogy ne akarják megmondani Magyarországnak, hogy mi itt, magyarok kikkel élünk együtt, ne akarják megmondani, hogy milyen legyen a migrációs politikánk, mert ez Magyarország belügye.

Több tízezer illegális bevándorlóról lehet szó

Brüsszel döntését a migránskvótáról elfogadhatatlannak és kifejezetten veszélyesnek nevezte Gulyás Gergely, mondván, ismét egy olyan brüsszeli hatalommal való visszaélésről van szó, amely ellen minden eszközzel és minden formában fel kell lépni. A Miniszterelnökség vezetője közölte: lehet,hogy most még csak 30 ezer migránsról beszélnek, de ennek a többszörösét is megállapíthatja az Európai Bizottság, erre a szabályozás bármikor lehetőséget ad.

Megerősítjük az EU elkötelezettségét amellett, hogy fokozza erőfeszítéseit annak biztosítására, hogy továbbra is olyan hely maradjon, ahol a menekültek védelmet és biztonságot találnak – áll az Európai Bizottságnak a menekültek világnapja alkalmából kiadott közleményében. Az elmúlt hetekben ismét felerősödött a migráció kérdéséről szóló vita Brüsszelben, miután döntés született a kötelező migránskvótákról. Gulyás Gergely a hétfői kormányinfón kiemelte, továbbra is az a kormány véleménye, hogy a migránskvóta veszélyes. Magyarországot ez hátrányosan érintené, ami ellen küzdeni kell. A kvótákat egyébként a magyarok nagy többsége elutasítja.

A migrációkezelés fenntartható megközelítéséhez az országok közötti partnerségre, valamint a szolidaritás és a felelősség közötti egyensúlyra van szükség - jelentette ki az Európai Bizottság a menekültek világnapja alkalmából kedden.

A brüsszeli közlemény kiemelte:

 

AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG AZ UNIÓS TAGÁLLAMOKKAL ÉS A NEMZETKÖZI PARTNEREKKEL EGYÜTT DOLGOZIK A MIGRÁNSOK ÉS MENEKÜLTEK ÁTTELEPÍTÉSÉN ÉS MINDEN OLYAN KIEGÉSZÍTŐ LEHETŐSÉGEN, MELY SEGÍTHET A BEFOGADÓHELYEK SZÁMÁNAK NÖVELÉSÉBEN.

Kijelentették: az EU elkötelezett amellett, hogy átfogó fellépést dolgozzon ki az életveszélyes migrációs útvonalakon lehetséges halálesetek megelőzése, valamint a rendezett és biztonságos bevándorlási lehetőségek biztosítása érdekében.

A menekültek világnapja alkalmából újfent megerősítjük az EU elkötelezettségét amellett, hogy továbbra is vezető humanitárius és fejlesztési adományozó maradjon. Továbbá amellett, hogy fokozza erőfeszítéseit annak biztosítására, hogy továbbra is olyan hely maradjon, ahol a menekültek védelmet és biztonságot találnak"

- fogalmaztak.

Ahhoz pedig, hogy a segítség valóban hatékony legyen, mindenkinek fokoznia kell erőfeszítéseit, és együtt kell működnie a kényszerű lakóhelyelhagyás által előidézett számos összetett kihívás kezelésében - tették hozzá.

Brüsszeli „szolidaritás": a tagállamokra erőltetnék a kötelező migránskvótákat

Az elmúlt hetekben ugyanakkor felerősödött migráció kezeléséről szóló vita az Európai Unióban, miután az uniós belügyminiszterek tanácsa döntést hozott a kötelező migránskvótákról.

Ezzel kapcsolatban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn a kormányinfón úgy fogalmazott:

továbbra is az a véleményük, hogy a migránskvóta veszélyes. Magyarországot ez hátrányosan érintené, ami ellen küzdeni kell.

A miniszter kérdésre kifejtette:

A MIGRÁNSKVÓTA MEGHÍVÓLEVELET JELENT EURÓPÁBA.

