POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.07.

Újabb zsidók elleni támadások Nyugat-Európában

További merényletektől tartanak...

naponta tartanak Izrael-ellenes tüntetéseket, és az elemzők úgy látják: a muszlimpárti közhangulat miatt újabb merényletek lehetnek. A francia belügyminiszter közben bevallotta: nincs elég rendőr arra, hogy minden antiszemita elkövetőt elfogjanak. Az Alapjogokért Központ elemzője a Kossuth Rádióban arról beszélt: egyértelmű, hogy a migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár.

Hangzavar és hatalmas tömeg jellemezte a párizsi utcákat és tereket szombaton este. Ez volt az eddigi legnagyobb engedélyezett tüntetés Franciaországban a Hamász iszlamista terrorszervezet Izrael elleni támadása óta. Húszezernél is többen éltették Palesztinát.

Korábban

több ház falára is Dávid-csillagot festettek. A helyiek napról napra egyre nagyobb veszélyben érzik magukat.

Ugyancsak Franciaországban, Lyonban gyilkossági kísérlet vádjával indított nyomozást az ügyészség. A Híradó által bemutatott társasházban egy nőt egy férfi késsel támadott meg. A lyoni ügyészség szerint a támadásnak antiszemita indítéka lehetett.

A francia belügyminiszter egy tévéinterjúban elismerte, hogy

Franciaországban robbanásszerűen nőtt az antiszemita cselekmények száma.

„Idén már 1040 antiszemita cselekményt követtek el. 486 embert letartóztattak. A rendőrségnek és a csendőrségnek azonban nincs eszköze arra, hogy letartóztassa és bíróság elé állítsa azokat, akik zsidó vallású francia embereket támadnak” – ismerte el Gérald Darmanin Franciaország belügyminisztere.

A nagy radikalizálódás – a Nyugat elleni iszlamista háborúra figyelmeztet a szakértő – ezzel a címmel közölt vasárnap cikket a német Bild nevű lap. A portálnak nyilatkozó szakértő szerint

az ISIS, az al-Kaida és más csoportok már a közösségi hálókon is a zsidók és keresztények elleni lázadásra szólítanak fel.

Eran Lahav szerint a terrorpárti tüntetők világossá teszik:

ez nem palesztin háború, hanem iszlám háború.

Számukra Izrael csak az első lépés ebben a háborúban. Úgy fogalmaz:

amikor a Hamász és más terrorszervezetek dzsihádot hirdetnek, az nemcsak a zsidók, hanem az egész nyugati világ ellen is irányul.

Az Európai Unió központjában nemrég egy magát az iszlám állam katonájának valló férfi lőtt agyon két svéd futballszurkolót.

Brüsszelben azóta is folyamatosan atrocitás éri a zsidókat.

„A belgiumi muszlimokat felháborította most, hogy a nemzetközi közösség és az Európai Bizottság sem intette Izraelt önmérsékletre, az aktivista azt mondta, hogy ezekben a közösségekben elterjedt nézet az, hogy minden meggyilkolt civil haláláért tíz újonc kész harcba szállni, és hogy Európának sok magányos merénylőre kell felkészülnie a közeljövőben” – mondta el Baraczka Eszter, a köztelevízió Brüsszelből bejelentkező tudósítója.

Az Európai Bizottság hétfőn arra figyelmeztetett, hogy

az antiszemita incidensek Európa-szerte rendkívüli szintet értek el az elmúlt napokban.

Christian Wigand, az Európai Bizottság szóvivője felszólította az uniós országokat és az uniós polgárokat, hogy szorítsák vissza az antiszemitizmus növekedését.

„Ezekben a nehéz időkben az EU kiáll zsidó közösségei mellett. A lehető leghatározottabban elítéljük ezeket az aljas cselekedeteket. Szembemennek mindazzal, amit Európa képvisel, alapvető értékeinkkel és életmódunkkal. Fel kell lépnünk az antiszemitizmus, valamint a muszlimellenes gyűlölet növekedése ellen, amelynek az elmúlt hetekben tanúi lehettünk, és amelynek nincs helye Európában. A tagállamokkal együttműködve tovább fogjuk fokozni a biztonsági intézkedéseket” – hangsúlyozta Christian Wigand.

„Az elmúlt hetek egyértelművé tették azt, hogy

az illegális migráció és a terrorizmus kéz a kézben járnak”

– szögezte le Lajkó Fanni, az Alapjogokért Központ elemzője, aki a Kossuth Rádióban arra figyelmeztetett, hogy Nyugat-Európában egyre inkább beivódik a politikába a vallás kérdése, és kezd egyértelművé válni, hogy

a radikális iszlám valódi veszélyt jelent.

