Ma van az egymillió találkozás napja. Orbán Viktor bárkihez bekopoghat

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.10.04.
Módosítva: 2023.10.04.

Nagy felháborodást keltett Karácsony sokmilliós prémiumosztása

Szétosztotta a sokmilliónyi pénzt, aztán felemelte a jegy árát.

Karácsony a legnagyobb titokban mesés prémiumokat adott a BKK, illetve a BKV vezetőinek, egyenként 8-9- 10 millió forintot – mindezt egy nappal a jegyáremelések bejelentése előtt. A HírTV-ben Wintermantel Zsolttal, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetőjével beszélgettek.

Wintermantel Zsolt a beszélgetésben rámutatott, 

évek óta azt hangoztatja a főpolgármester, hogy ki van véreztetve a főváros, nincs pénz, de akkor ilyen szintű tízmilliós jutalmakat kell fizetni a városvezetőnek akkor, amikor egyébként a város vezetése átfordul a folyószámla-hitelezésbe.

Nem elég, hogy megemelték a jegyárat, akkor jelentették be, hogy elfogyott a főváros pénze és igénybe kellett venni a folyószámla-hitelt

 – tette hozzá a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Wintermantel Zsolt szerint Karácsony Gergely sodródik, látszik, hogy nincs önálló gondolata (...)

de, amikor ezeket a papírokat elé teszik és azokat alá kell írnia, akkor teljes egészében felelősséget kell vállalnia azért, ami a fővárosban van.

A politikus szerint súlyos vezetői hiányosságra mutat az, hogy Karácsony titokban mesés prémiumok kifizetését engedélyezte a BKK, illetve a BKV vezetői számára, hiszen 

a főpolgármester elsődlegesen a budapesti polgárságért felelős, a budapesti utazóközönségért felelős és ha ezek rendben vannak ki lehet fizetni összegeket a a vezetők számára, ha van pénz. 

Ha nincs pénz, akkor ez nem helyénvaló

– jelentette ki. 

Azért emelhette meg Karácsony Gergely a budapesti tömegközlekedés jegyárait, mert már megígérte a „hatalmas prémiumot” a BKK és BVK vezetőinek – írta Facebook-bejegyzésében a budapesti Fidesz.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, ugyan Karácsony Gergely súlyos pénzhiányt emlegetve jelentette be, hogy a Budapesti Közlekedési Központ szeptembertől 28 százalékkal emeli a vonaljegyek árát, lapunk úgy tudja, a főpolgármester saját döntési jogkörében eljárva mesés prémiumokat hagyott jóvá a BKK, illetve a BKV vezető tisztségviselői számára, a jutalmak egyes vezetők esetében közel tízmillió forintra rúgnak.

Rámutattak: a főpolgármester éveken át kampányolt azzal, hogy nem emeli meg a tömegközlekedés jegyárait. 

A BKK és a BVK vezetőinek adott fejenként csaknem tízmilliós prémiumra azonban kellett a pénz

– fogalmaztak.

A Fidesz budapesti szervezete szerint a „Karácsony Gergely által csődbe vitt főváros nyáron már folyószámlahitelekből élt, ezért jöhetett a tipikus dollárbaloldali húzás: a mesés gazdagodásuknak ismét a budapestiek isszák meg a levét”.

Mint ismeretes Karácsony a lehető legnagyobb titokban mesés prémiumok kifizetését engedélyezte a BKK, illetve a BKV vezetői számára, aztán másnap felemelte a busz és villamosjegyek árát!

Ráadásul saját hatáskörében eljárva döntött a jutalmakról és tökéletes időzítéssel a a jegyáremelések bejelentése előtti napon. Csakhogy világos legyen az összefüggés!

 

Karácsony tízmilliós jutalmakat osztott, aztán megemelte a buszjegy árát

Karácsony súlyos pénzhiányt emlegetve  emeltette meg a jegyárakat, arra hivatkozva, hogy főváros a csőd közelében van. Erre hivatkozva közölte, hogy a Budapesti Közlekedési Központ szeptembertől 28 százalékkal emeli a vonaljegyek árát. Csakhogy egy nappal előtte még tízmilliós jutalmakat adott a budapesti közlekedésben dolgozó kedvenc embereinek.

