Létrehozva: 2023.07.03.
Módosítva: 2023.07.03.

Fokozódó migránsbűnözés Nyugat-Európában

Néhány politikus már ébredezik...

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) női politikusai azt követelik, hogy a szövetségi kormány ne kezelje többé tabuként a szexuális erőszak növekedése és a tömeges migráció közötti kapcsolatot.

Heves vita alakult ki az utóbbi napokban a tömeges illegális migráció miatt Németországban. A Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusai egyre inkább azt szorgalmazzák, hogy a szociáldemokrata–liberális–zöld szövetségi kormánykoalíció érdemben foglalkozzon a migránsbűnözéssel. Lisa Schäfer, a kereszténydemokraták fiatal politikusa a német közmédia egyik műsorában mesélte el azokat az állapotokat, amelyeket a nagyvárosok utcáin tapasztal.

Végre foglalkoznunk kell a tabutémával: a nők elleni szexuális zaklatás növekedéséért migrációs hátterű férfiak is felelősek

– jelentette ki a televíziós műsorban Schäfer. Ezután a CDU többi politikusa is beállt a fiatal képviselő mögé, azt hangoztatva, hogy eddig szisztematikusan elhallgatták ezt a súlyos problémát.

Kristina Schröder korábbi családügyi miniszter a Bild című lapnak elmondta, hogy akárminek is nevezzék hivatalosan a jelenséget, nem másról van szó, mint arról, hogy 

a muszlim hátterű fiatal férfiak körében gyakran a férfiasság és a becsület olyan felfogása érvényesül, amely az erőszakkal is összefügg, akár fényes nappal, az utcán. Ez tapasztalható a metróállomásokon, a városközpontokban és a játszótereken egyaránt.

Andrea Lindholz parlamenti frakcióvezető-helyettes szintén a Bildnek azt mondta, hogy nagyon is átérzi a fiatal nők bizonytalanságát és rettegését az ilyen kérdésekben, ezért azt követelte, hogy a kormány ezekkel az esetekkel foglalkozzon inkább, mintsem azzal, hogy „átneveljék a lakosságot”. Párttársa, Jana Schimke szerint 

a nők biztonságérzete jelentősen romlott az ellenőrizetlen migrációs politika miatt, ezt pedig a bűnügyi statisztikák is alátámasztják.

Schimke jelenleg egyetlen nőnek sem ajánlja, hogy éjszaka egyedül menjen ki nyilvános helyekre, de napközben is azt tanácsolja, hogy sportoláskor, parkban vagy erdőben is tartsák nyitva a szemüket.

A berlini szenátus által közzétett rendőrségi adatokból például kiderül, hogy 2020 óta mintegy háromszáz olyan nemi erőszakot regisztráltak csak Németország fővárosában, amelyben több mint egy elkövető vett részt. 

Az adatokból az is kiderül, hogy ezek több mint felét külföldi származású emberek követték el. 

A valódi számok azonban minden bizonnyal ennél sokkal magasabbak, tekintve, hogy nem minden esetre derül fény. A bűnözők ugyanis gyakran halálosan megfenyegetik az áldozataikat és családtagjaikat azzal, hogy ha szólnak a rendőrségnek, akkor gyilkolni fognak.

Marc Vallendar, az Alternatíva Németországért (AfD) jobboldali párt parlamenti képviselője szigorúbb bevándorlási politikát követelt a kormánytól. „Ijesztő és súlyos problémát jelez a szexuális bűncselekmények folyamatos növekedése. Kemény büntetéseket és gyors kitoloncolást követelünk a szexuális bűnözőkkel szemben” – jelentette ki egy lapinterjúban a jobboldali politikus. 

Mindeközben a legnagyobb kormánypárt nem hajlandó belátni, hogy összefüggés van a tömeges illegális migráció és a szexuális erőszak elszaporodása között, az ilyen újságírói kérdések alkalmával rendre tagadják, hogy a kormány migrációs politikájának köze lenne a bűnügyi statisztikák változásához.