„A Politico is, amiről tudjuk, hogy nem egy jobboldali hangot közvetítő újság, arra figyelmeztet, hogy Franciaországban például

a baloldali pártok azok, amelyek a legnagyobb veszélyt jelentik a zsidókra,

hiszen ők jelenleg nem mutatnak hajlandóságot arra, hogy elítéljék a Hamász terrortámadását, ugyanis az ő szavazóiknak a nagy része muszlim bevándorlókból áll” – mutatott rá Lajkó Fanni.

A szakértő hozzátette: hiába nő ugrásszerűen az antiszemita bűncselekmények száma Európában, Brüsszel továbbra is azt erőlteti, hogy az unió fogadjon be és migránsgettókban osszon szét migránsokat.

„Üzenet a zsidóknak: lefejezlek titeket!” – ezt a videóüzenetet tette közzé két nappal az arras-i tanárgyilkosság előtt a 18 éves, algériai származású, azóta letartóztatott Dani M. Közben ismét halálosan megfenyegettek egy tanárt, mert óráján beszélt az elkövetett gyilkosságról.

Zsidók lefejezésére felszólító videót találtak Dani M. lakásán – számolt be a Le Figaro. A francia különleges erők lille-i egységének csapata már október 16-án, otthonában letartóztatta a 18 éves francia állampolgárt, ám

a felvételről csak most számolt be a sajtó.

Dani M. a konzervatív lap szerint az elmúlt időszakban többször is kifejtette azt a szándékát, hogy zsidókat akar ölni és dzsihádot készül folytatni.

Katonai „továbbképzés” előtt

A fiatalember aktívan együttműködött a Dominique Bernard-t brutálisan meggyilkoló Mohammed Mogushkovval, és tűnik, hogy legalábbis ugyanannyira motivált volt, hogy erőszakcselekményeket kövessen el, mint a csecsen származású tanárgyilkos, a Samuel Patyt lefejező Abdoullakh Anzorov. Mogushkov majdnem pontosan három évvel azután késelte meg a középiskolai tanárt, hogy Anzorov lefejezte Samuel Patyt.

Három nappal az egész Franciaországot megrázó arras-i támadás előtt Dani M. megjelent az arras-i rehabilitációs és ifjúságvédelmi központban. Az intézmény egyik munkatársának elmondta: arra

készül, hogy visszatérjen szülei egykori hazájába, Algériába, ahol teljesítené kétéves katonai szolgálatát.

 

Erőszakkal gyakorolná

Dani M. továbbá kifejtette: arra készül, hogy „dzsihádot indítson” azzal a céllal, hogy „megöljön minden zsidót: férfit, nőt és gyermeket.” A fiatalember „olyan videókról is beszélt, amelyeken algériai katonák halált kiáltanak a zsidókra” – idézi az elhangzottakat a Le Figaro.

Dani M. a beszélgetés során támogatólag említette a Charlie Hebdo szatirikus hetilap elleni terrortámadásokat és Samuel Paty meggyilkolását.

Az ifjúsági központ munkatársa

a beszélgetés után azonnal értesítette az arras-i városháza illetékesét,

és az ügyészség vizsgálatot indított. A fiatalembert

hat nappal szándékának személyes bejelentése és három nappal Dominique Bernard meggyilkolása után, október 16-án tartóztatták le. Dani M. kihallgatásakor arról beszélt, hogy harcban szeretné „megvédeni a muszlim közösség érdekeit” és hogy az iszlámot „erőszakkal gyakorolná.”

 


A nyomozók felfedeztek egy, a támadás előtt két nappal készült videót is Dani M. mobiltelefonján – írja a Le Figaro. A felvételen Dani M. ezt mondja:

„Üzenet a zsidóknak: lefejezlek titeket! Éljen Bin Laden, éljen Hitler, éljen Szaddám Huszein!”

A fiatalember mobilján lőfegyverek beszerzésére vonatkozó internetes kereséseket is fölfedeztek. Az arras-i ügyészség a Le Figarónak elmondta: vádat emeltek Dani M. ellen és 2024. február 6-i tárgyalásáig bírósági felügyelet alá helyezték.

Dzsihád az esti tagozaton?

Tíz évig élt Algériában Dani M., mielőtt 2018-ban visszaköltözött Franciaországba, Arrasba, ugyanarra a környékre, ahol Mohammed Mogouchkov lakik.

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM

Újabb késes támadást hiúsítottak meg Franciaországban az arrasi tanárgyilkosság után

Egy muszlim imateremből kilépve, késsel felfegyverkezve tartóztattak le egy férfit pénteken a Párizs melletti Yvelines megyében, Limay-ben egy középiskola közelében.

