POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.24.

Bankkártyákat osztogatnak a migránsoknak New Yorkban

Havi ezer dollár elköltésére alkalmas.

Egy négytagú migránscsalád évi 15 200 dollárnyi készpénzt kaphat az adófizetőktől a New York-i polgármester, Eric Adams igencsak vitatott, új bankkártyaprogramja keretében.

A New York-i városi tanács, mint arról a Breitbart című lap is beszámolt, vizsgálatot indít Eric Adams polgármester programjának kivizsgálására, melynek keretében

havi ezer dollár elköltésére alkalmas, folyamatosan feltöltött bankkártyákat adnának az illegális bevándorlóknak.

53 millió dolláros kísérlet

Egy egyedülálló, felnőtt migráns havi 345 dollárt, míg egy nyolctagú család havi 2203 dollárt kaphat ebben a rendszerben a New York Post szerint. A polgármester becslése szerint az előre fizetett kártyák 53 millió dollárjába kerülnének a városnak.

A program kezdődátumát még nem tűzték ki. A demokrata polgármester által „kísérletnek” nevezett programban 500 család vesz részt a monumentális migránstáborrá vált Roosevelt Hotelben.

Később

akár 6500 migránscsaládot is magában foglalhat a projekt.

Miközben a demokrata irányítású nagyváros tisztviselői szerint havi 600 ezer dollárt, míg évente 7,2 millió dollárt takarítanak meg azzal, hogy így nem kell biztosítani az egyelőre dobozokban kiosztott élelmiszert, a programot számos támadás érte.

Nemcsak az amerikai, de még a brit sajtóforrások is kiszámolták, milyen összegekhez juthatnak a jórészt illegális bevándorlók. Kellemtelen kérdések merültek fel a polgármester és a bankkártyát kibocsátó cég kapcsolatáról, ám a legsúlyosabb ellentmondásokat a New York Post fedte fel, kimutatva, hogy

ellenőrizhetetlenné válva milyen kezekbe kerülnek a tervezett juttatások.

A szervezők szándéka szerint az úgynevezett Immediate Response Card-kezdeményezés keretében a város a New Jersey-i Mobility Capital Finance bankkal együttműködve előre fizetett kártyákat ad az újonnan érkezőknek, hogy a menedékhelyeken jelenleg működő élelmiszer-ellátás helyett

élelmiszert és babakelengyét vásárolhassanak.

Adams, a vicces

A kártyaprogram keretében egy bevándorló család, két 17 év alatti gyermekkel, akár évi 15 200 dollárt,

egy háromtagú família havonta 932 dollárt, egy négytagú család pedig 1195 dollárt kapna,

amit a tervek szerint a helyi élelmiszerboltokban, szupermarketekben és bodegákban vásárolt élelmiszerekre költhetnének – írta a Daily Mail.

Adams – megvédve a programot – kifejtette, hogy jelenleg minden egyes migráns ellátására étkezésenként 11 dollárt költ a város, így egy négytagú család egynapi ellátása akár 132 dollárba kerülhet. Így viszont a migránsok olyan élelmiszert tudnak majd vásárolni maguknak, amelyet valóban meg akarnak enni, szemben azzal a gyakorlattal, hogy elpazarolják, amit a város biztosít számukra, mert nem ízlik nekik.

Adams kizárta, hogy a migránsok készpénzt vehessenek fel a kártyákról:

„ezek nem American Express kártyák!”

A kártyakibocsátó cégről Adams azt állította: nincs személyes kapcsolata a Mobility Capital Finance-szal. „Nem lógunk együtt Hamptonsban (tengerparti üdülőhely a Long Islanden – a szerk.), és nem járunk együtt baseballmeccsekre!” – viccelődött.

Számolatlan pénz ismeretleneknek

Csakhogy, mint azt a New York Post is jelezte,

a program nem ment keresztül a szokásos versenyeztetési eljáráson,

mielőtt odaítélték volna a Mobility Capital Finance-nek (MoCaFi). A pénzügyi realitások is rácáfolnak Adamsre: a szerződés értelmében a város kérésére a MoCaFi cég egyszerűen kibocsát több száz vagy még több üres betéti kártyát, amelyeken senkinek a neve nincs feltüntetve, és

ismeretlen összegeket kell rárakni, kártyánként 10 ezer dolláros határig

– összegezte a New York Post.

A lap hozzáteszi: város akár betéti kártyát is kibocsáthat, gyermekek számára. „Így tehát a városi alkalmazottak és a menhelyi szerződéses dolgozók feladata lesz a kártyák kiosztása, olyan emberek számára, akiknek nincs az amerikai pénzügyi szolgáltatási rendszer számára elfogadható identitásformájuk – egy erre nem jogosult program keretében, mindenféle ellenőrzési szabályzat nélkül.”

A különféle bűnbandák tagjai pedig hamar tudni fogják, hogy a szomszédságukban tartózkodó emberek, köztük

veszélyeztetett nők és kiskorú gyermekek birtokában vannak ezek a bankkártyák.

