POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.12.07.

Lövöldözés Belgiumban, négyen sérültek meg

Bűnbandák számolnak le egymással?

Lövöldözés tört ki szerda este Brüsszel belvárosában, négyen megsebesültek, egyikük állapota életveszélyes - közölte a belga főváros Ixelles kerületének rendőrsége.

Suspect arrested for killing two people in Brussels
Fotó: Anadolu via AFP

 

Az eset a városközpontban található Avenue de la Toison d'Or sugárút mentén történt. A rendőrség közölte, nincs arra utaló jel, hogy terrorcselekményről lenne szó. Ugyanígy nyilatkozott Ixelles polgármestere, Christos Doulkeridis is, aki szerda este a helyszínen járt.

Az RTBF közszolgálati média közlése szerint a lövöldözés elkövetője vagy elkövetői már nem voltak a helyszínen, amikor a rendőrség megérkezett. Több mentőautó érkezett a helyszínre, hogy elszállítsa a sérülteket. Az ügyészhelyettes az ügyet gyilkossági kísérlet miatt a vizsgálóbíró elé utalta. Az este folyamán a vizsgálóbíró, az ügyész, a szövetségi rendőrség ballisztikai szakértő jelenlétében átvizsgálja az incidens helyszínét.
A nyomozás első megállapításai szerint a történtek bűnbandák közötti leszámolásához köthetők. Egy szemtanú leírása szerint az Avenue de la Toison d'Or közepén egy férfi több lövést adott le. A brüsszeli ügyészség csütörtök reggel további tájékoztatást ad az üggyel kapcsolatban.

Újabb terrortámadásra készülő iszlamistát fogtak el a rendőrök Németországban. Egy 20 éves iráni származású férfi azt tervezte, hogy embereket késel meg egy karácsonyi vásáron. Korábban egy 15 éves afgán és egy 16 éves orosz származású tinédzsert is elkaptak, akik hasonló merényletre készültek. Németországban a terrorveszély miatt fokozott biztonsági intézkedések mellett rendezik meg az ádventi programokat.

Mindössze egy éve tartózkodott Németországban az a 20 éves iraki fiatalember, akit terrorizmus gyanúja miatt vettek őrizetbe pénteken az alsó-szászországi nyomozók.

Az ügyészég szerint

a férfi az Iszlám Állam segítségével készült késes támadásra egy karácsonyi vásáron.

Egy nappal korábban egy 15 éves afgán származású fiút fogtak el a német rendőrök. Ő és több társa, – köztük egy 16 éves orosz származású fiú, akit szintén elfogtak – a kölni karácsonyi vásár ellen tervezett merényletet. Sajtóhírek szerint

egy zsinagógát is célpontként határoztak meg, a támadásokat szent háborúnak nevezték.

A német belügyminiszter fokozott terrorveszélyre hívta fel a figyelmet.

Eközben

az iszlamista szervezetek támadásokra szólítják fel európai szimpatizánsaikat.

Szakértők szerint a terroristák előszeretettel használják ki a háborús helyzetet és palesztin-párti mozgalomnak álcázzák magukat.

Ünnepi előadással nyílt meg pénteken Németország egyik leghíresebb karácsonyi vására Nürnbergben. Az biztonságról egyenruhás és civil rendőrök gondoskodnak.

,,Nem hagyom, hogy befolyásolja a hangulatomat. A nürnbergi vásár csodálatos, de bármikor támadás történhet. Szerencsére itt vannak a rendőrök” – mondta egy férfi.

Németországban a karácsonyi rendezvényeket fokozott biztonsági intézkedések mellett rendezik évek óta.

2016 decemberében 12 ember meghalt, többen pedig megsérültek, miután

egy tunéziai terrorista kamionnal hajtott a tömegbe a berlini karácsonyi vásáron.

A bevándorlót a hatóságok terroristagyanús elemként tartották számon, mégsem tudták megelőzni a vérengzést. A merénylőnek ráadásul a terrortámadás után sikerült elhagynia Németországot.

Szintén 2016-ban

egy 18 éves iráni férfi lövöldözött München belvárosában.

10 ember halt meg a támadásban, köztük egy magyar állampolgár is. Az elkövető öngyilkos lett.

2017-ben pedig

egy 27 éves arab férfi egy machetével szurkálta meg a vásárlókat egy hamburgi szupermarketben.

A támadásban egy 50 éves férfi meghalt, többen életveszélyesen megsérültek. A terroristát végül járókelők fogták el.