Európa más országai pontosan ugyanezzel a problémával küzdenek. Olaszországban például a nemi erőszakkal gyanúsítottak 42 százaléka külföldi. Az Olasz Nemzeti Statisztikai Intézet (ISTAT) korábbi adatai szerint 

a szexuális kizsákmányolással kapcsolatos bűncselekmények 89,7 százalékát és a szexuális erőszakkal kapcsolatos esetek 55,8 százalékát fiatal migráns férfiak követik el.

Hasonló statisztikák láttak napvilágot az elmúlt hónapokban Svédországban, Hollandiában, Belgiumban és Franciaországban is.

Folyamatosan nő a migránsok által elkövetett erőszakos esetek száma a kontinensen. Miközben az Európai Unió továbbra is az illegális bevándorlók tagállamok közötti kvótaszerű elosztását erőlteti, a migránsbűnözés kontrollálhatatlanná kezd válni a kontinens nyugati felén. A legutóbbi eset csütörtökön történt Franciaországban, amikor egy szíriai származású, bevándorló hátterű férfi fényes nappal megkéselt hat embert, köztük négy gyermeket, többeknek életveszélyes sérüléseket okozva.

Franciaországban az elmúlt években számos olyan eset történt, amikor migránsok nőket erőszakoltak meg, és az sem ritka, hogy ezek a brutális támadások halállal végződnek. Tavaly októberben

AZ EGÉSZ VILÁGOT MEGRÁZTA EGY 12 ÉVES FRANCIA KISLÁNY KEGYETLEN MEGGYILKOLÁSA. AZ ELKÖVETŐ EGY 24 ÉVES ALGÉRIAI ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÓ VOLT, AKI TÖBBEDMAGÁVAL MEGERŐSZAKOLTA, MAJD HALÁLIG KÍNOZTA LOLÁT. A GYILKOS ELLEN KIUTASÍTÁSI HATÁROZAT VOLT ÉRVÉNYBEN, MIVEL LEJÁRT A TARTÓZKODÁSI ENGEDÉLYE.

Ugyanebben az évben

EGY TUNÉZIAI MIGRÁNS A NYÍLT UTCÁN ERŐSZAKOLT MEG EGY ANGOL TURISTÁT.

2022 augusztusában egy észak-afrikai migránst tartóztattak le, aki egy amerikai turistát erőszakolt meg egy párizsi nyilvános vécében, miközben a társa kint várakozott. 2022 októberében egy kongói bevándorló megpróbált megerőszakolni egy 24 éves francia nőt, mert nem volt elég pénze egy prostituáltra. Később az erőszakoló azt mondta a rendőrségnek, hogy

Egy gyönyörű fehér (nőt) akartam".

Ilyen esetek az illegális bevándorlás által leginkább sújtott Olaszországban is rendszeresen előfordulnak. Giorgia Meloni nem sokkal miniszterelnökké választása előtt tett közzé egy videót, amelyen egy migráns a nyílt utcán erőszakol meg egy nőt Olaszországban. Emlékezetesek a marokkói válogatott 2022-es futball világbajnokságon való menetelésekor elkövetett rendbontások, zavargások is, melyek nem egy esetben torkollottak erőszakba, késelésekbe. 2021 szilveszter éjjelén

MILÁNÓBAN EGY HARMINCFŐS MIGÁNSBANDA ZAKLATTA SZEXUÁLISAN AZ ÓÉVET BÚCSÚZTATÓ HÖLGYEKET.

Esélyünk sem volt a menekülésre, csak sírtunk és kétségbeesve kiabáltunk. Megpróbáltuk eltaszítani őket, de ők csak nevettek"

– emlékezett vissza az egyik áldozat. 

A migránsbűnözés Franciaország és Olaszország mellett Ausztriát is elérte. Az osztrák menekültügyi központokban élők által elkövetett bűncselekmények száma tavaly országszerte drámai mértékben, 57,5 százalékkal nőtt.Tavaly 1183, ilyen központokban élő menedékkérők által elkövetett bűncselekményt regisztráltak, ami több mint kétszerese a 2021-ben regisztrált számnak.

RENDKÍVÜL SOKSZÍNŰ A BŰNCSELEKMÉNYEK PALETTÁJA, RENGETEG PÉLDA VOLT OKIRAT-HAMISÍTÁSRA, CSALÁSRA, LOPÁSRA, NEMI ERŐSZAKRA, GYERMEKEK SZEXUÁLIS ZAKLATÁSÁRA, TESTI SÉRTÉSRE ÉS GYILKOSSÁGRA IS.

