POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.12.14.

Verhofstadt megvonta a bizalmat Ursula von der Leyentől

Érdekel ez valakit?

Botrányos az Európai Bizottság döntése, amellyel tízmilliárd eurót szabadított fel Magyarország számára – írja az X-en Guy Verhofstadt belga európai parlamenti képviselő. Mint fogalmaz, a zsarolás üti az ukrán szolidaritást, a jó kormányzást és az uniós értékeket. 

Verhofstadt egyúttal kijelentette, megvonja bizalmát Ursula von der Leyen bizottsági elnöktől és az Európai Bizottságtól.

Az Európai Bizottság a 2021–2027 közötti kohéziós alapból a Magyarországnak járó 22 milliárd euróból 10 milliárdot szabadított fel.

– Amit semmiképp se felejtsünk el, amikor arról olvasunk, hogy az Európai Bizottság most tízmilliárd eurót folyósít Magyarország számára: ez az összeg csupán egy előleg​ abból az alapból, amelyet azért fagyasztottak be, mert az Orbán-kormány teljesen leépített​e a jogállamot és az unió egyik legkorruptabb államává tett​e Magyarországot – fogalmazott közösségi oldalán Cseh Katalin, miután az Európai Bizottság hamarosan bejelentheti a Magyarországnak járó uniós források egy részének folyósítását.

A Momentum EP-képviselője büszkén számolt be arról, sikerült kemény munkával elérniük, hogy a kohéziós támogatást hazánk is megkaphassa.

A Momentum EP-képviselője bejegyzésében leírja, arra is büszke, hogy a munkájuknak hála sokkal komolyabb a kontroll az uniós pénzek felett. Cseh Katalin ugyanakkor megnyugtat, a jövőben is azon fognak dolgozni, hogy több uniós forrás érkezhessen az országba. 

Tudjuk, a munkánk nem ért ezzel véget, Magyarország még mindig messze nem jogállam, de meggyőződésünk, hogy további reformok is kikényszeríthetők a magyar kormánytól, amellyel ha kis lépésenként is, de egy európaibb országgá válhatunk.

 És azon dolgozunk továbbra is, hogy még több uniós forrás érkezhessen az országba a kormányt megkerülve, közvetlenül az uniótól – jelezte híveinek.
 

Sikernek siker, de nem az övé

Cseh Katalin valóban sokat fáradozott az elmúlt hónapokban, hiszen minden lehetséges eszközt és felületet megragadott azért, hogy Magyarországot lejárassa és a hazánknak járó uniós forrásokat ne folyósítsák. (Mint ismert, az Európai Bizottság az elmúlt hónapokban bizonyos „mérföldkövek” teljesítéséhez kötötte a Magyarországnak járó uniós források folyósítását.)

Az EP-képviselő nem pihent, még a nemzeti ünnepeinken sem, október 23-án például közös sajtótájékoztatót tartott a Magyarországot olykor napi tíz–húsz bejegyzésben kritizáló Daniel Freund, a szocialista holland Thijs Reuten és a néppárti Petri Sarvamaa társaságában, ahol arról győzködték a brüsszeli döntéshozókat, ne adják oda a minket illető pénzt. Cseh Katalin akkor úgy fogalmazott,

a bizottságnak nem szabad engedni a zsarolónak, vagyis lényegében amellett állt ki, hogy Magyarország ne kapja meg a neki jogosan járó uniós forrásokat.

 

Lesz miről beszélgetni a pszichológussal
Talán érdemes lenne Cseh Katalinnak egy beszélgetést is beiktatnia terapeutájával, ahol arra keresnének választ, hogy a Momentumos EP-képviselő miért tekint valamit saját sikernek, ha az ellen valójában foggal, körömmel harcolt?

A Magyarország ellen kampányoló politikus a folyósításról szóló hírek megjelenése után a Renew liberális csoport közleményéhez csatlakozott, amelyben úgy fogalmaznak: 

A magyar kormánynak nyújtott uniós források kifizetéséről szóló döntés aggályokat vetne fel az Európai Bizottság jogállamiság fenntartása iránti elkötelezettségével kapcsolatban.