Szerinte a jelenleg kitűzött arány bármikor megemelhető. Magyarországnak kellene a határrendészeti eljárások 28 százalékát elvégeznie, ami nagy nehézséget jelentene az országnak – fogalmazott a miniszter. Hangsúlyozta: nincs még végleges döntés a kérdésben.

Az Origo azon kérdésére, hogy lát-e esélyt arra, hogy a miniszterelnökök tanácsának ne egyhangúan, hanem a minősített többség elve alapján kelljen döntenie a kötelező migránskvótáról, Gulyás Gergely kifejtette: ezen a lépésen már túl vannak, a minősített többség elve alapján a tanács döntött. Most az a helyzet fog előállni, hogy

Az Európai Parlament is megfogalmazza majd a saját javaslatait az elfogadott jogszabállyal kapcsolatosan. Ezek azonban nem jó irányba fogják vinni az ügyet, mert azok mind migránsbarát javaslatok lesznek.

Hozzátette, vizsgálni kell majd azt is, hogy az EU nem gyakorolt-e olyan hatáskört, amit nem ruházunk át rá, vagy amit nem az uniós intézmények útján közösen gyakorlunk.

Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában elmondta, keresi a módját, hogyan lehetne azt megoldani, hogy ezt a szabályt ne hajtsuk végre.

Ahelyett, hogy elfogadnák, hogy a határvédelem költségekkel jár, és ennek a terheit osztanák meg, még minket büntetnek

– fogalmazott a kormányfő hozzátéve, hogy a Soros-birodalom szervezi a migrációt, és egyre agresszívebbek a migránsok, mert nyílt meghívót kaptak a kvótával.

Nyáron egy komolyabb migránstámadást kell majd visszaverni – jelentette ki.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy mi nem azt akarjuk, hogy igazat adjanak nekünk a migráció ügyében, hanem hogy fogadják el, hogy mi nem akarjuk vállalni a migrációval járó kockázatot.

NE MONDJÁK MEG NEKÜNK, HOGY MILYEN LEGYEN A MIGRÁCIÓS POLITIKÁNK

- fogalmazott a miniszterelnök.

A magyarok elutasítják a migránskvótát

A magyarok 77 százaléka ellenzi, hogy az Európai Unió bevándorlókat küldjön Magyarország területére a magyar kormány tiltakozása ellenére.

NINCS OLYAN TÁRSADALMI CSOPORT, AMELY TÁMOGATNÁ BRÜSSZEL TERVÉT, MÉG A BALOLDALIAK 58 SZÁZALÉKA IS ELUTASÍTJA AZT

– derült ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.

FORRÁS: ORIGO

Emlékeztetnek, a migránskvóta terve 2015 óta napirenden van Brüsszelben. Ezt erősítette meg a magyar ellenszavazat mellett elfogadott tanácsi álláspont is, amely alapján Magyarországnak évente 8500 illegális bevándorlót kellene befogadnia, vagyis a hazánkra jutó migránskvóta az összes áthelyezendő személy közel 30 százalékának felelne meg. A Nézőpont Intézet kiemeli, az újra gondolt migránskvóta európai terve ellentétes a 2016-os magyar népszavazás után a magyar Alaptörvénybe is beiktatott elvvel, miszerint „Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be".

Ez is érdekelhet

origo.hu

Körtemelleit és feszes fenekét mutogatja a folyamatosan meztelenkedő álomnő - képek

origo.hu

Sokkoló iskolai késelés Bőnyben: egy hatodikos lány szúrta meg osztálytársát

borsonline.hu

Gyászol Vajna Timi, feketébe borultak a közösségi oldalai

hirtv.hu

Hatodikos lány szúrta meg az osztálytársát egy bőnyi iskolában + videó

origo.hu

Kiderült, mennyit kell fizetnie apjának a folyamatosan pucérkodó Britney Spearsnek

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egyre durvuló palesztin-párti tüntetések Nyugat-Európában is.

POLITIK

Kijev polgármestere szerint korrupt az ukrán kormány

POLITIK

Kínai kémbotrány Németországban

POLITIK

Jobbikos politikusok Magyar Péter mögött