Létrehozva: 2023.09.16.

Ezt mondta az olasz miniszterelnök Budapesten

Az anyaság erősebbé teszi a nőket.

Olaszország nem csupán a nemzet, hanem az egész európai agenda számára kulcsfontosságúnak tartja a családok és a demográfiai kihívás ügyét – jelentette ki Giorgia Meloni. Az olasz miniszterelnök az V. Budapesti Demográfiai Csúcson leszögezte: az a célunk, hogy egy lényeges kulturális változást indítsunk el, mivel az utóbbi évtizedekben kialakult egy rendkívül családellenes hangulat a nyugati világban.

 

 

Giorgia Meloni: Az anyaság erősebbé teszi a nőket

Giorgia Meloni

Fotó: MH/Purger Tamás

A gyermekek a nemzet jövőjét egyszersmind a szociális jóllét alapját jelentik – emlékeztetett, majd felhívta a figyelmet, hogy a demográfiai válság nem egy kérdés, hanem a nagy kérdés, és jelenleg a Nyugat rohamléptekkel halad a bukás felé.

A problémák szerinte összetettek, kulturális összetevői is vannak, felelős érte a média befolyása is. A család képe ugyanis folyamatosan elhalványult, az egyén került előtérbe. Az állampolgárok fogyasztókként jelennek meg. És ezek az egyének teljesen el vannak választva a közösségektől, amelyek alapegysége a család – mutatott rá a miniszterelnök, majd felidézte:

„Giorgiának hívnak, anya vagyok, olasz vagyok és keresztény” – jelentette ki néhány éve, ami miatt sok politikai támadás érte, ugyanakkor ez a vállalás nagy népszerűséget is hozott neki. Az emberek ugyanis ezeket a dolgokat fontosnak tartják.

A jelenben zajló folyamatok veszélyt jelentenek az identitásunkra és a jogainkra. Ezzel szembe kell szállni. A család, a közösség nélkül csak számok vagyunk – folytatta az atomizált társadalom veszélyeire, az egyén kiszolgáltatottságára és magányosságára utalva, ami a nyugati társadalmakban manapság általános.

Az identitást, az embereket, a nemzeteket, a családokat, Istent kell megvédenünk, és mindazokat az elemeket, amelyekre a civilizációnk felépült – ez a konzervatív kormányok feladata és felelőssége Giorgia Meloni meggyőződése szerint.

Ez egy nagy feladat, mivel a véleményformáló erők meg akarnak győzni minket, hogy ez nem „menő”, hogy retrográdok vagyunk, nem tudunk lépést tartani a szükségszerű változásokkal. De erről minket soha nem fognak meggyőzni – jelentette ki.

A gazdagabb nemzetek azok, amelyekben kevesebb gyerek születik. Ez elfogadhatatlan. A gazdagságunkat a családok érdekében kell mobilizálnunk úgy, ahogy ezt Magyarország is teszi – mutatott rá, majd azzal folytatta: Magyarországnak sikerült fordítani a negatív trenden: nőt a foglalkoztatottság, azon belül a nőké is, a gyermekek száma is, a házasságoké is.

Giorgia Meloni szerint Magyarország minden sztereotípiát és kifogást megcáfolt a családbarát politika terén. 

Hangsúlyozta: a gyermekek nem korlátok, csak velük élhetünk teljes életet. Ezt a saját példájából is tudja, hiszen a lányától csak erősebb lett. Az anyaság megerősítette a munkában, az élet minden területén. Mint mondta, az anyaság során jött rá arra, hogy bármire képes.

A nagy nemzeteknek tehát fel kell vállalniuk a felelősséget és harcolniuk kell egy jobb világért, amelynek középpontjában a család áll – hangsúlyozta.

Végezetül leszögezte: meg kell osztani azt a a tapasztalatot, amit Magyarország az elmúlt években összegyűjtött, és Európának lépnie kell. A születésszámra, a családra, a nemzetállamokra kell koncentrálnia. Aztán Ferenc pápát idézve azt mondta: Európa csak akkor lehet erős és különleges, ha a középpontjában az ember, a család és a nemzetek sokszínűségének megbecsülése áll.

Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban találkozott, hogy megvitassák a legfontosabb európai és nemzetközi kérdéseket valamint Róma és Budapest kiváló kétoldalú kapcsolatait – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor az olasz miniszterelnökkel tárgyalt

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Giorgia Meloni olasz miniszterelnök és Orbán Viktor kormányfő tárgyal a Karmelita kolostorban, 2023. szeptember 14-én

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Budapesti Demográfiai Fórum eredményeit kommentálva megerősítették a családbarát politika fontosságát az Európa előtt álló demográfiai kihívások tükrében is.

Ukrajnával kapcsolatban a két miniszterelnök elítélte az orosz agressziót, és békére szólított fel. Emlékeztettek a Kijevnek eddig nyújtott támogatásra, és hangsúlyozták az európai egység megőrzésének fontosságát Ukrajna támogatásában.

A migrációs kérdésekkel kapcsolatban megismételték: gyorsan és határozottan kell fellépni. A migráció az Európai Unió közös kihívása, amelyre kollektív választ kell adni – vélekedtek, hozzátéve: az útnak indulások megelőzése érdekében a külső dimenzióra kell összpontosítani, különösen a migránsok származási és tranzitországainak nyújtott politikai és gazdasági támogatáson, az embercsempész-hálózatok elleni küzdelmen, valamint az olyan személyeket érintő hatékony visszaküldési politikán keresztül, akiknek nincs joguk Európában maradni. A származási országok együttműködésének biztosítása érdekében feltételrendszeri mechanizmusokat is be kell vezetni – hangsúlyozták.

A két miniszterelnök elkötelezte magát kormányaik további szoros együttműködése mellett, tekintettel a 2024 második felében esedékes magyar uniós elnökségre – olvasható a tárgyalás után kiadott közleményben.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Intim helyzetben fotózták a Házasság első látásra legmegosztóbb házaspárját - kép

origo.hu

Zelenszkij őrült üzenetben fenyegeti szövetségeseit

metropol.hu

Ferihegy elesett: ma problémás külföldre utazni

mandiner.hu

Nagy Ervinnek egy óra is elég volt Magyar Péterből – fontos döntést hozott

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

vg.hu

Gyorsforgalmi átadás-dömping: kedden újabb autóutat adnak át Magyarországon

ripost.hu

Schobert Lara besokallt – reagált az őt ért támadásokra

magyarnemzet.hu

Jövő héten érkezik a végrehajtó, bezárhatják a legendás budavári cukrászdákat

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.beol.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Gyurcsány emberei Karácsony csapatában

POLITIK

Az utolsó órában vagyunk, hogy kikerüljünk a háborús őrületből

POLITIK

Akár minden második szavazatot a Fidesz kaphat a választáson

POLITIK

Akik a NATO-t háborúba vinnék, világháborút kockáztatnak