Létrehozva: 2023.06.01.

Az Európai Unió korszakhatárhoz érkezett

Nyilatkozta Gál Kinga.

Az Európai Parlament ma határozatot fogadott el a lőszergyártás támogatásáról szóló jogszabály tervezetéről. Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke hangsúlyozta, az Európai Unió korszakhatárhoz érkezett, a tagállamok nem halogathatják tovább a védelmi ipar reagálóképességének megerősítését.

 

 

Az Európai Unió korszakhatárhoz érkezett

Gál Kinga szerint a béketeremtést kell segíteni

Fotó: Európai Parlament

Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke hangsúlyozta, az Európai Unió korszakhatárhoz érkezett, a tagállamok nem halogathatják tovább a védelmi ipar reagálóképességének megerősítését. „Elengedhetetlenné vált a baloldali–liberális kormányzatok felelőtlen döntései révén legyengült és elhanyagolt védelmi ipar újraélesztése és megerősítése” – mondta Gál Kinga.

Az Európai Parlament ma határozatot fogadott el az Európai Bizottság által a lőszergyártás támogatásáról szóló jogszabály létrehozása tárgyában előterjesztett javaslatról.

„A háborús eszkaláció Ukrajnában nemcsak a közös katonai védelmi kapacitás hiányosságaira mutatott rá, hanem arra is, hogy a védelmi ipar történelmi léptékű technológiai ugrás előtt áll” – mondta el a határozat kapcsán Gál Kinga. „Csak egy versenyképes védelmi tartalékokkal rendelkező unió képes megbirkózni az erősödő kihívásokkal. Fenyegetettség esetén Európának rendelkeznie kell a legmodernebb technológiai védelmi rendszerekkel” – tette hozzá a Fidesz európai képviselőcsoportjának elnöke.

Gál Kinga szerint Európa védelmi képességei nem gyengülhetnek az Ukrajnában zajló katonai konfliktus miatt. „Magyarország támogatja az európai védelmi infrastruktúra bővítését és megerősítését. Ugyanakkor elkötelezettek vagyunk a szomszédos Ukrajnában zajló fegyveres konfliktus mielőbbi lezárása iránt, és továbbra sem szállítunk fegyvereket Ukrajnába” – szögezte le a képviselő.

Gyürk András, a Fidesz európai parlamenti képviselője szerint a hazánk szomszédságában zajló háború rávilágított a védelmi ipar fontosságára, ezért a javaslat időszerű.

A mai biztonságpolitikai környezetben elengedhetetlen, hogy Európa rendelkezzen azokkal a védelemipari kapacitásokkal, melyek lehetővé teszik a megfelelő mennyiségű lőszerkészlet folyamatos és biztonságos előállítását, ezáltal a polgárok védelmét. „Végre Brüsszel is felismerte, hogy ehhez legfőképpen a bürokratikus terhek csökkentésére, új gyártókapacitások létrehozására, valamint célzott és egyszerűen hozzáférhető pénzügyi támogatásra van szükség. Szintén fontos, hogy ezek a szabályok a jövőben elkészülő magyarországi lőszergyár működését is segíteni fogják” – hangsúlyozta a Fidesz EP-képviselője.

A Fidesz szerint a baloldali háborúpárti nyomásgyakorlás folyamatos, de a kormánypártok nem fogják hagyni, hogy Magyarországot belesodorják a háborúba – erről Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója beszélt csütörtöki videónyilatkozatában.

A kormánypárti politikus azt mondta: még „fel sem ocsúdtak a megdöbbenésükből” azután, hogy Karácsony Gergely bejelentette, hogy Magyarország már hadban áll, Szelényi Zsuzsanna volt baloldali képviselő, a „Soros Egyetem jelenlegi programigazgatója” már arról győzköd mindenkit, hogy a háborúból egyszerűen nem maradhatunk ki.

