POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.29.

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való

„Az a brancs egyszer már tönkretette az országot”

Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahova való – közölte a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalára hétfőn feltöltött videóban. A felvételen, amely az ATV egyik műsorában készült, Menczer Tamás úgy fogalmazott: Magyar Péter háborúpárti, baloldali, külföldről irányított és finanszírozott politikus.

Az a brancs egyszer már tönkretette az országot” – mondta a kormánypárti politikus, megjegyezve, hogy a háborúpártiak, a baloldaliak most újra tönkretennék az országot. „Nem fogjuk hagyni, ez a választás tétje” – hangsúlyozta Menczer Tamás.

Mint mondta, a baloldali szavazók most Magyar Péterben látják a csodát. Hozzátette: korábban a Momentumban, majd Márki-Zay Péterben is a csodát látták, és mindkettőnek zutty lett a vége. Majd megint jön a megszokott forgatókönyv – tette hozzá.

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója kitért arra is, hogy általában nagyon jól szórakozik Magyar Péter közösségi médiában tett bejelentésein, amelyeket arról ír, hogy mi zajlik a Karmelitában és a miniszterelnök közvetlen környezetében. Mint mondta, ezekből semmi sem igaz.

Megjegyezte: lehet, hogy sok kedvelést kapnak ezek a bejegyezések, de korábban Jakab Péter, a Jobbik egykori elnöke is tévesen gondolta azt, hogy aki lájkversenyt nyer, az választást nyer. Emlékeztetett rá, hogy Jakab Péter a baloldali előválasztáson a futottak még kategóriába sem került be.

A Gyurcsány–Bajnai-korszakot méltatta Magyar Péter tanácsadója a Mandiner beszámolója szerint. A portál azt írta: Láng Balázs, Magyar Péter tanácsadója egy zárt Facebook-csoportjában igyekezett dicsérni a Gyurcsány–Bajnai-korszakot. Szerinte például ekkor volt utoljára demokrácia Magyarországon. Szakértők kiemelik, hogy a Magyar Péter-jelenség egyfajta külföldi befolyásolási kísérlet lehet, és a magyar belpolitikát azért próbálhatják külföldről befolyásolni, mert a kormány nem háború-, hanem békepárti.

Bizalmas lehet a kapcsolat Magyar Péter és Láng Balázs, az MSZP korábbi kommunikációs igazgatója között a Blikk felvételei szerint. Egy közös fotót pedig Láng Balázs osztott meg Magyar Péter tüntetéséről. Mindezek ellenére Láng Balázs azt közölte a Magyar Hang portállal: „nincs semmilyen formalizált kapcsolata Magyar Péterrel”.

„A Gyurcsány–Bajnai-korszakot méltatta Magyar Péter tanácsadója” – ezzel a címmel közölt most cikket a Mandiner.

A lap szerint Láng Balázs egy mozgósításra használt zárt Facebook-csoportjában azt bizonygatta: Gyurcsány Ferenc vezette az utolsó demokratikus kormányt, a legutolsót pedig Bajnai Gordon.

Magyar Péter országjárása alapján a baloldali szavazók is így érzik. Legalábbis erre utal, hogy az M1 riporterének többen is azt válaszolták: a baloldallal értenek egyet.

Magyar Péter baloldali kapcsolataira utalhat az is, hogy a Talpramagyarok.hu adatkezelési tájékoztatójában két Bajnai Gordonhoz köthető cég is feltűnt, bár mindkettőt törölték, miután ez kiderült.

Szakértők szerint a Magyar Péter-jelenség egyfajta külföldi befolyásolási kísérlet lehet, hasonlóan a guruló dollárok ügyéhez. Ifj. Lomnici Zoltán szerint a magyar belpolitikát azért próbálhatják most külföldről befolyásolni, mert a regnáló kormány nem háború-, hanem békepárti.

„Ő egy ilyen macroni harmadik útról beszél, az pedig a Márki-Zay Péter-féle út, amit már egyszer megpróbált, és ez az út, elnézést kérek a metaforáért, de  guruló dollárokkal van kikövezve. Tehát most az, hogy Pressman, Pressman emberei vagy éppen Bajnai Gordon, vagy Bajnai Gordon emberei azok, akik éppen feltűnnek Magyar Péter körül, az gyakorlatilag ilyen szempontból mindegy, a finanszírozás a lényeges” – mondta.

Az alkotmányjogász kiemelte: a hatóságoknak kell kideríteniük, hogy valóban jutottak-e külföldi pénzek Magyar Péter mozgalmához.

origo.hu

Merénylet Robert Fico ellen: minden, amit eddig tudunk a kegyetlen támadásról

ripost.hu

Átveszik az irányítást az égiek, 3 csillagjegy élete fenekestül felfordul!

borsonline.hu

Elárulta magát: alig vált el, máris rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?

mandiner.hu

Németországban rettegnek: bajba kerülhetnek Magyarország miatt

ripost.hu

Ezt a három csillagjegyet nagy szerencse éri, míg a Nap és az Uránusz együtt áll

mandiner.hu

Nógrádi: A kínai elnök szóra sem méltatja Zelenszkijt

ripost.hu

Alaposan megváltozott a helyzete, kitálalt Szoboszlai Dominikról a kapitány

mindmegette.hu

Mostantól akár félmilliós büntetést is kaphat, aki a strandon sörözik

ripost.hu

Tragédia érte Tóth Gabi szerelmét, Papp Máté Bencét

ripost.hu

Kullancslégy: Már itt van velünk, de kell-e tőle félni?

ripost.hu

Itt a vége, III. Károly váratlan lépésre szánta el magát

ripost.hu

Felkavarják az állóvizet az égiek, 3 csillagjegy élete rögvest új irányt vesz!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Berobbant a szexuális bűncselekmények száma a pályaudvarokon

POLITIK

Tűzzel játszik a Nyugat: felmerült az ukrajnai repüléstilalmi zóna bevezetése

POLITIK

Szóltak az oroszok: a NATO fellépése Ukrajnában nukleáris háborúhoz vezethet

POLITIK

Karácsonyt már 2019-ben külföldről pénzelték

POLITIK

Kiadják-e a csehek a hadköteles ukránokat?

POLITIK

Kartellezésért büntették 16 millióra a Tisza Párt jelöltjét

POLITIK

Nem fogadunk be illegális migránsokat