POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.10.

Elmenekült Ausztriából a gyereket erőszakoló migráns családja

A gyanúsított 17 migráns.

Ausztriából elmenekülve a Balkánra tart annak a fiatal migránsnak a családja, aki részt vett egy 12 éves osztrák kislány csoportos megerőszakolásában – számolt be az M1 Híradója, arról is hírt adva, hogy az osztrák belügyminiszter személyesen ellenőrizte a magyar-osztrák „Róka” hadműveletben érintett határszakaszt.

Nagy visszhangot váltott ki Ausztriában, hogy elfogtak 17 fiatalkorú migránst, akik azzal gyanúsíthatók, hogy

egy 12 éves kislányt a tavalyi esztendőben több alkalommal is megerőszakoltak

– idézi fel az M1 híradója az ügy hátterét.

A bűncselekmény ősszel került nyilvánosságra, a kislány édesanyjával akkor ment a rendőrségre. Az eddig ismert adatok szerint először három – 13 és 18 év közötti – török és szír migráns erőszakolta meg a gyermeket, s erről videófelvételt készítettek. Később a kislányt ezzel a felvétellel zsarolva ismételték meg többször is tettüket – tudósít az M1.

A Kronen Zeitug című osztrák lap úgy tudja: bolgár migránscsaládból származó elkövető is volt a tettesek között. Az elkövetés módja viszont, ahogy az osztrák lap fogalmaz, az iszlám kőkorszaki megvetéssel teli nőképét tükrözi, például az, hogy az egyikük tartotta a gyermek áldozat fejét.

A rendőrség a bejelentést követően az elkövetőket, akik családjuknál laktak, elfogta. A migránsok egyébként

nem voltak ismeretlenek a hatóságok előtt:

már korábban is elkövettek kisebb bűncselekményeket. Az elkövetőket mégis

szabadon engedték, arra hivatkozva, hogy a bűnelkövetők kiskorúak.

Az ily módon szabadlábon védekező, tettüket tagadó migráns fiatalok az ügy tárgyalásakor azt állították, hogy a megerőszakolt gyermek „benne volt” az erőszakos fajtalankodásban. Csakhogy a Kronen Zeitung rámutat: a gyermekre „a migránsbanda egy lépcsőházban támadt rá.”

Mindeközben az egyik gyanúsított családjával együtt elhagyta Ausztriát. Az ismeretlen helyen tartózkodó migráns család azt üzente ügyvédjén keresztül, hogy éppen Bulgáriába tartanak, de a fiú visszajön, ha szükséges, a tárgyalásra.

A család azt állította,

„tartanak a közvélemény lincselésétől.”

Hagyták meghalni 

Az elkövető „kiskorúak” életkorukra való tekintettel legfeljebb öt év börtönbüntetést kaphatnak.

A Kronen Zeitung az esetről beszámolva azt is kiemeli: a kislány tragédiája számos vonásában

emlékeztet arra a nemrég történt halálestre, amikor egy Leonie nevű, 13 éves alsó-ausztriai kislányt egy afgán migránsbanda nem csak megerőszakolt,

de áldozatukat meg is gyilkolták: hagyták meghalni az elkábított gyermeket, akinek szervezete nem tudott megküzdeni a bódítószerrel.

Hatékony Róka

Az illegális bevándorlás jelentősen visszaesett az osztrák-magyar határszakaszon a két ország közötti, „Róka” fedőnevű együttműködésnek köszönhetően – hangzott el szintén az M1 műsorában.

Gerhard Karner osztrák belügyminiszter személyesen ellenőrizte a határőrizeti együttműködés hatékonyságát, amikor megtekintette az egyik érintett osztrák-magyar határszakaszt – tudósít az M1. Korábban sajtóhírek arról számoltak be, hogy

Karner a burgenlandi Mosontarcsába (Andau) látogatott.

Az M1 tudósításában elhangzott: míg egy évvel ezelőtt, a közös „hadművelet” kezdetekor, 2023 január-februárban mintegy 20 embercsempészt tartóztattak fel az érintett határszakaszon, idén ugyanebben az időszakban

egyetlenegy embercsempésszel akadt csak dolga a hatóságoknak.

Bámészkodók szándékosan akadályozták egy utcai késeléshez riasztott rendőrök munkáját az osztrák főváros főként migránsok által lakott Favoriten városrészében.

Péntek este négy férfi – köztük két fegyveres – késelésbe keveredett, melynek következtében ketten súlyosan megsérültek. Amikor azonban a rendőrök a helyszínre érkeztek, a környéken lakók az utcán igyekeztek megakadályozni a gyanúsítottak őrizetbe vételét és a sérültek ellátását.

A Kronen Zeitung beszámolója szerint mintegy 30 rendőrautó és tucatnyi mentőkocsi vett részt az akcióban, a késes támadás helyszínént, a Quellenstrasse egy részét lezárták. A lap információi szerint egy 21 és egy 45 éves férfi indulatosan közelített másik két férfihez, majd dulakodás alakult ki közöttük, mely során az előbbi páros késsel rátámadt két fiatal férfra.

