POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.24.

A brüsszeli migrációs paktum újabb meghívó Európába

Összecseng a Soros-tervvel.

A Soros-tervvel egybecsengő brüsszeli migrációs paktum nem az európai emberek érdekét szolgálja – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 péntek esti műsorában.

Magyarország kivételes helyzetben van, hiszen keleti határainál igazi menekültek érkeznek, immár 1,3 millióan lépték át az országhatárt a háború elől menekülve, miközben a déli határon erőszakosan, szervezetten próbálnak átjutni olyanok, akik csak azt hazudják, hogy menekültek – mondta.

Az EU a 2015-ben nyilvánosságra került Soros-tervet akarja ránk erőltetni, mely szerint évi egymillió migránst juttatnának be Európába, hogy azután kvóták alapján elosszák. Célja, hogy létrehozza az úgynevezett nyílt társadalmat, a nemzetek Európája helyett az európai egyesült államokat.

Ennek megfelelő az új migránspaktum is, annak ellenére, hogy 2015 óta Európában jelentősen romlott a közbiztonság, terrorakciók voltak. Ez veszélyes – figyelmeztetett a miniszterelnök tanácsadója. „A migránsmentes Magyarország nagy eredmény (…), meg kell védeni” – hangsúlyozta Bakondi György.

Magyarország nincs egyedül Európában a migrációellenes álláspontjával, bár érhetik még újabb támadások, de van esély a változásra. Ha pedig életbe lép a brüsszeli migránspaktum, azt a magyar kormány nem fogja végrehajtani – tette hozzá.

Magyarország reméli, hogy az európai parlamenti választások után az új összetételű Európai Parlament (EP), valamint az Európai Bizottság felülvizsgálja a brüsszeli migrációs csomagot és megteszi a biztonságot szolgáló lépéseket – mondta ugyancsak a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a TV2 Mokka című műsorában.

Bakondi György, utalva arra, hogy az EP állampolgári jogi, bel- és igazságügyi (LIBE) bizottsága elfogadta a migrációs paktumot, megjegyezte: a döntés annak a 2015-ben kezdődött folyamatnak az újabb lépése, amellyel bűnözők segítségével nagy tömegben áramlanak főként ismeretlen személyazonosságú férfiak az Európai Unióba (EU), és ennek súlyosak a következményei az európaiak életére.

A következmények közé sorolható a terrorcselekményekkel, a nők elleni erőszakkal a közbiztonság romlása, a hosszú évek óta nem tapasztalt antiszemita jelenségek feltűnése, a nemzeti identitás, a hit, a vallás, a család, a kulturális hagyományok rombolása – közölte.

A belbiztonsági főtanácsadó kiemelte, Magyarország abban bízott, hogy az EU levonja a következtetést az elmúlt nyolc év negatív tapasztalataiból és valóban az európai emberek biztonságát szolgáló szabályt alkot a külső határok védelmére, de nem ez történt.

Már törvényi szinten is szerepeltetik az illegális bevándorlók kvóták szerinti elosztását, aki nem akar befogadni, annak büntetést kell fizetni, és válsághelyzetben még felső korlát nélküli befogadásra is kötelezhetnek bennünket” – mutatott rá.

Jelezte, az ismeretlen identitású embereket továbbra is beengednék az unió területére, itt bírálnánk el a menekültkérelmüket, és akik nem felelnek meg, azokat megpróbálnák visszatoloncolni.

A jogszabály nem veszi figyelembe az egyes tagállamok érdekeit, előírja, hogy a táborokba érkezőknek egységes színvonalú ellátást kell biztosítani minden országban – tette hozzá.

Hangoztatta: mindez nem a kérdés megoldásához, hanem sokkal inkább a kudarc folytatásához vezet.

Bakondi György szavai szerint a 2015-ös Soros-terv óta jól látható, hogy a migrációt a liberális és baloldali pártcsaládok támogatják, részben azért, mert úgy gondolják, az megoldja a munkaerő- és demográfiai problémákat, s egyebek mellett a nyugdíjasok ellátást.

Jó lett volna, ha ez igazolást nyer, de nem így történt, ezt mutatja a migránsgettók, zárt övezetek kialakulása, terrorcselekmények elkövetése – mondta.

Bakondi György úgy vélte, az illegális migráció támogatásának hátterében emellett ideológiai és politikai megfontolások is vannak, a bevándorlók nem fognak jobboldali, konzervatív pártokra szavazni.

