POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.01.13.

Gyújtogattak a migránsok Ausztriában

Rátámadtak a tűzoltókra is.

Gyújtogattak, tűzoltókra támadtak és őrjöngtek a migránsok egy osztrák kisvárosban az Origo beszámolója szerint. A portál az osztrák sajtó alapján azt írta: az illegális bevándorlók az ünnepek alatt többször riasztották provokációból a helyi tűzoltókat, akiket a kiérkezésük után megdobáltak. Zaklatták a női tűzoltókat, akiket férfi kollégáiknak kellett megvédeniük. A belügyminiszter szigorú fellépést ígért, az ellenzéki szabadságpárt pedig az elkövetők azonnali hazaküldését követelte.

CoHotel – hirdeti a felirat egy háromszintes épület tetején a felső-ausztriai Steyreggben. A hajdani szállodában azonban most nem turisták laknak, hanem illegális bevándorlók.

Az osztrák hatóságok ugyanis befogadóközponttá alakították az épületet, ahol 120 kiskorú migránst helyeztek el. A fiatalok között azonban gyakran tör ki verekedés, gyakoriak a rendbontások.

Szeptember és december között a tavalyi évben összesen 15 alkalommal kellett kivonulniuk a hatóságoknak. Gyakoriak a fals riasztások is, ami például abban merül ki, hogy a fiatalkorúak szeretik megnyomkodni a tűzriasztó gombot, ezt valamiért viccesnek érzékelik, tehát többször kellett a tűzoltóknak egy hibás riasztásra kivonulniuk. Azonban karácsony után, december 27-én eszkalálódott a helyzet, akkor a menekültszállón élő fiatalok felgyújtottak egy konténert” – mondta Cziráki Viktória, a közmédia tudósítója.

A helyi önkéntes tűzoltók közösségi oldalukon fotókat is közöltek az esetről, amihez azt írták: ismét rendőri kísérettel kellett kivonulniuk a migránsszállóhoz. Parancsnokuk később arról is beszélt, hogy a fiatal bevándorlók zaklatják a női tűzoltókat és felkapaszkodtak a járművekre, amivel akadályozták az oltást. A hatóságok azt is közölték, hogy alig 12 órával később ismét ki kellett vonulniuk a helyszínre egy téves riasztás miatt.

Gyújtogattak, tűzoltókra támadtak, őrjöngtek a migránsok egy osztrák kisvárosban” – így számolt be a történtekről az Origo. A portál szerint felgyújtottak egy konténert, majd karácsonyfadíszekkel dobálták meg a tűzoltókat a migránsok. Az Origo hozzátette: a női tűzoltókat a férfi kollégáknak kellett fizikailag megvédeni a rendőrség kiérkezéséig.

A helyzet úgy elfajult, hogy csütörtökön biztonsági csúcstalálkozót hívtak össze a steyreggi városházán, ahol a település polgármestere egyeztetett a migránsok elhelyezéséért felelős osztrák szervezet, a Szövetségi Ellátási Ügynökség vezetőjével.

Az elmúlt napok eseményei természetesen védenceinket is nyugtalanítják. A legutóbbi, szerda esti incidens egy kisebb vita volt két tinédzser között. Ez a mi fiataljainkkal is megtörténhet. Sok nevelőmunkára van szükség” – nyilatkozta Andreas Achrainer, az osztrák szervezet ügyvezető igazgatója.

Steyregg polgármestere pedig azt ígérte az egyeztetés után, hogy a jövőben is szoros párbeszédet folytatnak. Emellett a felek megállapodtak abban, hogy a felére csökkentik a migránsszálló lakóinak számát.

A befogadottak száma mostantól 60-ra csökken, vagyis 50 százalékkal kevesebb lesz. Több gondozó kerül a befogadóközpontba” – fogalmazott Gerhard Hintinger, az osztrák település vezetője.

Az ügy kapcsán a belügyminiszter szigorú fellépést ígért, az ellenzéki szabadságpárt pedig az elkövetők azonnali kitoloncolását követelte.

Svédország mostanra hivatalosan is az Európai Unió legveszélyesebb országa lett. Erről ír a brit The Guardian. A százezer főre jutó lőfegyveres gyilkosságok számában ugyanis csak Albánia előzi meg a skandináv országot. A svéd lakosságot elsősorban a bevándorlók bandái tartják rettegésben, szinte mindennapossá vált a robbantás, a lövöldözés és az erőszak.

Ugrásszerűen megnőtt a lőfegyveres gyilkosságok és a robbantásos merényletek száma Svédországban, már csak Albániában rosszabb a helyzet. Erről a The Guardian írt.