Fokozott terrorveszélyre figyelmeztetett  Nancy Faeser német belügyminiszter is.

A Madsack német médiacsoporthoz tartozó regionális lapok közös szerkesztőségének (RND) adott nyilatkozatában a miniszter azt mondta, iszlamista szervezetek, illetve magányos iszlamista merénylők folyamatosan komoly veszélyt jelentenek. Hozzátette, hogy a gázai övezeti háborúnak közvetlen hatása van a németországi biztonsági helyzetre.

Fokozott figyelemmel követik a megváltozott fenyegetettségi szintet, és ezzel összhangban az utóbbi hetekben már számos intézkedést tettek az iszlamista körök ellen.

A szövetségi bűnügyi rendőrség egyedül a Telegram hálózatán mintegy 170 olyan csatornát és tartalomszolgáltatót záratott be, amelyek „visszataszító antiszemita és iszlamista propagandát terjesztettek” – mondta el Faeser.

Az Európai Unióban a gázai háború miatt megnövekedett a terrorveszély - jelentette ki Ylva Johansson uniós belügyi biztos kedden Brüsszelben.

"Az Izrael és a Hamász közötti háború és az általa okozott megosztottság miatt

A KÖZELGŐ ÜNNEPI SZEZONBAN HATALMAS A TERRORTÁMADÁSOK KOCKÁZATA AZ EU-BAN.

Nemrégiben Párizsban is bekövetkezett, de sajnos korábban is tapasztaltunk már ilyet" - hangoztatta a biztos az EU-tagállamok belügyminisztereinek tanácskozására érkezve.

Johansson bejelentette, hogy az EU további 30 millió eurót bocsát rendelkezésre a veszélyeztetett zónák, különösen az imahelyek biztonságának megerősítésére.

Nancy Faeser német belügyminiszter szerint a szombati párizsi terrortámadás is bizonyíték arra, hogy mennyire

KÖZVETLEN ÉS SÚLYOS AZ ISZLAMISTA TERRORFENYEGETÉS AZ EU-BAN.

Mint mondta, ezt a helyzetet a gázai háború és a Hamász terrorja okozza. "Nagy a veszélye annak, hogy az iszlamista elkövetők még szélsőségesebbé válnak" - hívta fel a figyelmet.

Faeser hangsúlyozta, hogy különösen nagy figyelmet kell fordítani az iszlamista fenyegetésekre, és a szomszédos országokkal együttműködve kell küzdeni az iszlamista propaganda ellen.

A Hamász nevezetű terrorszervezet az Izrael elleni október 7-i brutális agressziója óta jelentősen megugrott a terrortámadások és antiszemita cselekmények száma azon nyugat-európai országokban, ahol jelentős számú bevándorló él. Az elmúlt hétvégén egy német turistát késelt halálra egy iszlám szélsőséges az Eiffel-torony közelében, míg korábban egy falubálra támadtak migránsok. Arra is volt példa, hogy egy zsidó nőre támadtak Lyonban. Dublinban is súlyos terrortámadás történt az elmúlt napokban. Az elkövetők jellemzően olyan bevándorlók, akik nem tudtak megbirkózni az európai kihívásokkal, kudarcaikért a befogadó társadalmakat hibáztatják - mondta a támadásokkal kapcsolatban Syafo Omar, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója az Origónak. Miközben Brüsszel újabb muszlim bevándorlókat telepítene Európába, addig Magyarországon a nemzeti konzultáción az emberek elmondhatják a véleményüket az illegális bevándorlásról. 

Párizs a terror városa - közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője a legújabb terrortámadás kapcsán.

Pedig egykor a fényeké volt, a művészeteké, a kultúráé... Mára pedig odáig jutott, hogy sem a helyiek, sem a turisták nincsenek már biztonságban.

A szombati halálos áldozat egy német állampolgár. Az utolsó, amit életében hallott, az "Allah akbar" kiáltás volt, mielőtt az iszlamista egy késsel meggyilkolta. És nem valami külvárosi gettóban, hanem nem messze az Eiffel-toronytól. Mi lesz ennek a vége? Ébresztő Európa! - írta a fideszes képviselő.

Mint ismeretes egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy „Allah akbar". Rendőrök elektromos sokkolóval ártalmatlanították és a helyszínen őrizetbe vették – közölte Gérald Darmanin belügyminiszter.