A belbiztonsági főtanácsadó a migrációs útvonalakról azt mondta, a spanyol és az olasz útvonalon a Kanári-szigetek és Olaszország szigetei jelentik az illegális bevándorlók fő célpontját. Ezeken a helyeken tavaly az előző évihez képest jelentős növekedést tapasztaltak és ez folytatódott idén januárban is.

A balkáni útvonalon az észak-macedón határt érintő szerb-magyar-osztrák határőrizeti együttműködésnek, a magyar-szerb határnál a szerb rendőri erők akcióinak és a szilárd magyar határvédelemnek köszönhetően terelőhatást látni Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szlovénia, Olaszország, Ausztria és Románia felé – jegyezte meg.

Bakondi György szólt arról is, hogy Magyarország 650 milliárd forintot költött a határőrizetre az elmúlt nyolc évben.

Mivel az EU külső határának védelme nemcsak magyar, hanem európai érdek is, Magyaroroszág abban bízik, hogy az új összetételű Európai Parlament nemcsak a migrációs csomagot vizsgálja felül, hanem foglalkozik a külső határ őrizetével összefüggő terhek arányos elosztásával is – hangsúlyozta.

Európa migrációs politikája nem csak kudarcot vallott, de az illegális gazdasági migráció túlsúlyba kerülése miatt éppen azokat hagyja cserben, akiknek szükségük volna a nyugati országok védelmére. A valós menekültek segítésének háttérbe szorulása mellett ráadásul a tömeges illegális migrációra nyitott országokban olyan párhuzamos társadalmak jönnek létre, amelyek célja hosszú távon a nyugati világ iszlamizálása. Az MCC Brussels az illegális migráció, a közbiztonság és a radikális iszlám mozgalmak európai működésének témájában rendezett vitaestet.

Európa majdnem minden országában hasonló problémák vannak: Anglia kívülről másképp néz ki, mint Franciaország vagy Dánia, de a migráció kérdése és az azzal hozott, néha az európaival agresszívan fellépő kultúra kérdése azonos – mondta az MCC Brussels igazgatója. A professzor hangsúlyozta, hogy a beáramló migránstömegek az európaitól eltérő kultúrát hoznak magukkal, amely sokszor feszültségeket és a nyugati kultúrával szembeni agresszív fellépést eredményezi.

Mint mondta, noha a terrorizmusban aktív személyek csak kis százalékát teszik ki a beáramló migránstömegeknek, mégis látható, hogy az elmúlt tíz évben Európában elkövetett terrorcselekmények mögött jelentős részben menekültként érkezett migránsok álltak.

 

Történhet pozitív fordulat?

Azzal kapcsolatban, hogy hozhat-e változást az illegális migráció kezelésében a közeledő európai uniós választás, Frank Füredi hangsúlyozta: egy politikai fordulat mindig magában hordozza a változás lehetőségét. „De azt veszem észre, hogy a legtöbb nyugat-európai kormány fél valóban cselekedni ebben a kérdésben, és leginkább csak beszél arról, hogy majd megoldja a problémát” – tette hozzá.

Füredi professzor úgy véli, hogy az elmúlt húsz évben az illegális migráció kérdése egyre fontosabb problémát jelent, de mindaddig, amíg a választóik újra és újra bizalmat szavaznak azoknak a politikusoknak, akik elkenik a problémát, nagyon kicsi az esély a valódi változásra.

„Egyre nagyobb a feszültség a szupranacionalizmus és a nemzetállamok érdekei között” – fogalmazott Rakib Ehsan meghívott előadó lapunknak adott válaszában. Az Egyesült Királyságból származó szakértő úgy véli: noha különböző országok szembesülnek ugyanazzal a problémával az illegális migráció kezelésében, mégis először a nemzetállamoknak kell saját határaikon belül lefolytatni a szükséges politikai vitákat. Ezenfelül pedig nem lenne szabad megfeledkezniük a saját polgáraik biztonságának garantálásáról sem.

Helyi szinten kell fellépni

Ehsan szerint felül kellene vizsgálni az európai menekültpolitikát, hiszen amíg a kontinensnek valóban kulcsszerepet kellene játszania a legkiszolgáltatottabb és üldözött csoportok támogatásában, addig ma azt látjuk, hogy például a menedékkérő nőket és lányokat cserben hagyja a rendszer, mivel a menekültügyi rendszereket teljesen elárasztja a férfiak által dominált illegális migráció.