Rendőrségi helyszínelők egy menekültszállásnál Berlin Moabit nevű városrészében 2016. szeptember 28-án hajnalban. Előző este német rendőrök lelőttek egy megbilincselt társára késsel támadó menedékkérőt a szálláson, aki kórházba szállítását követően belehalt a sérülésbe. A meglőtt 29 éves férfi azért támadhatott rá 27 éves lakótársára, mert az egy közeli parkban aznap megerőszakolt egy nyolcéves kislányt, aki valószínűleg a meggyilkolt menedékkérő lánya volt.FORRÁS: MTI/EPA/DPA/GREGOR FISCHER

Észak-Európában, azon belül is Svédországban pedig egyre szaporodnak az olyan esetek, amikor a migránsok kiskorúakat bántalmaznak és rabolnak ki. Az ilyen, úgynevezett megalázó rablásokról általában videókat is készítenek az elkövetők, amelyet közzétesznek a közösségi médiában.

Az ilyen jellegű incidensek Svédországban az elmúlt időszakban már a mindennapok részévé váltak. A svédországi Bromölla településen egy migránsokból álló banda megtámadott és bántalmazott egy iskolás gyermeket. Az elkövetők mindezt videóra is vették, és azzal fenyegették az áldozatot, hogy megölik a családját. A fiú apja a közösségi oldalán tette közzé a videót, azt remélve, hogy az emberek segíthetnek azonosítani a támadókat.

rábban a migránsok attól sem riadtak vissza, hogy elrabolják a kiszemelt áldozataikat. 2020 novemberében

EGY TÖRÖK ÉS MAROKKÓI BEVÁNDORLÓKBÓL ÁLLÓ BANDA ELRABOLT, BÁNTALMAZOTT, MAJD MEGKÍNZOTT EGY 15 ÉVES FIATALT. A LÁNYT ARRA KÉNYSZERÍTETTÉK, HOGY VETKŐZZÖN LE, CIGARETTÁT NYOMTAK EL RAJTA, LEKÖPTÉK, EKÖZBEN PEDIG ÜTÖTTÉK-RÚGTÁK. EZT KÖVETŐEN MEGFENYEGETTÉK: HA FELJELENTÉST MER TENNI, AKKOR NYILVÁNOSSÁGRA HOZZÁK A VIDEÓFELVÉTELT.

Ehhez hasonló eset történt Finnországban is, ahol szintén egyre nagyobb teret nyer a migránsok ilyesfajta bűnözési formája. Ezt tanúsítja egy videó is, amelyen

EGY BEVÁNDORLÓBANDA KÉT FINN FIÚT KÉNYSZERÍT TÉRDRE. A BANDATAGOK LEFILMEZTÉK, AMINT LETÉRDELTETIK A FIÚKAT, MAJD PEDIG VÁLOGATOTT MEGJEGYZÉSEKKEL, TÖBBEK KÖZÖTT KURVÁNAK, ÉS SZUKA FIÚNAK NEVEZIK A SÉRTETTEKET.


 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szuperszexi fitneszmodellre cserélte a dögös pornóst a bokszvilágbajnok - galéria

origo.hu

Itt van Oroszország feltétele a békéhez!

borsonline.hu

Az unokatestvérem nem hívott meg az esküvőjére - bosszúból 700 ezer forintot számláztam ki neki

magyarnemzet.hu

Végre van vezére a válogatottnak, aki magasba emeli a zászlót

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

vg.hu

Genf, Zürich: városok Európában, ahol alig lehet megélni – íme a világ tíz legdrágábbja

origo.hu

Hihetetlen felvétel, UFO-t rögzített egy kamera az Egyesült Államokban

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Mit kap az USA-tól az új fegyvercsomagban Ukrajna?

POLITIK

Újabb letartóztatások az amerikai egyetemeken

POLITIK

Nyugati fegyverszállító vonatot lőttek az oroszok

POLITIK

Soros szervezetei állnak a palesztin-párti aktivisták mögött.