„Az akció során a járókelők elállták a bekötőutat a rendőrségi autók előtt, azon kívül megpróbálták megakadályozni a (gyanúsítottak) őrizetbe vételét és az elsősegélynyújtást”

– mondta Barbara Gass, a bécsi rendőrségi szóvivője a Kronen Zeitungnak.

A bécsi hivatásos mentőknek végül sikerült a két sérültet a helyszínen sürgősségi ellátásban részesíteni, majd kórházba szállítani.

A bécsi tartományi bíróság  elrendelte annak a 27 éves afgán bevándorlónak a vizsgálati őrizetbe vételét, akit három prostituált február 23-án történt meggyilkolásával gyanúsítanak az osztrák főváros Wien-Brigittenau kerületében található Asia Studio bordélyházában.

Christina Salzborn, a bíróság szóvivője a bűnismétlés, illetve a szökés veszélyével indokolta az intézkedést.

A gyanúsított 2022-ben érkezett menedékkérőként Ausztriába. A férfi legutóbb egy karintiai menekültszálláson élt, ahonnan kijelentkezett és Bécsbe költözött. Barbara Roschitz, Karintia tartomány menekültügyi hivatalának vezetője az ORF közszolgálati televíziónak elmondta, hogy a 27 éves férfival „nem voltak incidensek” ott tartózkodása idején.

A Kärnten heute című regionális lap szerint a gyanúsított nemrég jelentkezett a bevándorlási hivatalnál (BFA), hogy vissza akar térni hazájába.

A gyanúsított a rendőrség szerint „alapvetően beismerő vallomást tett”, bár a későbbi meghallgatásokon nem mondott semmit. Az ügyészség a férfi pszichológiai kivizsgálását kezdeményezte.

A férfi péntek este késsel felfegyverkezve lépett be a bécsi Asia Studióba,

ahol meggyilkolt három szexmunkást. Az áldozatok kínai állampolgárok voltak, akik hamis papírokkal érkezhettek Ausztriába, bár az ügyészség szerint ezt még nem sikerült kétséget kizáróan megállapítani. Egy negyedik nőnek sikerült megmenekülnie, miután bezárta magát az egyik szobába.

A gyanúsítottat a bordélyházzal szemben lévő bozótosban sikerült elfogni, miután az egyik helyi lakónak észrevette a vérnyomot, amely az épülettől az utca túloldalára vezetett. A 27 éves férfi a tett elkövetésekor saját magát is megsebesítette.

A bécsi muszlim szervezetek azt követelik, hogy a március 10-én kezdődő ramadán alatt legyenek feldíszítve a közterek muszlim jelképekkel, csillagokkal és félholdakkal. Szerintük szép szimbóluma lenne az egymás mellett élésnek, ha a Bécsben élő 285 ezer muszlim megfelelő körülmények között ünnepelhetné az iszlám böjtöt. A kérdés megosztja az osztrákokat, az Osztrák Szabadságpárt kerületi elnöke szerint ez felérne az önfeladással.

„Miután az Osztrák Néppárt és az Osztrák Szabadságpárt is elhatárolódott ettől a kérdéstől, Susanne Raab integrációs miniszter is a korábban Twitternek nevezett X platformon megnyilvánult ebben a kérdésben. Úgy fogalmazott, hogy gyakorlatilag fordítva ülünk a lovon, hogyha engedünk ennek a kérésnek, hiszen a hozzánk érkezőknek, és a velünk együtt élőknek kell a mi értékrendünkhöz alkalmazkodniuk, és nem fordítva” – mondta el az M1 kismartoni tudósítója.

Fontos választási kampánytéma Ausztriában a migráció kérdése. A legutolsó felmérések szerint már az Osztrák Szabadságpárt vezet 32 százalékkal, a jelenleg kormányzó Osztrák Néppártot csak a választók 24 százaléka támogatja.

Választási év van idén Ausztriában is: júniusban európai parlamenti választás, szeptember végén pedig parlamenti választások.

A migránsok integrálása közben egyre nagyobb problémát jelent, mivel a többségüknek nincs szakképzettsége, és nem hajlandók megtanulni németül. Ausztriában egyre többen félnek az erőteljes migrációtól, hiszen a szociális háló túlterhelt,

nem bírnak már el több munkaképtelen bevándorlót,

és ennek hangot is adnak, ez jelentősen befolyásolja azt, hogy kire fogják leadni a választók a szavazatukat – számolt be a Híradót Kismartonból tudósító Bencsik Ildikó.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hátsókerékhajtással jön az új Mazda6 – meg opciós benzinmotorral

origo.hu

Itt van Oroszország feltétele a békéhez!

life.hu

Napi horoszkóp 2024. április 28.: összefutsz valakivel, akivel lezáratlan ügyed van

mandiner.hu

Na erre mondják, hogy a nemzetközi helyzet fokozódik

ripost.hu

Megint új autóban látták a TV2 kőgazdag sztárját

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

origo.hu

Hihetetlen felvétel, UFO-t rögzített egy kamera az Egyesült Államokban

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Mit kap az USA-tól az új fegyvercsomagban Ukrajna?

POLITIK

Újabb letartóztatások az amerikai egyetemeken

POLITIK

Nyugati fegyverszállító vonatot lőttek az oroszok

POLITIK

Soros szervezetei állnak a palesztin-párti aktivisták mögött.