POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.26.

A baloldal nevezte ki a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját

Ezt elhallgatják.

– Az elkövetőt meg kel büntetni, a büntetést pedig le kell tölteni. Nincs kegyelem – szögezte le a miniszterelnök napirend előtti felszólalásában. Mint jelezte, a jogszabályoknak is garantálniuk kell, hogy ilyen még egyszer ne fordulhasson elő, ezért fontos ezeknek az áttekintése és szigorítása.

– A bicskei gyermekotthonban elkövetett bűncselekmények súlyos aggályokat vetnek fel. Vizsgálatot rendeltem el, ami minden gyermekvédelmi intézmény vezetőjére vonatkozik. Átvilágítunk mindenkit – húzta alá a kormányfő. Kiemelte, hogy a gyermekek ellen elkövetett bűncselekmények erős indulatokat váltanak ki, ezért joggal várják el a hatóságoktól, hogy a legalaposabb vizsgálatokat végezzék el. 

Orbán Viktor a napirend előtti felszólalására adott reakciók után megköszönte a kormánypárti képviselőnek, hogy a Navalnij-ügyben megőrizték a hidegvérüket. A magyar parlamentben a sovinisztáknak nem jár tisztelet – jelezte a miniszterelnök, utalva arra, hogy Navalnij korábban patkánynak nevezte a grúzokat. – Egyébként nyugodjon békében – mondta a miniszterelnök.

Hangsúlyozta: négyszeresére növelte a kormány a gyermekvédelem területére fordított összeget, és bár a bérek most sincsenek jó állapotban, kormányzásuk kezdete óta több mint negyven százalékkal emelték azokat. 

A kormányfő megköszönte a gyermekvédelmi intézetekben dolgozók munkáját, hozzátéve, hogy a pedofil-bűncselekményeket elkövetőket börtönbe fogják zárni. 

Akik most a jobboldalt támadják a pedofil igazgató ügyében, azoknak felhívta a figyelmét: a pedofil bűnelkövetőt a jelenlegi kormány zárta be, mert a baloldaliak ezt nem tették meg. 

Ők húsz évig a helyén hagyták, nem folyt ellene következménnyel járó vizsgálat. Ezzel az emberrel szemben 2011-ben a Fidesz-kormány már megindította az első rendőrségi eljárást, ami sikertelen volt, de ebbe nem törődtek bele, ezért lett második vizsgálat, végül a mostani kormány zárta börtönbe. – Pedofiloknak nincs kegyelem! – szögezte le Orbán Viktor.  

Orbán Viktor napirend előtt elmondott felszólalására reagáltak a parlamenti frakciók vezetői a tavaszi ülésszak első napján. Tordai Bence a Párbeszéd frakcióvezetőjeként azt mondta, a miniszterelnök nem beszélt érdemben a gyermekvédelem helyzetét javító megoldásokról, és az ellenzéki kezdeményezéseket is figyelmen kívül hagyta.

A Párbeszéd és a baloldali pártok az ülésen egy perces néma felállással emlékeztek meg Alexej Navalnijról.

Bedő Dávid (Momentum) – aki frakciótársaihoz hasonlóan Ki a valódi felelős? feliratú trikóban jelent meg az ülésteremben – közölte, Orbán Viktor csak a lényegről nem beszélt, csak „belökte Novák Katalint és Varga Juditot a busz alá”. Bedő Dávid nyelvtani hibáktól hemzsegő felszólalásában azt forszírozta, ki volt a kegyelmi ügy felelőse. 

Az LMP frakcióvezetője beszédében azt emelte ki, hogy amíg nem teszik rendbe a szociális ágazatban dolgozók bérét, addig nem lesz elég munkaerő, amivel a gyermekvédelem a csőd szélére kerül. – Ha a gyermekvédelmi törvényben benne lesz a béremelés, komolyan fogják azt venni, de ha nem lesz benne, az komolytalanná teszi a módosításokat – jelezte előre Ungár Péter. 