A kisbetűs rész

New York ráadásul azt sem tudja biztosítani, hogy a címzettek ne költsék a pénzt nem engedélyezett termékekre, vagy egyszerűen hogy ne vegyék fel ezeket az összegeket készpénzben – teszi hozzá a New York Post, rámutatva:

ezek egyszerű Mastercard kártyák,

melyek szerződése szerint a kártyabirtokosok bármilyen áruért, szolgáltatásért fizethetnek bármely Mastercardot elfogadó üzleti kereskedőnél.

A város ugyan kérheti a készpénzfelvétel deaktiválását, de ezek a korlátozások nincsenek beépítve a szerződésbe. A lap által megszerzett kártyaszerződésen ugyanis az áll: „A napi bankautomata-felvételi összegek a város által előírtak szerint korlátozhatók.” Miért kell a nemzetközi ATM-kivétel díjstruktúrájának kialakításával foglalkozni, ha a város tudja, hogy soha nem enged ilyen pénzfelvételt? – teszi fel a kérdést a lap, felvetve, hogy

Adams nem olvasta el a szerződés kisbetűs részét.

Irány Miami!

Mindeközben a mélyszegénységben élő New York-iak száma 2021-ről 2022-re 500 ezerrel nőtt, ami az alacsonyabb társadalmi rétegeket érintő, a legsúlyosabb életszínvonal-zuhanás azóta, hogy az adatokat 12 évvel ezelőtt elkezdték nyomon követni.

A demokrata polgármestereket nem csak a világ egyik legnagyobb városában jellemzi a pénzszórás: a főváros, Washington DC szintén demokrata polgármestere, Muriel Bowser

több ezer dollárt osztott ki alacsony jövedelmű anyáknak

anélkül, hogy egy méltányos gazdaságélénkítési stratégia részeként kompenzálná a gyermekgondozás költségeit. Az adófizetők dollárjait viszont a családok értelmetlenül elpazarolták: volt, aki a pénzt egy pazar miami utazás finanszírozására használta fel – írja a Fox News.

Eric Adams polgármester visszavonta azt a tervezetet, amely szerint luxusépületben létesítettek volna átmeneti szállást illegális bevándorlóknak New Yorkban. A lakosság ellenállt annak, hogy Harlem amúgy is szegény negyedébe újabb migránscsoportokat telepítsenek.

Nagy felháborodást váltott ki Felső-Manhattan negyedben, hogy egy 2007-es építésű, medencés luxusingatlant, ami mintegy egy évtizede üresen áll, migránsok átmeneti szállásává kívántak átalakítani.

Ezek a szállások az utóbbi időben a bűnözés és az erőszakos atrocitások központjai. A harlemi lakosság is ellenezte az épület ilyen célú felhasználását. Adams polgármester korábban már jelezte New York állam törvényhozásában, hogy a migránshullám, ami New Yorkot egyre erősebben sújtja, anyagi és egyéb terheket ró a városra – tudósított még február elején a Fox News.

 

Egy nonprofit szervezet vette bérbe az épületet, ami a városháza szociális és hajléktalanellátással foglalkozó osztályával együttműködve migráns- és hajléktalanszállót kívánt benne üzemeltetni.

A lakosság felháborodott a módszeren, hogy feléjük nem kommunikáltak semmit, szinte titokban kezdték az épület új funkcióját kiépíteni.

„Nem, nem értek egyet azzal, hogy a menedékkérők menedékévé váljon, tudván, hogy itt vannak emberek, akiknek szükségük van a térre” – nyilatkozta Tiffany Fulton, egy a helyieket segítő nonprofit szervezet ügyvezető igazgatója.

A felháborodott lakosság gyűlést hívott össze az épület jövőjével kapcsolatban, ahol a polgármester is megjelent és válaszolt a kérdésekre. Adams végül meghátrált és ígéretet tett arra, hogy a New York-i hajléktalanokat helyezik el az épületben, és nem lesznek migránsok és menedékkérők az ingatlanban – adta hírül a Magyar Nemzet.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egyre nagyobb a pánik az európai fővárosokban az orosz-ukrán háború miatt

origo.hu

Megszólalt a Bőnyben megkéselt diák édesanyja - ezt mondta a támadóról

life.hu

Mókusszerűvé vált Jennifer Aniston arca: plasztikai sebész magyarázza el az okokat

magyarnemzet.hu

Cseh Katalin budapesti városokról beszél, belezavarodott a mondanivalójába + videó

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

magyarnemzet.hu

Nagy Ervin ezúttal az RTL-en égette szénné magát, nekiugrott a színésztársainak

origo.hu

A pornómodell Molnár Anikó még több pénzt akar keresni a meztelen képeivel

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

A közel-keleti háború elmérgesedése fenyeget

POLITIK

A háború ellenére nőtt a magyar gazdaság

POLITIK

Karácsony Gergely „szürke eminenciása”

POLITIK

A harmadik világháború réme fenyeget