Először a bűnügyi rendőrség indított vizsgálatot gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt, majd a terrorelhárítási ügyészség vette magához az ügyet. Az elkövető a 26 éves Armand R, Párizs egyik elegáns elővárosában, Neuilly-sur-Seine-ben született francia állampolgár, pszichológiai problémákkal küzdött, radikális iszlamista nézetei miatt szerepel a titkosszolgálatoknak az állambiztonságra veszélyes személyekről vezetett nyilvántartásában.

Még 2016-ban négy évre elítélték egy merényletterv miatt, szabadulása óta a titkosszolgálatok megfigyelése alatt állt. 

 

Megdöbbent a francia közvélemény

Az antiszemita incidensek száma az elmúlt években fokozatosan nőtt Franciaországban és általában Nyugat-Európában. Mivel azonban az elkövetők jellemzően bevándorló hátterű fiatalok, ezeket kevésbé tárgyalta a mainstream média. A Hamász október 7-i terrorakciója azonban sokkolta a nyugati világot, a francia közvélemény pedig döbbenten figyelte a támadásokat követő palesztin-párti tüntetéseket. Mindezek nyomán a zsidók elleni támadások is a közbeszéd témájává válhattak - minderről már Sayfo Omar beszélt az Origónak. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója közölte, a 2016-17-es terrortámadások nyomán a nyugati kormányok megnövelték a titkosszolgálatok költségvetéseit és kitágították a jogköreiket is. Ennek köszönhetően az elmúlt években már nem voltak az akkoriakhoz hasonló méretű terrortámadások - tette hozzá. 

Amiket mostanában látunk, azok egyénileg elkövetett, kevés tervezést igénylő akciók. Az elkövetők jellemzően olyan bevándorlók, akik nem tudtak megbirkózni az európai kihívásokkal, kudarcaikért a befogadó társadalmakat hibáztatják.Sajnos vannak, akiknek a frusztrációja agresszióba csap át, áldozataik pedig békés európai polgárok lesznek. A mostani helyzet kiemelten veszélyes.A palesztin-izraeli konfliktus az információs térben is zajlik, a közösségi média tele van a palesztin áldozatok képeivel, ez pedig felgyorsíthatja azoknak a bevándorlóknak a radikalizációját, akik már egyébként is ráléptek erre az útra - mondta az elemző. 

A terroristákat élteti a baloldal

Érdekes, hogy alig pár órával a szombat esti terrortámadás előtt a francia baloldal egyik vezető politikusa, Jean-Luc Mélenchon a Hamászt dicsőítette egy terrorpárti tüntetésen. A Visagrad24 most egy egészen megdöbbentő videót közölt a közösségi oldalán. A felvételen az látható, amint Jean-Luc Mélenchon francia baloldali politikus a Hamászt élteti.

Éljen Gáza! Örök dicsőség azoknak, akik ellenállnak
- fogalmazott félreérthetetlen módon Mélenchon. Ennél már csak a beszéd időzítése erősebb: az alig pár órával a világot sokkoló támadás előtt hangzott el.

Jean-Luc Mélenchon közel sem súlytalan szereplője a francia politikának, hiszen a legutóbbi, 2022-es elnökválasztás első fordulójában 22 százalékkal harmadikként végzett. A tavalyi törvényhozási választáson pártjával, az LFI-vel szintén szépen szerepelt a NUPES választási koalíció tagjaként, 25 százalékot értek el.

Miért támogatja a baloldal a bevándorlást, miért tagadja a migráció és a terrorizmus szoros kapcsolatát?

A párizsi terrortámadás kapcsán érdemes arra is emlékeztetni, hogy az elmúlt években a francia (és a nyugat-európai) közélet egyik leginkább tiltott témája a bevándorlás és a terrorizmus közötti szoros és egyértelmű összefüggés volt. Noha statisztikák ezrei bizonyítják, hogy a terrortámadások elsöprő többsége a muszlim bevándorlókhoz (vagy éppen második-harmadik generációs migránsokhoz) köthető, az európai baloldal (kiegészülve a gyáva, magukat centristáknak nevező, valójában a hagyományos konzervatívokhoz nem köthető áljobboldallal) ezt tagadja.És rendületlenül támogatja a bevándorlást és persze a migránsok szétosztását. (Ezért is fontos a nemzeti konzultáció: erről is véleményt mondhatnak a magyar emberek.) Hogy a baloldalt miért nem zavarja az arab terrorizmus, miért állnak például a palesztin terroristák mellé (gondoljunk Jean-Luc Mélenchon francia baloldali pártvezérre), a Le Figaro kimondatlanul is - részben - választ ad. A másik válasz egyszerű: a talaját vesztett baloldal új szavazóbázist lát a migránsokban, főleg a zsidógyűlölő muszlimokban, nem véletlen, hogy a francia baloldal vezetője, Mélenchon mecsetekben is tartott kampánygyűlést.