Megjegyzendő, hogy Cseh olykor a munkahelyét használja pszichológiai felületnek, legutóbb az Európai Parlamentben tárulkozott ki terápiás jelleggel és panaszolta be Magyarországot

Lassan itt az év vége, de Brüsszel továbbra sem fizette ki a magyar pedagógusoknak járó béremelésrészt – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence.

Ez azért nem történt meg, mert Ara-Kovács Attila, Cseh Katalin, Dobrev Klára, Donáth Anna, Gyöngyösi Márton, Molnár Csaba, Rónai Sándor és Ujhelyi István baloldali EP-képviselők egész évben azon dolgoztak, hogy megakadályozzák a Magyarországnak jogosan járó források kifizetését – tájékoztat az MTI a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárának a közleménye alapján.

A baloldal európai parlamenti képviselői havi öt-hatmillió forintos fizetésért bevallottan azon ügyködnek Brüsszelben, hogy a pedagógusok 2025-re ne kereshessenek havi nyolcszázezer forintot.

Felháborító, hogy nem a magyar pedagógusokat képviselik – hangsúlyozta, hozzátéve: kicsinyes politikai bosszút állnak a magyarokon, amiért nem rájuk szavaztak a választásokon. Az idei évüket azzal töltötték, hogy a megnehezítsék a pedagógusok mindennapjait – jegyezte meg.

A magyar kormány hivatalos terve szerint idén 561 ezer forintra nőtt volna a pedagógus-átlagbér, ha a baloldal nem akadályozta volna ezt meg Brüsszelben. 

Ők azonban mondvacsinált okokkal gátolják a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógus-béremelés megvalósulását

 – fogalmazott Rétvári Bence. Az államtitkár közleménye szerint Brüsszel nyolcszázmilliárd forinttal tartozik a magyar pedagógusoknak.

A kormány költségvetési forrásokból tavaly, idén és jövőre tíz-tíz százalékkal, azaz összesen harminc százalékkal emeli a pedagógusok fizetését. Ha ezt ki lehetne végre egészíteni a saját EU-s forrásainkkal, akkor nem harminc-, hanem 75 százalékos lenne a fizetésemelés 2025-ig – jegyezte meg az államtitkár.

A baloldal először akkor bukott meg a pedagógusbér kapcsán, amikor 2008–2009-ben, békeidőben elvettek a pedagógusoktól egyhavi bért. Másodszor pedig idén buktak meg, amikor a nagyobb béremelés forrását blokkolják indokolatlanul Brüsszelben

 – emelte ki Rétvári Bence.

Megfogalmazása szerint szinte felfoghatatlan, hogy egy politikus – kisstílű politikai érdekből – a pedagógusok nagyobb arányú béremelése ellen dolgozzon. Ők mégis megteszik, ráadásul mindenféle szégyenérzet nélkül. Már a látszatra sem adnak, hiszen nyíltan, örömmel és büszkén vállalják, hogy ez a küldetésük – áll Rétvári Bence közleményében. A politikus szerint a magyar pedagógusok ezt nem fogják elfelejteni Ara-Kovács Attila, Cseh Katalin, Dobrev Klára, Donáth Anna, Gyöngyösi Márton, Molnár Csaba, Rónai Sándor és Ujhelyi István EP képviselőknek – tette hozzá.
 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Összeomlott a PSG, megint bukhatja a BL-álmát

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Lesújtó hírt kaptunk: elhunyt a válogatott labdarúgó

hirtv.hu

Újabb influenszereket látott vendégül David Pressman

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Minden eddiginél sikeresebb volt az idei CPAC-Hungary

POLITIK

Ismét rakétákkal támadják az oroszok Odesszát

POLITIK

A közel-keleti háború elmérgesedése fenyeget

POLITIK

A háború ellenére nőtt a magyar gazdaság