Az esetre a Magyar Nemzet derített fényt. Eszerint a főpolgármester saját döntési jogkörében eljárva, mesés prémiumokat hagyott jóvá a BKK, illetve a BKV vezető tisztségviselői számára, a jutalmak egyes vezetők esetében közel tíz millió forintra rúgnak.

Karácsony Gergelynek még  július 21-én félreverte a harangokat egy hangzatos Facebook-posztban kijelentette, hogy nagyon súlyos a helyzet, nincs pénz, a BKK-nak meg kell emelnie a vonaljegyek árát, mert a kormány megszorít. – Előbb-utóbb emelnünk kellene és sokkal tisztességesebb ezt a választás előtt őszintén megtenni, mint a választás után sunnyogva – fogalmazott a főpolgármester.

Csakhogy  július 20-án, tehát egyetlen nappal a bejelentés előtt, Karácsony a legnagyobb titokban szórni kezdte a pénzt. Saját hatáskörében eljárva három BKK-s, illetve hat BKV-s vezető részére engedélyezte sokmilliós, több esetben nyolc-kilenc, csaknem tízmilliós prémium kifizetését.

Például Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója 9,96 millió, Szarka Zsolt, a cég operatív vezérigazgató-helyettese 8,8 millió, Diószegi Ágnes, a társaság ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese szintén 8,8 millió forint prémiumot kaphat.

Nem panaszkodhatnak a BKV-s vezetők sem. Bolla Tibor, a BKV Budapesti Közlekedési Zrt. vezérigazgatója 9,6 millió, Bátora László, a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese 8,64 millió, Szedlmajer László, a cég autóbusz és trolibusz üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 5,6 millió, Takács Péter, a társaság vasúti üzemeltetési vezérigazgató helyettese 8,6 millió forintot tett zsebre, egy nappal a jegyáremelések előtt.

Karácsony döntött a BKV Panoráma Kft., illetve a BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. ügyvezetőjének jutalmáról is. Eszerint Kálmán Zsolt 2,76, míg Herczeg József 2 millió forint prémiumot kaphat.

A BKK, illetve a BKV felsővezetői tehát összesen 65 millió forint prémiumot vehettek fel, a kifizetések az adott társaság költségvetését terhelik. Hangsúlyozzuk tehát, hogy mindez közvetlenül a jegyáremelések előtt történt, akkor amikor Karácsony folyamatosan Budapest csődjéről beszél!

 

 

 

origo.hu

Lépcső a semmibe kilátó Ausztria egyik legnépszerűbb úti célja

ripost.hu

A Lidl első számú konkurenciája lesz: itt és ekkor nyitja első magyarországi boltját a régóta várt üzletlánc

borsonline.hu

Egymásra talált a Házasság első látásra két sztárja, a 20 év korkülönbség sem akadály

vg.hu

Üzemanyag: bejelentették a nagy árcsökkenést – péntektől olcsóbb lesz a benzin és a dízel is

ripost.hu

Egy általános iskolás gond nélkül megoldja, de neked vajon sikerül kitölteni ezt a tesztet?

vg.hu

Kiszámolták, mennyi idő alatt térülhet meg a repülőtér visszavásárlása

ripost.hu

Titokzatos férfi oldalán tűnt fel a TV2 sztárja, lesifotó készült róluk

travelo.hu

Budapesti étterem Európa legjobb pizzázói között

ripost.hu

„Eladó a paripa!” – 90 millióért árulja a kocsiját T. Danny

ripost.hu

Kőkemény kvíz: nagyanyáink még tudták, ma már szinte senki sem ismeri ezeket a szavakat

ripost.hu

Bajban a népszerű magyar zenekar, a rendőrség már nyomoz

ripost.hu

Elbúcsúzott az ország Tompos Kátyától – Fotók!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Ma van az egymillió találkozás napja. Orbán Viktor bárkihez bekopoghat

POLITIK

Élelmiszer-rekvirálás, hadigazdálkodás: ez vár a németekre háború esetén

POLITIK

Vitézy Dávid a legnépszerűbb főpolgármester-jelölt

POLITIK

Németország felkészül a háborúra: bevezetnék a sorkatonaságot

POLITIK

Csak egy lépés az atomháborútól a nukleáris fenyegetés

POLITIK

A háborús szerelvényt meg kell állítanunk!

POLITIK

Orbán Viktor: Európa minden héttel közelebb kerül a háborúhoz

POLITIK

Válik Gyurcsány újpesti alpolgármestere?