Hozzátette: Európából pedig „a jól ismert magyarellenes, brüsszeli háborús uszító”, Daniel Freund csatlakozott ehhez az állásponthoz egy nyilatkozattal.

A háborúpárti nyomásgyakorlás tehát folyamatos, a Soros-hálózat szócsövei már csak ilyenek: szerintük a béke egyszerűen nem választható, ezért továbbra sem hajlandók beletörődni abba, hogy Magyarország békepárti” – fogalmazott Hollik István.

Hangsúlyozta: „a háború szólistái” továbbra sem tettek le arról, hogy belesodorják Magyarországot a háborúba. „Viszont mi nem akarunk háborút. Békét akarunk, ezért nem hagyjuk magunkat” – hangoztatta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy a magyarok döntő része elutasítja a háborút és a béke mellett áll ki. Ezért is tartják sokan megdöbbentőnek és veszélyesnek Karácsony Gergely minapi nyilatkozatát, amelyben a főpolgármester azt állította, hogy Magyarország háborúban áll Oroszországgal.

Napok óta vezető téma a közbeszédben Karácsony Gergely elhíresült kijelentése. A főpolgármester egy interjúban kétszer is megerősítette, hogy szerinte Magyarország háborúban áll Oroszországgal.

A Fidesz szerint, ha a baloldal kormányozna, akkor ez már valóban így is lenne. Hangsúlyozzák, hogy miközben a kormány számára a magyar emberek biztonsága az első, addig a baloldal a háború kitörése óta azt szorgalmazza, hogy hazánk küldjön fegyvereket Ukrajnának.

A nagyobbik kormánypárt szerint minden magyar embernek joga van tudni, milyen veszélyt és kockázatot jelent a baloldal háborúpárti politikája. Ezért Fidesz a hétvégén figyelemfelhívó kampányt indított.

Szakértők arra figyelmeztetnek: a baloldal háborúpárti nyilatkozatai kockáztatják a magyarok biztonságát.

Ijesztőnek és erősnek nevezte az M1-nek nyilatkozó szakértő Karácsony Gergely háborús kijelentését. A főpolgármester ugyanis a minap egy tévéinterjúban úgy fogalmazott: „háborúban állunk Oroszországgal”. Nagy Ervin elemző szerint a háború kapcsán ilyen erős kijelentés még nem hangzott el itthon a baloldali politikusoktól.

Háborúban állunk Oroszországgal” – ezt állította Karácsony Gergely az ATV-ben szerdán. A főpolgármester ezzel magyarázta, hogy miért nincs klíma a 3-as metró szerelvényein, amelyeket egy orosz cég újított fel. Amikor azonban a műsorvezető pontosítani próbált, a baloldali városvezető még nyomatékosította is a kijelentését.

Igen, mondjuk egy nagyon apró pontosítás, de szerencsére nem állunk háborúban senkivel…” – mondta a műsorvezető, mire Karácsony Gergely főpolgármester rávágta: „Hát én azt gondolom, hogy de!

Hasonló szellemű nyilatkozatot tett Márki-Zay Péter is arra, hogy milyen támogatást kellene Ukrajnának nyújtani: „Hát, hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is”. Szakértők korábban arra figyelmeztettek:

Márki-Zay Péternek a választási kampányban elhangzott mondatai egyértelművé tették, hogy a baloldal pártjai fegyvereket és katonákat is küldenének a háborúba.

Később az ellenzék vezető politikusai ezt erősítették a nyilatkozataikban. Élükön Gyurcsány Ferenc DK-elnökkel, aki szerint „pocsék ember az, aki nem hal meg Ukrajnáért”. Kijelentette továbbá: „háborúban fegyver kell a kézbe”.

Gyurcsányék megint a brüsszeli utasításokat követik – fogalmazott az ügy kapcsán az Origo. Közben egyre több szakértő hívja fel a figyelmet arra, hogy a Karácsony Gergelyéhez hasonló kijelentések akár világháborúhoz is vezethetnek.