A lap szerint alig egy évtized alatt Svédország az Európai Unió legveszélyesebb országa lett. Pedig 2010-ben még csak a 14. volt.

A migránsbűnözés miatt mindennapossá vált a terror Svédországban. A nagyvárosokban szinte nem telik el úgy nap, hogy ne történjen nemi erőszak, ne lövöldözzenek, ne robbantsanak és halnának meg svéd állampolgárok a migránsok összecsapásaiban.

Az egyik legmegrázóbb bűncselekmény néhány éve történt, amikor migrációs hátterű bűnözők lövöldöztek Stockholm mellett. Akkor egy játszótéren játszó óvodás és egy kisiskolás gyerek is a bandaháború áldozata lett. Mindkettőjüket agyonlőtték a bevándorló bűnözők.

Tavaly szeptemberben pedig egy ártatlan nő lett a migránsok bandái   közötti leszámolások ártatlan áldozata, amikor a bűnözők Fulleröben egy házat robbantottak fel.

„Svédország rendkívül nehéz helyzetben van. Az országunkban tomboló erőszakhullám példátlan, de hasonló a helyzet Európában is. Nincs még egy olyan ország, ahol olyan állapotok uralkodnának, mint Svédországban”

– fogalmazott tavaly ősszel a svéd miniszterelnök.

Ulf Kristerson az erőszak megfékezéséhez a hadsereg segítségét kérte. A kormányfő a felelőtlen bevándorláspolitikát, a sikertelen integrációt és a kitoloncolások eredménytelenségét tette felelőssé. Nem véletlenül emelte ki a migrációs hátterű bűncselekményeket a svéd miniszterelnök. A rendőrség szerint ugyanis a bűnözői csoportok elsősorban bevándorló hátterű fiatalokból szerveződnek.

A svéd rendőrfőkapitány ősszel arról beszélt:

aggodalomra ad okot, hogy a bevándorló bűnbandák már a fiatalok között toboroznak új tagokat.

A bűnözők kegyetlenek. Most már fiatalkorúakat és gyerekeket is toboroznak. Felfegyverzik őket, majd megmondják nekik, hogy kit kell meggyilkolni.  Meg kell akadályozni, hogy a gyerekek gyilkosok legyenek, mielőbb lépni kell” – mondta Anders Thornberg rendőrfőkapitány.

Az elmúlt évtizedekben Svédország mintegy kétmillió bevándorlót fogadott be, mára a 10,5 milliós lakosság egyötöde migrációs hátterű.

Többségük szír, de az afgánok is több tízezren vannak. Az integráció kudarca után nem meglepő, hogy nemrég a bevándorláspárti baloldal is bevallotta: kormányzásuk idején rossz ötlet volt beengedni a migránsokat.

Lassan nem telik el úgy nap, hogy az illegális bevándorlókból szerveződő bűnbandák ne robbantsanak vagy lövöldözzenek. A migránsháborúnak pedig ártatlan, civil áldozatai is vannak. A svéd kormányfő most közös uniós megoldást sürget a migránsok kiutasítására, csakhogy a kitoloncolások eddig is sikertelenek voltak.

Egy hónapja robbant bomba egy lakóházban a svédországi Upsala városában. A detonációban egy 20 év körüli ártatlan nő halt meg, aki épp a környéken volt, amikor a pokolgép felrobbant.

Egy nappal korábban Stockholmban lövöldöztek. A bűnözők harca itt két ártatlan áldozatot követelt.

A migránsbűnözés miatt mindennapossá vált a terror és tarthatatlan a kialakult helyzet Svédországban. Nem telik el úgy nap, hogy ne legyen lövöldözés, vagy ne robbanna bomba a városokban, és halnának meg svéd állampolgárok a migránsok összecsapásaiban.

A múlt hónapban 12 embert lőttek le egy személy pedig bombarobbanásban vesztette életét Svédországban. 

A migránsok bűncselekményeinek száma éves szinten is drasztikusan nő. Tavalyelőtt 90 robbantás volt, tavaly viszont már 134. A lövöldözések is egyre gyakoribbak: csaknem 300 ilyen eset volt.. Az ország rendőrfőkapitánya néhány hete megkongatta a vészharangot és határozottabb fellépést követelt a bűnözők megállítására.

„A bűnözők kegyetlenek. Most már fiatalkorúakat és gyerekeket is toboroznak. Felfegyverzik őket, majd megmondják nekik, hogy kit kell meggyilkolni.  Meg kell akadályozni, hogy a gyerekek gyilkosok legyenek, mielőbb lépni kell” – mondta Anders Thornberg rendőrfőkapitány.

