Létrehozva: 2023.06.01.

Az EU baloldali képviselője kimondta: a háború miatt vennék el az EU elnökséget Magyarországtól

Bevallották, a háború miatt támadják hazánkat.

Az Európai Parlament magyarellenes zöldpárti képviselője, Gwendoline Delbos-Corfield teljesen egyértelműen elmondta szerdán, hogy azért vennék el Magyarországtól az uniós elnöki posztot, mert a magyar kormány békepárti álláspontot képvisel.  

...ezzel nem értek egyet, mert 2024 második félévében vennék át hivatalukat az EP-választás után az új európai parlamenti képviselők, és ők választanák meg utána az új Európai Bizottságot is. Ráadásul ekkor még várhatóan nem ér véget az ukrajnai háború sem, amivel kapcsolatban a magyar kormánynak igen hangos álláspontja van – és nem mindegy, mit képvisel az uniós elnökség az ügyben  

- minderről Gwendoline Delbos-Corfield, magyarellenes zöldpárti EP-képviselő beszélt szerdán az Európai Parlamentben a Magyarország elleni újabb támadások kapcsán.

A magyarellenes Gwendoline Delbos-Corfield egyértelműen fogalmazott: a békepárti magyar álláspont miatt vennék el tőlünk az uniós elnökségetFORRÁS: © EUROPEAN UNION 2019 - SOURCE : EP/MICHEL CHRISTEN

A zöldpárti képviselő tehát egyértelműen kimondta, azért vennék el tőlünk az elnökséget, mert a magyar kormány békepárti álláspontot képvisel. 

 Brüsszel azért nem küldi az uniós forrásokat Magyarországnak, mert továbbra is kitart békepárti álláspontja mellett - többek között erről is beszélt Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára kedden az Országgyűlésben. Dömötör Csaba kifejtette, hogy nem telik el olyan hét az EP-ben, amikor ne foglalkoznának Magyarországgal, miközben az ő döntéseiknek követően Európa csak jóval magasabb áron tudja beszerezni az energiát. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy minden támadás mögött az áll, hogy meg akarják változtatni a magyar békepárti álláspontot. Világos beszéd és botrányos.

Brüsszel azért nem küldi az uniós forrásokat Magyarországnak, mert továbbra is kitart békepárti álláspontja mellett - többek között erről is beszélt Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára kedden az Országgyűlésben.

Dömötör Csaba kifejtette, hogy nem telik el olyan hét az EP-ben, amikor ne foglalkoznának Magyarországgal, miközben az ő döntéseiknek követően Európa csak jóval magasabb áron tudja beszerezni az energiát. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogyminden támadás mögött az áll, hogy meg akarják változtatni a magyar békepárti álláspontot.
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2023-ban

FORRÁS: MTI/BALOGH ZOLTÁN

Dömötör felidézte, hogy Karácsony Gergely is arról beszélt, hogy háborúban állunk, míg Tordai Bence szerint fegyvereket kell küldeni. Jó lenne, ha Karácsony a háborús propaganda helyett végre Budapestet kezdené el vezetni.
Az ég kék, a dollár zöld, a baloldal háborúpárti, míg a magyarok békepártiak, és az utóbbiak érdekét csak a kormány képviseli.

A magyar embereknek joguk van tudni, hogy a háborúpárti álláspont, amelyet a baloldal képvisel, hihetetlen kockázatokat rejt magában, ezért indít a Fidesz figyelemfelhívó kampányt - jelentette ki a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Hollik István teljesen világosnak nevezte, hogy Európa, és benne Magyarország számára is a legfontosabb kérdés úgy hangzik: háború vagy béke. Ez a két opció van, más nem lehetséges, és a magyar politikában is mindenkinek erre a kérdésre kell választ adnia - tette hozzá.

Hangsúlyozta:

AZ EGYÉRTELMŰ, HOGY A KORMÁNYPÁRTOK VÁLASZA A BÉKE, VISZONT A BALOLDAL ÚGY DÖNTÖTT, HOGY A HÁBORÚ PÁRTJÁRA ÁLL.Ez korábban is eléggé nyilvánvaló volt: Tordai Bence, vagy a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter is világossá tette, hogy hadieszközöket, lőfegyvereket, vagy ha kell, katonákat is küldenének a konfliktusba.

Karácsony Gergely főpolgármester pedig talán még ennél is tovább ment azzal, amikor azt mondta, hogy szerinte mi már hadban állunk - fogalmazott Hollik István.

Felhívta a figyelmet arra, hogy ha Magyarország elkezdene fegyvereket szállítani, azt fizikailag nem tudná másképp, csak Kárpátalján keresztül, ahol magyarok élnek, és ez közvetlenül is fenyegetné az életüket.

Hollik István jelezte: a kormány békepárti álláspontja arra is rámutat, hogy nemcsak Magyarország békéjét és biztonságát garantálnák, hanem azt is szeretnék, hogy a szomszédban tartó háború is minél hamarabb véget érjen. 

A BALOLDAL AZONBAN NEMCSAK NEM AKAR VÉGET VETNI A HÁBORÚNAK, HANEM MÉG BELE IS SODORNÁ MAGYARORSZÁGOT- fűzte hozzá.