Fellángoló antiszemitizmus

A Hamász nevezetű terrorszervezet október 7-i Izrael elleni támadása után Franciaországban is jelentősen megugrott az antiszemita és egyéb támadások száma. Még november 4-én késsel megsebesítettek egy fiatal zsidó nőt az otthonában Lyonban, Franciaország harmadik legnagyobb városában. 

A NŐ ELMONDÁSA SZERINT OTTHONÁBA BECSENGETTEK, ÉS AMIKOR AJTÓT NYITOTT, EGY SÖTÉT RUHÁS, RÉSZBEN ELTAKART ARCÚ TÁMADÓ KÉTSZER MEGSZÚRTA, MAJD ELMENEKÜLT. AZ AJTÓRA HOROGKERESZTET FESTETTEK, DE EGYELŐRE NEM TUDNI, MIKOR.

Franciaországban 1040-re emelkedett az antiszemita cselekmények száma,  és 486 embert állítottak elő október 7-e óta. Tavaly egész évben 436 antiszemita cselekményt regisztráltak a hatóságok.

Lángokban állt Dublin

Nem csak Franciaországban történtek terrortámadások az elmúlt hetekben. Dublinban egy bevándorló három gyereket és két felnőttet késelt megegy lányiskola közelében. Az emberek a támadást követő órákban Dublin utcáira vonultak. A rendőrség 34 embert tartóztatott le az éjszaka folyamán, miután 500 ember támadott meg üzleteket, gyújtott fel járműveket és fordult a sisakkal és pajzzsal felszerelkezett tömegoszlató rohamrendőrök ellen.

Írtunk arról is, hogy agresszív tombolásba kezdtek a Hamász terroristái mellett tüntető migránsok és szélsőbaloldaliak Berlinben még októberben. Neuköllnben - ami egy migránsnegyed - több autót is felgyújtottak. Rendőrökre támadtak, 65 rendőr megsebesült. Frankfurtban vízágyúval kellett oszlatni a terroristapárti tüntetőket. Változtassuk Neuköllnt Gázává!" - ezzel a jelszóval szervezték meg a pusztítást a terroristapárti szervezetek. A berlini migránsok palackokkal és kövekkel dobálták a rendőröket, pirotechnikai eszközöket gyújtottak fel. A rendőrség távozásra szólította fel őket, de nem mentek el. Végül 170 embert őrizetbe vettek - aztán, persze, elengedték őket.

 

origo.hu

Újabb fordulat a háborúban: letarolták az oroszok Ukrajnát

origo.hu

A legkisebb bikinijében napoztatja formás testét a magyar szépségkirálynő

borsonline.hu

Meghúzta a vonalat Vilmos herceg, ezt tiltotta meg Katalinnak

mandiner.hu

Deutsch Tamás is részt vesz a köztévé EP-listavezetői vitáján

mindmegette.hu

Szaftos, ízletes lesz a végeredmény: így készül a Hasselback csirkemell

magyarnemzet.hu

Eldőlt, Jürgen Klopp elköszönhet-e bajnokként a Liverpooltól

origo.hu

Zimány Linda kerek mellei kiesnek a szűk bikinifelsőből

mindmegette.hu

Laktató és megfizethető csirkés brassói nem csak hó végére

ripost.hu

Jákob Zoli üzent a Ferrariját összetörő Herczeg Csabinak: "ez nem teszi semmissé a 2-3 milliós kárt"

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

ripost.hu

„A mennybe megyek, és addig játszom, amíg oda nem érsz” – Ezek voltak a haldokló 4 éves fiú szavai anyukájához

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter őrjöngve, káromkodva támadt egy templomi menetre

POLITIK

Meglepően őszintén beszélt egy ukrán tábornok

POLITIK

Nyugati katonák Ukrajnában? Megszólalt a NATO-főtitkár és az orosz kémfőnök

POLITIK

Letartóztatták a budapesti Antifa-támadás újabb német gyanúsítottját

POLITIK

Az ENSZ-főtitkár az újabb izraeli offenzíva ellen

POLITIK

Karácsony 2019-es kampányát is külföldről pénzelhették

POLITIK

Tusk szerint a lengyeleknek háborúval kell szembenézniük

POLITIK

Erről a belorusz bázisról indulhat az új orosz támadás