A svéd kormányfő nemrég azt mondta: be kell vonni a hadsereget a bűnözők és migránsterror megfékezésére. Ulf Kristersson szerint lassan kezelhetetlen a helyzet Svédországban, ezért a közös uniós megoldást szeretne az illegális bevándorlók kiutasítására.

Svédország rendkívül nehéz helyzetben van. Az országunkban tomboló erőszakhullám példátlan, de hasonló a helyzet Európában is. Nincs még egy olyan ország, ahol olyan állapotok uralkodnának, mint Svédországban”– mondta a svéd miniszterelnök.

A pusztító erőszakhullám már a NATO figyelmét is felkeltette. Egy svéd lap írt arról, hogy bár Svédország nem tagja a szövetségnek, de a terror megfékezésére a NATO felajánlja a  segítségét, egyebek mellett a bombatámadások kitervelőinek azonosításában és a svéd rendőrök bombaszakértői kiképzésében.

Svédországban a terrorhullámért egyre többen teszik felelőssé az elhibázott bevándorláspolitikát. A közmédia skandináviai tudósítója azt mondta: az egyik legnagyobb gondot az jelenti, hogy a kiutasítások nem működnek.

„Majdnem 800 olyan ember lehet Svédországban, akik nemcsak kiutasításos végzést kaptak, de bűncselekményeket is elkövettek, börtönbüntetést letöltöttek. És minden negyedik Szíriába kitoloncolandó egyszerűen eltűnik a hatóságok látóköre elől és képtelenek a hatóságok cselekedni”– fogalmazott az M1 tudósítója.

Már a bevándorlás-párti svéd baloldal is bevallotta, nem volt jó ötlet beengedni az illegális bevándorlókat a kormányzásuk idején. A legfrissebb adatok szerint Svédország lakosságának csaknem 20 százaléka külföldön született bevándorló. Közülük sokan vallási és etnikai alapon szerveződnek bűnözői csoportokba és nem akarnak beilleszkedni a svéd társadalomba.

Az migránsok többsége Szíriából (111 ezer fő) érkezett, de például az afgánok száma is meghaladja a több 20 ezret (26 ezer fő).

Az Európai Unióban a munkaerőhiány csökkentése érdekében szükség van arra, hogy elősegítsék a szabályszerű migrációt – jelentette ki az Európai Bizottság belügyi kérdésekért felelős tagja Athénban.

Ylva Johansson Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnökkel és Dimítrisz Kerídisz bevándorlási és menekültügyi miniszterrel folytatott tárgyalásai után a sajtónak nyilatkozva méltatta a görög kormány migrációval kapcsolatos legfrissebb intézkedéseit, és úgy vélte: az európai vállalatoknak „munkáskezekre van szükségük”, és dolgozni kell azon, hogy a hiányzó munkaerőt rendezett módon, legális migrációval pótolják, az így érkező bevándorlóknak pedig segíteni kell beilleszkedni a helyi társadalomba.

A görög parlament egy decemberi törvénymódosítással lehetővé tette az ország területén tartózkodó illegális bevándorlók foglalkoztatását a munkaerőgondokkal küzdő agrár- és építőipari szektorban.

A svéd biztos hangsúlyozta azt is, hogy

az Európai Unióban erősíteni kívánják a kiszolgáltatott helyzetű menedékkérők jogvédelmét, miközben az emberkereskedelem visszaszorítása is további erőfeszítéseket igényel.

Ylva Johansson fontosnak nevezte Görögország mint Európa egyik kapujának szerepét az Európai Unió decemberben elfogadott migrációs és menekültügyi paktumának végrehajtásában. A paktum alapján az eddiginél szigorúbb előszűrés alá vonják majd az EU-ba érkező bevándorlókat, és a határok mellett létrehozandó befogadóközpontokban helyezik el a migránsokat menekültjogi kérelmeik elbírálásának idejére.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gyalázatosan támadják a világhírű magyar idegsebészt

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

vg.hu

Fontos orosz radarrendszert lőtt ki az ukrán hadsereg – videó

metropol.hu

Most kiderült: ez lett végül a Házasság első látásra párjaival

magyarnemzet.hu

Milák Kristóf csúcsa megdőlt, erre senki sem számított

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Nyugati fegyverszállító vonatot lőttek az oroszok

POLITIK

Soros szervezetei állnak a palesztin-párti aktivisták mögött.

POLITIK

Orosz szóvivő: Nincs meg a feltétele az béketárgyalásoknak

POLITIK

6 milliár dollár értékű USA fegyver máris indul Ukrajnába