Többször volt már, hogy balliberális politikus olyan kijelentést tett az orosz-ukrán háború kapcsán, ami a konfliktus eszkalációját segíthette volna, de Karácsony Gergely mondatai egyenesen dermesztőek – fogalmazott az M1-en Nagy Ervin. A Nézőpont intézet elemzője arra emlékeztett: az emberek többsége fél a háború kiteljesedésétől, éppen ezért elutasítja, hogy Magyarország is belesodródjon a konfliktusba.

A helyzet az, hogy a legmagasabb pozícióban lévő ellenzéki politikusról beszélünk, tehát Karácsony Gergely egy választott pozícióban lévő, a legmagasabb szinten lévő baloldali politikus. És ő mondta azt, hogy Magyarország hadban áll Oroszországgal és azért ez ijesztő” – mondta Nagy Ervin.

A balliberális sajtó Karácsony Gergely szavait nem idézte az elmúlt napokban. Nagy Ervin ezzel kapcsolatban azt mondta: a baloldal a főpolgármester kijelentését megpróbálja elkenni és elhallgatni. Az elemző ugyanakkor hozzátette: a főpolgármester már a saját kampányát folytatja a jövő évi önkormányzati választásokra készülve.

„Dermesztő, hisz a magyarok nagy része féli ezt a háborút, a magyarok nagy része fél attól, hogy eszkaláció lesz, és fél attól, hogy átterjed ránk is, vagy mi is belekeveredünk ebbe”

vélekedett Nagy Ervin, a XXI. SZázad Intézet elemzője.

Karácsony Gergely kijelentése önmagában veszélybe sodor minden magyar embert

– hangsúlyozta egy videóban a Megafon munkatársa, Bohár Dániel. Kiemelte: a baloldal a háború kitörése óta minden megtesz azért, hogy Magyarország hadviselő féllé váljon. Emlékeztetett: fegyvereket és katonákat akartak küldeni, és támogattak minden brüsszeli háborús szankciót, az amerikai baloldal pénzéből pedig háborúpárti propaganda plakátokat ragasztottak ki országszerte.

Az orosz–ukrán háborús konfliktus már több százezer ember életet követelt, köztük kárpátaljai magyarokét. A kormány álláspontja ezért továbbra is az, hogy a háború eszkalációja helyett tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség. A Nézőpont Intézet kutatása szerint pedig a magyarok döntő többsége, sőt még a baloldali szavazók csaknem kétharmada is egyetért azzal, hogy fegyvernyugvás kellene.

origo.hu

Itt a világháború, egy EU-tagország katonákat küld Ukrajnába

origo.hu

Magyar Péter EP-képviselő jelöltje a nők szellentési szokásairól csinált videót

borsonline.hu

Házasság első látásra: Dobta Hildát és máris becsajozott Laci?

vg.hu

Az állampapíron túl is van élet: három hét alatt 11 százalékos hozamot kínál egy befektetés

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

magyarnemzet.hu

Áldozatból bűnbak: Tuchel hibája vezetett a Bayern BL-kudarcához Real ellen?

origo.hu

Itt az amerikai beismerés az ukrán front háborús pokláról

lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

hirtv.hu

KOMMENT! Új közéleti talkshow Mészáros Nórival hétfőtől csütörtökig 17.50, HírTV! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Letartóztatták a budapesti Antifa-támadás újabb német gyanúsítottját

POLITIK

Ukrajnában petíciót tettek közzé nyugati csapatok behívására

POLITIK

Ukrán tábornok: a csatatéren nem lehet lezárni a háborút

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Hazánk Kína negyedik legfontosabb befektetési területe

POLITIK

Palesztinpárti tüntetők az európai egyetemeken is

POLITIK

Amerika felfüggesztett egy Izraelnek szánt fegyverszállítást

POLITIK

2020-ban és 2023-ban is Kínából érkezett a legtöbb beruházás Magyarországra