Mint mondta:

„teljesen elmosódtak a határok a gazdasági migráció és a valódi menekültek között.”

Az embercsempész-hálózatok és a civil szervezetek együttműködését firtató kérdésünkre válaszolva Rakib Ehsan elmondta: vannak olyan NGO-k, amelyek sokkal inkább a nyitott határokra koncentrálnak, míg más szervezetek valóban érzékenyen viszonyulnak a menekültekhez.

„Az Egyesült Királyságban nekünk sokkal többet kellene tennünk a csempészhálózatok infrastruktúrája ellen” – fogalmazott.

Mint elmondta, itt nem csupán az embercsempészet felszámolásáról van szó, hanem azon gazdasági szereplőkről is, akik az Egyesült Királyságban húznak hasznot a papírok nélkül érkező migránsok foglalkoztatásából vagy éppen elszállásolásából. Az Egyesült Királyságnál maradva a szakértő hangsúlyozta: sokkal nagyobb erőfeszítésre lenne szükség a rendőrség és a helyi önkormányzatok részéről is ezen hálózatok felszámolására.

Kulturális iszlamizálódás?

Az esemény másik előadója Florence Bergeaud-Blackler francia antropológus volt, aki arról írt tanulmányt, hogy a Muszlim Testvériség hogyan tagozódik be az európai társadalmakba. A kutató a könyv tavaly januári megjelenése óta több halálos fenyegetést is kapott, ezért két rendőr kíséri mindenhová. Bergeaud-Blackler előadásában elmondta, hogy harminc éve kezdte kutatni az Iszlám Testvériséget, amikor még jóval kisebb súlyuk volt. Az elmúlt évtizedek során azonban egyaránt betagozódtak a gazdaság, a kultúra és a politika szegmenseibe is, az iszlám tanításokat végző intézményeket pedig ellenőrzés alatt tartják.

A kutató rámutatott, hogy azokban az európai országokban, ahol párhuzamos társadalmakat alkotnak a muszlim közösségek, ott sokkal nagyobb befolyással rendelkeznek a vallási vezetők, mint az adott állam törvényeinek megfelelően megválasztott képviselők.

Bergeaud-Blackler arról beszélt, hogy noha az európai iszlám közösségek igyekeznek békés benyomást kelteni, a gyakorlatban az Iszlám Testvériség befolyása alatt állnak, végső céljuk pedig nem lehet más, mint Európa teljes iszlamizálása.

Az antropológus szerint az is tévhit, hogy a fejlett arab országok valóban fellépnek a radikális iszlamista mozgalmakkal szemben. Bergeaud-Blackler állítása szerint az Európában működő radikális iszlám egyik legfőbb támogatója maga az Európai Unió.

origo.hu

Így magyarázkodott Mészöly Géza az Újpest újabb megalázó veresége után

origo.hu

Az Egyesült Államok szerint az atomháború az egyetlen megoldás

borsonline.hu

Ezt látnod kell: A Házasság első látásra Encije vadiúj külsőt villantott – fotó

vg.hu

Szomorú felvételek: egykori Malév-gép szenvedett balesetet Afrikában

ripost.hu

Jákob Zoli üzent a Ferrariját összetörő Herczeg Csabinak: "ez nem teszi semmissé a 2-3 milliós kárt"

mandiner.hu

Nyugatról odaszúrtak volna Magyarországnak, de hatalmas hibát követtek el

origo.hu

Gyermek bűntények az elmúlt évekből

lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

metropol.hu

Korrupció és trükközés: Karácsony rekordot döntött, számtalan nyomozás folyik fővárosi ügyekben

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

ripost.hu

Újabb pofon: Vilmos herceg elutasította Harry herceg kérését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Meglepően őszintén beszélt egy ukrán tábornok

POLITIK

Nyugati katonák Ukrajnában? Megszólalt a NATO-főtitkár és az orosz kémfőnök

POLITIK

Letartóztatták a budapesti Antifa-támadás újabb német gyanúsítottját

POLITIK

Ukrajnában petíciót tettek közzé nyugati csapatok behívására

POLITIK

Hatalmas offenzívára készülnek az oroszok

POLITIK

Miért akarnak a nyugat-európaiak Ukrajnában meghalni?

POLITIK

Újabb olasz intézkedések az illegális migráció ellen

POLITIK

Az oroszok áttörésre készülnek Ukrajnában?