Létrehozva: 2023.07.30.

Az oroszok lelőttek 25 ukrán drónt

Rendszeresen támadják a Krím-félszigetet.

Az orosz hadsereg meghiúsította 25 ukrán drón támadási kísérletét a Krím ellen, mindegyiket megsemmisítették – közölte a védelmi minisztérium a Telegram-csatornáján.

“Éjjel meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete, hogy 25 pilóta nélküli repülőgép típusú légi járművel terrortámadást hajtson végre a Krím félsziget területén lévő objektumok ellen” – közölte a minisztérium.

Tizenhat drónt lőttek le a légvédelmi erők, további kilenc UAV-t elektronikus hadviseléssel elfojtottak, miután nem érték el a célt, lezuhantak a Fekete-tenger és a Tarhankut-fok vizeibe. Áldozatok és károk nem voltak - írta az Oroszhirek.hu.

Kijev rendszeresen próbálja drónok segítségével támadni a Krímet. Így július 24-én 17 drón támadta meg a régiót, ezeket az elektronikus hadviselés és a légvédelem segítségével megsemmisítették. Ugyanakkor Dzsankojszkij körzetben egy lőszerraktárat találtak el, a Kirovszkij körzetben pedig egy magánházat rongáltak meg egy drón lezuhanó darabjai.

Ukrán dróntámadás érte Moszkvát hajnalban, de légitámadásokat jelentettek több ukrán nagyvárosból is, halálos áldozatok is vannak. Közben a frontvonalra látogatott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, hogy személyesen tájékozódjon az ukrán ellentámadásról. Vlagyimir Putyin orosz államfő pedig arról beszélt, hogy nem zárkóznak el a béketárgyalásoktól, de nehéz tűzszünetet kötni úgy, hogy az ukránok támadnak.

A védelmi tárca szerint az ukránok három drónt lőttek ki a fővárosra, Kijev viszont nem vállalt felelősséget a légicsapásokért.

Az orosz hatóságok elővigyázatosságból a közeli vnukovói nemzetközi repülőteret egy időre lezárták.

Egy kigyulladt oktatási épületről tett közzé felvételt az ukrán rendőrség, jelentésük szerint szombat este orosz rakéták csapódtak be Szumi régióban. A támadásnak halálos áldozata és öt sérültje van. Orosz rakétatámadást jelentettek kelet-ukrajnai Zaporizzsjából is. A hatóságok szerint legkevesebb két ember életét vesztette, tucatnyi épület rongálódott meg, köztük lakóházak is.

Közben a donyeck megyei frontra látogatott Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök katonákkal találkozott, akik tájékoztatták az ellentámadásról, amely továbbra is Bahmut körül összpontosul. „Az ukrán nép nem sokat hall a különleges műveleti erőkről. A leghevesebb harcokban vesznek részt, de nyilvánosan nem beszélünk a munkájukról. Szeretném elmondani, hogy mindenki tudja, mit csináltok, az emberek tudják, hogy hősök vagytok, és sok minden függ tőletek. Mindig az első sorban harcoltok, köszönöm ezt és a szolgálatotokat. Dicsőség Ukrajnának!” – buzdította a katonákat Zelenszkij.

Nincsenek komoly változások, nem fokozódnak a harcok a az ukrán fronton az orosz elnök szerint. Vlagyimir Putyin kiemelte, hogy a június elején indított ellentámadás alatt az ukránok 415 tankot és 1300 páncélozott járművet vesztettek, ezek kétharmada nyugati gyártmányú volt.

Súlyos veszteségeket szenvedtek mind emberekben, mind felszerelésben. Talán csak annyi változott, hogy a katonákat páncélozott járművekkel hozzák a frontvonalhoz, ahol az emberek kiszállnak a járművekből, és a járművek azonnal eltűnnek. Nyilvánvalóan nagy becsben tartják a felszerelést, félnek az elvesztésétől. Gyalogosan támadnak. Kiteszik az embereket a tüzérségünknek és a tankjainknak” – fogalmazott az orosz elnök.

Vlagyimir Putyin azután tartott sajtótájékoztatót, hogy pénteken az afrikai országok vezetőivel tárgyalt.

Az egyeztetésen a legfőbb téma a gabonaszállítmányok ügye volt. Az orosz államfő elismerte, hogy cégeik nagyobb haszonra tesznek szert, miután két hete felmondták a megállapodást, mivel magasabb áron tudják eladni a terményeket.

Azonban azt ígérte, hogy a haszonból befolyó többletadóval a szegény országokat támogatják, amelyek megszenvedték az akadozó szállítmányokat. Moszkva a tervek szerint havonta mintegy 50 ezer tonna gabonát adna ingyen.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

borsonline.hu

„A szívem szakad meg érte" – Két hónapja él az utcán a 13 éves Norbi, most összefogott érte Esztergom

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

ripost.hu

A legtöbben elbuknak ezen a KRESZ-teszten: te tudod a jó választ?

hirtv.hu

Jobbikos múltú háttéremberek segítik Magyar Pétert a szervezésben

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Nyugati fegyverszállító vonatot lőttek az oroszok

POLITIK

Soros szervezetei állnak a palesztin-párti aktivisták mögött.

POLITIK

Orosz szóvivő: Nincs meg a feltétele az béketárgyalásoknak

POLITIK

6 milliár dollár értékű USA fegyver máris indul Ukrajnába