Dani M. az arras-i Gambetta-Carnot gimnázium esti tagozatára járt. Ugyanennek a gimnáziumnak volt a tanára a meggyilkolt pedagógus, Dominique Bernard, és ide járt Mogouchkov is. Dani M. rendszeresen találkozott a tanárt halálra késelő Mogouchkovval és annak testvérével, ők hárman sportolni is együtt jártak.

Ugyanakkor Dani M.

fivére egyike volt azoknak, akiket a Dominique Bernard meggyilkolásával kapcsolatos a nyomozás során őrizetbe vettek,

majd vád nélkül szabadon engedtek.

Lorraine: újabb halálos fenyegetés

Éppen azon a napon, amikor letartóztatták Dani M-et, egy gaboni diák halálosan megfenyegette tanárát egy másik franciaországi kisvárosban. Az október 16-i esetről szintén csak most számolt be a francia sajtó. A fenyegetés oka: a tanár megemlítette az arras-i pedagógus megkéselését.

 


Nemcsak az újabb, lefejezésre buzdító videó tehát az egyetlen fejleménye az arras-i tanárgyilkosságnak. Csütörtökön több francia orgánum írta meg, hogy a Lorraine megyei Longwyban (nem messze a luxemburgi határtól)

egy gaboni, 28 éves diák halálosan megfenyegette tanárát a helyi középiskolában.

A fenyegetődző férfi, aki a Alfred-Mézières gimnázium BTS-képzésére jár (érettségi utáni, szakmát adó és a továbbtanulásra is feljogosító képzés – a szerk.), illegálisan tartózkodik az országban.

KAPCSOLÓDÓ TARTALOM

Háromszázötven alkalommal zavarták meg a muszlim fanatikus által meggyilkolt francia tanárról szóló megemlékezéseket – végső búcsút vettek a mártírhalált halt Dominique Bernardtól

Szigorú biztonsági intézkedések között temették el az iszlamista fanatikus által meggyilkolt tanárt a franciaországi Arras városában.

Október 16-án – írták meg csütörtökön a helyi lapok, így a Républicain Lorrain és a Lorraine Actu, később néhány országos sajtótermék, így a 20minutes.fr is – a férfi azt mondta tanárának, aki az arras-i gyilkosságról beszélt óráján: „Vigyázzon arra, hogy beszél a dolgokról!

Ha nem vigyáz, akkor nem lepődjön meg, ha várja majd valaki magát a kijáratnál!”

A férfit előzetes letartóztatásba helyezték. Kihallgatásakor a rendőrségen megerősítette és vállalta fenyegetőzését, és megismételte azt, hogy a tanárnak „nem kellett volna arról beszélnie, amiről beszélt.” Tehát: nem lett volna szabad szóba hoznia, hogy egy iszlamista halálra késelte egy pedagógustársát.

Az esetről beszámoló híradások

nem közlik, még rövidítve sem, a megfenyegetett tanár és a gaboni férfi nevét.

origo.hu

Formás mellű bombázó mellett vigasztalódhat az Eb-ről lemaradó sztárfocista - képek

ripost.hu

Ezzel a házi készítésű szerrel végleg búcsút inthetsz a meztelen csigáknak

metropol.hu

Így szavazott Budapest: mutatjuk az eredményeket

hirtv.hu

Vitézy Dávid: Ez egy óriási győzelem volt + videó

ripost.hu

Soha többé nem süllyed le a meggy a piskótában, szuper ez a trükk

vg.hu

Az orosz–ukrán háború 838. napja - Oroszország megnevezte a következő célpontjait

ripost.hu

„Eladó a paripa!” – 90 millióért árulja a kocsiját T. Danny

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 16.: a Vízöntő elemében van, a Rák menjen a saját feje után

ripost.hu

Ez vár ránk a nyáron Szegedi Erika főboszorkány szerint, ez a csillagjegy az abszolút győztes

ripost.hu

Itt vannak az első részeredmények, így állnak a megyék

ripost.hu

Jürgen Klopp aláírt; tíz játékost rögtön elküldtek

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Amerikai rakétákkal támadják Oroszországot

POLITIK

Macron a leállított Mirage-okkal erősíti Ukrajna légvédelmét

POLITIK

Ma van az egymillió találkozás napja. Orbán Viktor bárkihez bekopoghat

POLITIK

Élelmiszer-rekvirálás, hadigazdálkodás: ez vár a németekre háború esetén

POLITIK

A Fidesz egy országgyűlési választáson kétharmaddal nyert volna

POLITIK

Kötelező sorkatonaság és bunkerként használható metró

POLITIK

A lakosság akarata ellenére vinnék háborúba Európát

POLITIK

Robert Fico a kórházból szavazott: itt vannak a szlovák eredmények