A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója elmondta, hogy arról a veszélyről, kockázatról, amit a baloldal háborúpárti politikája jelent, minden magyar embernek tudnia kell, és erre a "felelőtlen kockázatvállalásra" minden magyar embernek emlékezni kell akkor, amikor a következő választásokon az urnához járul.

Hollik István kijelentette: AMIT KARÁCSONY GERGELY MONDOTT, AZ EGY HÁBORÚPÁRTI DEKLARÁCIÓ.Ez pedig azt jelenti, hogy ő világossá tette: az a politikai közösség, amihez tartozik, a baloldal, egyértelműen azt az álláspontot képviseli, amelyet egyébként ma Nyugat-Európa és az Amerikai Egyesült Államok.

Ők azt mondják, hogy ebben a helyzetben nem a békére kell törekedni, hanem a háborús nyomást kell erősíteni. Ez viszont azt is jelenti, hogy még több fegyvert kell küldeni a háborúba, egyre messzebbre tolják a háború végének időpontját, és addig minden nap emberek halnak meg - mutatott rá a kormánypárti politikus. RáadásulAMÍG A HÁBORÚ TART, NYUGAT-EURÓPA GAZDASÁGA NEM TUD FELLÉLEGEZNI.Sem morálisan, sem gazdaságilag, sem a biztonság szempontjából, semmilyen módon nem tartható a háborús álláspont - összegzett Hollik István.

Azonban megjegyezte: LEHET, HOGY AZ ÁLL A HÁTTÉRBEN, HOGY A BALOLDALT KÜLFÖLDRŐL FINANSZÍROZZÁK TÖBB MILLIÁRD FORINTTAL, ÉS AZOK, AKIK EZT A PÉNZT NEKIK ADTÁK, SZINTÉN A HÁBORÚ PÁRTJÁN VANNAK.Lehet, hogy azért van szükség a háborúpárti deklarációra időről időre, hogy világossá váljon a külföldi finanszírozók számára az, hogy a magyar baloldal úgy cselekszik, ahogy azt tőle elvárják - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Figyelemfelhívó kampányt indított a Fidesz, hiszen minden magyar embernek joga van tudni, hogy milyen veszélyekkel jár a háborúpárti álláspont - jelentette be pénteken a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója.

"Régóta tudjuk, hogy a baloldal a háború pártján áll" - jelentette ki Hollik István, felidézve: a baloldal több képviselője többször is megerősítette, hogy fegyvereket vagy akár katonákat is küldenének az ukrajnai háborúba.

Hozzátette, hogy Karácsony Gergely főpolgármester most ennél is tovább ment: azt mondta, hogy Magyarország már hadban is áll.

 


Ne legyen kétségünk, hogy ha ők kormányoznának, ez valóban így is lenne- fogalmazott a kommunikációs igazgató.

Kiemelte, ez rendkívüli módon veszélyeztetné Magyarország békéjét és a magyar emberek biztonságát.

Ezért a Fidesz most egy figyelemfelhívó kampányt indított, hiszen minden magyar embernek joga van tudni, hogy milyen veszélyekkel jár a háborúpárti álláspont - közölte.

 


 

origo.hu

Hatalmas tömegek a tizedik alkalommal megrendezett Békemeneten, mutatjuk a képeket!

ripost.hu

Ha ezt látod a lángosozónál, menekülj!

metropol.hu

Indul a visszaszámlálás? Drámai jóslatot kapott az emberiség

hirtv.hu

Több vármegyében is tarolt a vihar + videó

ripost.hu

Ne dobd ki a banánhéjat, mert aranyat ér, mutatjuk, mit kell vele tenni

vg.hu

Ezért rögzítik az üdítőitalos palackhoz a kupakokat

ripost.hu

Így vedd fel a harcot a meztelen csigák ellen

mindmegette.hu

Jó hír a vásárlóknak: a Lidl testvérboltja is megjelenhet Magyarországon

ripost.hu

Magasra tettük a lécet: ha ezt a kvízt meg tudod oldani hibátlanul, magasabb az IQ-d, mint 140

ripost.hu

Érkezik a bolygóvonat: ezeknek a csillagjegyeknek hoz szerencsét

ripost.hu

Lékai-Kiss Ramóna családostól hagyta el az országot

ripost.hu

Geszti Péter: „Tudtam előre, hogy nagy baj lesz!”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Eldőlhet a világháborús dominó. Amerikai és német fegyverekkel is támadhatják az ukránok az oroszokat

POLITIK

Ukrajnai háború. A NATO-főtitkár emeli a tétet, még több pénzt kér a tagállamoktól

POLITIK

Rövidesen indul a Békemenet

POLITIK

Németországban máris kezdeni akarják a sorozást

POLITIK

Alex Soros: Trumpot nevezzék elítélt bűnözőnek

POLITIK

Megkezdődött Joe Biden fiának büntetőpere

POLITIK

Zelenszkij: Kína és Oroszország aláássa a svájci békecsúcsot

POLITIK

Brüsszel végképp leszámolna Magyarországgal