Lukács László György, a Jobbik frakcióvezetője arról beszélt, hogy a gyermekvédelmi szigorításokat korábban is támogatták. Úgy fogalmazott, hogy a hatalmat át kell helyezni az emberek legkisebb közösségéhez, emiatt támogatják a közvetlen köztársasági elnök választást. Szót ejtett arról is, hogy Magyarországon egy bérfelzárkóztatásra van szükség. A háború kapcsán pedig arról beszélt, hogy igazságos békére van szükség. Elismételte a szokásos baloldali véleményt, miszerint a vendégmunkások elveszik a magyar emberek munkáját.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke szerint a kormány mást cselekszik, mint amit mond. Szerinte ez a gazdaságpolitikára, a, vendégmunkásokra, a koronavírus-oltásokra, a svéd NATO-csatlakozásra, valamint az Ukrajnával kapcsolatos hozzáállásra is igaz.

LB_20240226_parlament_0214
Toroczkai László Országgyűlés Parlament
Toroczkai László a parlamentben. Fotó: Ladóczki Balázs

Tóth Bertalan, a MSZP frakcióvezetője úgy vélekedett, hogy nem működik megfelelően a gyermekvédelmi rendszer. Szerinte a kormány elvesztette az erkölcsi alapot, hogy az országot vezesse.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője elmondta: kíváncsi arra, hogyan fog szavazni a baloldal a szigorúbb gyermekvédelmi törvényről. Beszélt arról is, hogy eredményes volt a tárgyalás a svéd miniszterelnökkel, hazánk légterének a védelme pedig tovább fog erősödni. Mint mondta, támogatjuk az elesetteket, és szolidárisak vagyunk az ukránokkal. 

A politikus a baloldalnak is odaszúrt: emlékeztetett mindenkit, hogy a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját a főváros baloldali vezetése nevezte ki, majd többször meg is erősítette állásában. 

Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy undorodnak azoktól, akik a pedofíliát elnézik és mentegetik. A DK elnöke egészen odáig ment, hogy azzal rágalmazta Orbán Viktort, hogy Magyarország első pedofilbarát miniszterelnökének titulálta. Majd hosszasan idézett a Bibliából. 

Országgyűlés Parlament Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc a Bibliából idézett felszólalásában. Fotó: Ladóczki Balázs

– Azért van bőr az arcukon – szólt a baloldalhoz Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett, hogy a baloldal korábban nem támogatta a gyermekvédelmi törvényeket. Mint mondta, a baloldal nagyvonalúan elhallgatja, hogy a bicskei gyermekotthon igazgatóját Demszky Gábor nevezte ki, és a baloldal mindig megerősítette a pozíciójában. – Novák Katalin és Varga Judit vállalta a tettei következményeit, miközben Fekete-Győr András és Varju László nem vállalja a tettei következményeit. Varju László egy bűnöző – szögezte le a frakcióvezető.

Országgyűlés Parlament Kocsis Máté
Kocsis Máté zárta a felszólalók sorát. Fotó: Ladóczki Balázs

Sok erőt kívánt Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnöknek Orbán Viktor miniszterelnök. „Dr. Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke. Sok erőt a munkájához, elnök úr!” – írta Facebook-oldalán a kormányfő.

Mint arról  beszámoltunk, az Országgyűlés megválasztotta Sulyok Tamást Magyarország köztársasági elnökének. A képviselők közül 147-en vettek részt a szavazáson, akik közül 134-en támogatták, hogy az Alkotmánybíróság elnöke legyen Novák Katalin lemondása után az új államfő. Sulyok Tamás március 5-én foglalja el a hivatalát.



 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megőrlülnek a vásárlók az IKEA 140 forintos akciójától

origo.hu

Kiderült, hogy Zelenszkij hogyan akar véget vetni a háborúnak

borsonline.hu

Az orvosok tapsoló sorfala előtt tolták utolsó útjára a 6 éves kisfiút, aki életét adta a hároméves öccséért

mandiner.hu

Elemző: Kevés megalázóbb dolgot tudok elképzelni annál, mint amit a Momentummal csináltak a Magyar Péter-tüntetésen

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

origo.hu

Hatalmas terhespocakkal pózol Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Mindent kirántunk! 7 isteni rántott hús és zöldség

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A Gyurcsány-Bajnai-korszakért rajong Magyar Péter tanácsadója

POLITIK

Hídpénz-botrány: Súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna