POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.05.

A demokratikusan megválasztott kormányt akarta megbuktatni a dollárbaloldal

Próbálták eltitkolni a pénz eredetét.

Végképp lebuktatták a baloldalt a napokban nyilvánosságra került videók az Alapjogokért Központ elemzője szerint, amelyeken az Action for Democracy vezetése bevallotta: Soros György adta a dollármilliókat a magyar baloldalnak – erről beszélt az M1-en az Alapjogokért Központ elemzője. Zila János szerint világossá vált, hogy az ellenzék dollárokért cserébe eladta volna hazánk szuverenitását.

Márki-Zay Péter 2022-ben a rendszerváltás utáni legnagyobb pártfinanszírozási botrányt robbantotta ki, amikor egy tv interjúban szólta el magát, és bevallotta: a baloldal dollármilliókat kapott Amerikából a 2022-es választások előtt és után.

„Még júniusban is érkezett az Action for Democracytól több mint 400 millió forint” – hangzott Márki-Zay híres mondata.

 

Később titkosszolgálati vizsgálat derítette ki, hogy összesen több mint 4 milliárd forint érkezett külföldről a baloldalhoz. Az ellenzék bukott miniszterelnök-jelöltje kezdetben azzal védekezett, hogy Amerikában élő magyarok adományaiból gyűjtötték össze a pénzt. Csakhogy a sajtó hamar kiderítette, hogy azon az internetes felületen keresztül – ahol az adományokat gyűjtötték – alig néhányan küldtek pénzt. Közben a baloldali pártok többsége azt mondta, semmit nem tudtak a külföldről érkezett kampánypénzekről.

Gyurcsány Ferenc: „Nem tudom, hogy érkezett-e, azt meg végképp nem, hogy kampányra.”

Márki-Zay Péter később már azzal védekezett, hogy a több mint négymilliárd forintnyi dollár nem a választási kampányra, hanem „társadalmi célra” érkezett. Csak hogy néhány napja ismét elszólta magát az ATV-ben, és maga vallotta be, hogy a külföldi pénzekkel a baloldalt támogatták a 2022-es országgyűlési választásokon.

„Az Action for Democracy már 2022-ben kijelentette nekünk, hogy természetesen ők az összellenzéket támogatták” – mondta.

Néhány napja pedig az amerikai X közösségi oldalra került fel egy olyan videó, amiben az amerikai pénzeket Magyarországra juttató Action for Democracy vezetője, Korányi Dávid maga vallotta be, hogy valójában a baloldali ellenzék választási kampányát támogatják a guruló dollárokkal.

„Nos, ezt soha nem fogjuk kimondani. Nem mondjuk ezt, nem reklámozzuk a dolgot” – fogalmazott a videóban Korányi Dávid,

majd később elismerte, a baloldal kezére játszottak a több mint négymilliárd forintnyi támogatással.

Korányi Dávid egyébként Karácsony Gergely korábbi főtanácsadója, ami azért is fontos, mert a főpolgármester előválasztási kampányára is érkeztek ismeretlen eredetű pénzek, összesen több mint 500 millió forint. A főpolgármester kezdetben azzal védekezett, hogy adománygyűjtő ládikákban gyűjtötték össze a pénzt. Csakhogy azóta kiderült,

a több száz millió forint jelentős részét Euróban és fontban fizették be Karácsony Gergely egyesületének számlájára.

A bankjegyek jelentős része pedig újak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak voltak. Hogy pontosan kik voltak a támogatók, máig nem lehet tudni.

A baloldal 2022 óta próbálja bizonygatni, hogy a „guruló dollárok” néven elhíresült botrány nem is létezik, mostanra azonban világossá vált, hogy az ellenzék dollárokért cserébe eladta volna hazánk szuverenitását. Erről beszélt az Alapjogokért Központ elemzője az M1-en.

„Azt a célt szolgálták, hogy egy bábkormányt ültessenek a magyarok nyakára, amelyik nem az ő érdekeiket tartja elsősorban szem előtt, hanem valamilyen külföldi, az amerikai baloldalhoz köthető érdekeket erőltet” – mondta Zila János.

A baloldal több mint egy éven keresztül a magyar embereket és a hatóságokat is megpróbálta teljesen átverni a külföldről érkezett kampánypénzekkel kapcsolatban.

Erről a Századvég Alapítvány tanácsadója beszélt. Ifjabb Lomnici Zoltán hozzátette: ez nemcsak morális, hanem jogi kérdéseket is felvet.

„A külföldi pénz beáramlása törvénysértés. Ha ezt megpróbálják árnyalni, úgy, hogy egyébként most már egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy meg akarják ezzel téveszteni nemcsak az embereket, de bizonyos értelemben a hatóságokat is a pénz eredetét tekintve, (…) a pénz irányát, útját tekintve és felhasználását tekintve. Innentől ez már nemcsak politikai, hanem jogi, bizonyos körben pedig büntetőjogi kérdés” – fogalmazott.

Ifj. Lomnici Zoltán hozzátette, a Fidesz és a KDNP az év végén megszavazott szuverenitásvédelmi törvényen keresztül bezárta azokat a kiskapukat, amiket a dollárbaloldal kihasznált az előző országgyűlési választáson.

A Fidesz szerint a nyilvánosságra került felvételek után már nincs mit tovább tagadnia a dollár-baloldalnak, kiderül ugyanis, hogy Soros György érdekeit képviselik. Hollik István azt mondta: ezeket a pártokat a háborúpárti Soros-hálózat egyszerűen megvásárolta. Néhány napja írta meg először a Mandiner, hogy az Action for Democracy vezetése bevallotta: Soros György adta a dollármilliókat a magyar baloldalnak 2022-ben.

Akik a magyar baloldalt pénzelik, mind háborúpártiak, és azért adják a pénzt, hogy a baloldalon keresztül belekeverjék Magyarországot a háborúba – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban péntek reggel.

Kijelentette: „Világos, hogy a baloldal Magyarországon nem a magyar emberek érdekét képviseli, nincs is abban a helyzetben, hiszen aki a pénzt adja, az rendeli a zenét”.

Az Egyesült Államokban tevékenykedő politikai kommunikációval foglalkozó cégvezető, Eric Koch – egy titkos felvételen – arról beszél: egyik munkája az volt, hogy rontsa a magyar miniszterelnök hitelét Amerikában. Majd további felvételek tanúsága szerint – ami nemrég került fel egy amerikai X-oldalra – az Action for democracy vezetői egymás után vallják be, hogy a szervezet támogatásai Soros Györgytől érkeztek.

Ezt teszi Kati Marton, az NGO kuratóriumának elnöke:

– A híres Soros úr?

– Igen.. Ne is mondd, hogy

…és ezt erősíti a beszélgetésekben Wesley Clark, kuratóriumi tag is: „Nem annyi, amennyit szeretnék…Nincs olyan, mint George

Bár nem reklámozták, mégis pontosan tisztában voltak vele, hogy valójában a baloldali ellenzék választási kampányát támogatják a guruló dollárokkal – ismerte el az egyik videóban az Actoin for Democracyt alapító Korányi Dávid.

A felvételekből nyilvánvalóvá vált – állapította meg a Mandiner – hogy maga Soros György amerikai spekuláns állt a rejtélyes mikroadományok mögött, akit egy jól szervezett mechanizmussal igyekezett leplezni az Action for Democracy Karácsony Gergely volt főtanácsadója által vezetett csapata.

A lap azt is megjegyzi: az is kiderül, hogy a Korányi-szervezet úgy építette fel az amerikai támogatási rendszert, hogy ne kelljen nyilvánosságra hozniuk a támogatók nevét.

Beismerték, így már nem kérdés, hogy a magyarországi baloldali pártokat külföldi pénzzel megvették – mondta Hollik István a Hír tv-ben a dokumentumokra hivatkozva. A Fidesz kommunikációs igazgatója közölte: ezeket a pártokat a liberális, bevándorlás-, és háborúpárti Soros-hálózat támogatta.

Innentől kezdve azt gondolom, hogy elfelejthetjük, hogy ők önálló, magyar politikai entitások. Nem, nem. Ők Soros fiókszervezetei, magyarországi fiókszervezetei, érdemes rájuk ekként is tekinteni a jövőben” – mondta.

Eddig azt hazudta a magyar balliberális oldal, hogy az amerikai NGO mikroadományokat gyűjtött, most azonban lebuktak – mondta az M1-en Nagy Ervin. A XXI. Század Intézet elemzője arra emlékeztet:

az ellenzék pártjai 2022-ben használták azt a kiskaput, amivel külföldről fizetett milliárdokhoz juthat a kampányban, hogy a kormányt megbuktassák és hatalomra kerüljenek.

A befolyásolási kísérleteket hivatott a jövőben megelőzni a Szuverenitásvédelmi Hivatal, amelynek az a dolga, hogy az ilyen eseményekre felhívja a figyelmet, elemezze, észrevegye és ha azt látja, hogy van valami beavatkozás – anyagi beavatkozás vagy szellemi, politikai beavatkozás a magyar belpolitikába –, akkor jelezze a nyilvánosságnak, vagy a hatóságoknak.

A Mandiner információi szerint miután az Action for Democracy vezetése bevallotta, hogy Soros György dollármilliókat adott a magyar baloldalnak, egy magánszemély bejelentést tett a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt.

origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati döntések - élőben a Kormányinfó az Origón

ripost.hu

Katalin hercegné végre személyesen adott hírt magáról

mindmegette.hu

Nem mindegy, milyen édesítőszert használsz – ezt a fajtát érdemes választani

hirtv.hu

Háború Ukrajnában és Izraelben: Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Netanjahu és Putyin ellen + videó

ripost.hu

Mindenkit meglepett Klopp: ezt tette Szoboszlaival utolsó napján a búcsúzó edző

magyarnemzet.hu

Itt a francia háborús bejelentés, centikre a világháború

ripost.hu

"Nem tudom értelmezni" - váratlanul stílust váltott Tóth Andi

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 16.: a Vízöntő elemében van, a Rák menjen a saját feje után

ripost.hu

"Ez ijesztő lesz" - Szoboszlai kapitánya az új edzőnek üzent

ripost.hu

Innen nincs visszaút: Ben Affleck szerint a házassága J-LO-val csupán egy lázálom volt

ripost.hu

Szívükhöz kaptak a rossz hírtől, aggódnak a szurkolók Szoboszlai miatt

ripost.hu

Tízmilliószoros nap, Nyilas telihold: ez a 3 csillagjegy hatalmas esélyt kap az élettől

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A 2022-es magyar választást külföldről befolyásoló hálózat ma is aktív

POLITIK

Területvédelemre készül a NATO, terítéken a sorkatonai szolgálat bevezetése Németországban

POLITIK

Lengyel tábornok: Az ukránokat az mentheti meg, ha megállítjuk a háborút

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

A magyar hadsereg a világ legmodernebb eszközeivel rendelkezik

POLITIK

A Bajnai-féle DATADAT megszerezte 6 millió ember adatait

POLITIK

Ezekkel a vadászrepülőkkel csaphat össze a Nyugat az oroszokkal

POLITIK

Dollárbaloldal: Több mint 6 millió ember adatait szerezte meg a DATADAT