POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.19.

Orbán Viktor: A háború tönkrevágja Európa gazdaságát

Erről beszélt új videójában Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök szerint a magyarok döntő többsége a béke pártján áll.

 

Kecskemét, 2024. május 16.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond országjáró kampánykörútjának kecskeméti állomásán 2024. május 16-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

– A magyarok szerintem nagyon nagy többsége a béke oldalán áll. Ezért is kell, és ezért is várom, hogy nagyon meg tudjuk nyerni az európai választást – jelentette ki az országjárásáról készült új videójában Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a magyarok pontosan tudják, hogy milyen a háború. Volt benne részünk, az idősebbek talán még személyesen is emlékeznek rá.

Tudják, hogy mit, milyen veszteséget okoz az emberéletben, de azt is tudják, hogy tönkrevágja, elsodorja egy ország jól működő gazdaságát is. Ennek a szélén egyensúlyozik most az európai gazdaság. Ha bemennek a boltba, látják az árakat, és tudhatják, hogy azok nem békebeli árak

– mutatott rá Orbán Viktor. Hozzátette: ma azért magasak az árak, mert háború van, az megnöveli a hitelek kamatát, megnöveli az energiaköltséget, így a szállításköltséget, a vállalkozók óvatosabbak lesznek, nagyobb tartalékot képeznek, ami megnehezíti az emberek életét.

Tehát amikor a béke mellett érvelünk, akkor nemcsak a keresztény humánum beszél belőlünk, nemcsak a magyar történelem tanulsága beszél belőlünk, hanem a jól felfogott anyagi, gazdasági érdekünk is. Nekünk tűzszünet kell, béketárgyalások, és a háború minél gyorsabb lezárása

– mondta a kormányfő.

Mint arról több lap is  beszámolt, országjáráson vesz részt a miniszterelnök. Orbán Viktor a múlt héten Szentendrén, Pomázon, Solymáron és Esztergomban is járt, de találkozott Hszi Csin-pinggel is, akinek magyarországi látogatása jelentős nemzetközi visszhangot is kapott. Ezen a héten Tiszaladányban és Diósgyőrben tartott fórumot, de szerdán megfordult Kapuváron és Sopronban is. Aztán felkereste Kecskemétet és Soltvadkertet is.

Sem a jólét, sem a béke nem garantált a mostani brüsszeli vezetés mellett – jelentette ki a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője a Kossuth rádió vasárnap reggeli műsorában.

 

KOCSIS Máté

Fotó: Katona Tibor

Kocsis Máté szerint az európai vezetésben azért kell változás, mert pont azt nem tudja garantálni az európai polgároknak, amire az unió létrejött.

Békét és jólétet ígértek az unió létrehozói, de az elmúlt öt év, az Európai Parlament és az Európai Bizottság legutóbbi ciklusa mégiscsak azt mutatja, hogy az unió jelenlegi vezetése képtelen garantálni ezt, ehelyett háború és gazdasági gyengülés van

– mutatott rá a fideszes politikus. Mint mondta, Robert Ficót ideiglenesen elveszítették a békepárti politikusok közül, ezért is nő a jelentősége az európai parlamenti választásoknak. Kitért arra, hogy

a szlovák miniszterelnök elleni merénylet elkövetője egy háborúpárti, Ukrajna-párti aktivista volt,

aki korábban is többször kifejtette ellenvéleményét a Fico-kormány békepárti politikájával szemben. Elmondta, a háborús pszichózis olyannyira nagy, hogy teljesen áthatja az európai polgárok mindennapjait, függetlenül attól, hogy a háború vagy a béke álláspontján vannak.

Az Európai Unió vezetésének nagy kudarca, hogy az elmúlt évek arról szóltak, hogy az erőszak egyre nagyobb teret nyert a kontinensen, elég a terrortámadásokra, az antifák által elkövetett utcai erőszakra, a háborúra és most már a merényletekre gondolni

– sorolta a frakcióvezető, majd hozzátette: véleménye szerint nem jó az a politika, ami terrortámadásokat, merényleteket, utcai erőszakot, háborús pszichózist hoz, ezért kell leváltani a jelenlegi európai vezetést.

Minden rosszindulatú megjegyzés, mások halálának kívánata vagy azon való gúnyolódás mind csak következmény, mert a mindennapok részévé tették a mostani európai vezetők az erőszakot, a háborúról való gondolkodást

– jelezte a frakcióvezető. Hozzáfűzte: teljesen döbbenetes, hogy európai nagy országok komoly vezetői, mint a francia elnök vagy a svéd miniszterelnök, olyan nyilatkozatot tesznek, amelyek a nukleáris fegyverek felhasználásáról szólnak. A fegyverkezésről szóló nyilatkozatok, az erőszakhullám, a háborús készülődés miatt az egész kontinens úgy néz ki, mint ami elvesztette a békés, jóléti, nyugodt arcát.

Mindez Magyarországon is növeli az európai parlamenti választások tétjét, hiszen a kormánnyal szemben van a baloldal vagy – más néven –szuverenizmussal szemben menők vagy globalisták, akik ugyanezeket a mantrákat fújják, de nem feltétlenül azért, mert így gondolják, hanem mert a nyugati finanszírozóik ezt kérik tőlük

 – fogalmazott Kocsis Máté, akinek meglátása szerint az európai polgárok többsége nem akar háborút.

Bayer Zsolt: A normális világ és a béke mellett kell kiállni a békemeneten

A háború Nyugat általi eszkalálása, a szlovák miniszterelnök elleni merénylet keltette gyűlölethullám miatt sosem volt olyan aktuális a június 1-jei békemenet, amelyen „erőt kell mutatni” – hangoztatta Bayer Zsolt a Kossuth rádió vasárnap reggeli műsorában.

 

Illusztráció. A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevõi a Margit hídon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján, 2022. március 15-én.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

A publicista a Robert Fico elleni merényletet követően nagy számban megjelenő erőszakos internetes kommentek kapcsán közölte:

arra, ami elszabadult, azaz hogy emberek akár álnéven, akár a saját nevükön, nyíltan, bátran, sőt büszkén értekeznek arról, hogy mások hogy haljanak meg, hogy kell őket agyonlőni, kivégezni, arra nincsenek szavak.

Mint mondta, az elmúlt időszakban tapasztaltakat követően bele sem mer gondolni, mi lesz még ezután, hiszen senki sem gondolta volna két és fél éve a szomszédos háború kitörését, hogy ezt a háborút a Nyugat teljesen eszét vesztve eszkalálni akarja, azt pedig végképp nem, hogy Közép-Európában gyilkossági kísérlet áldozata lesz egy hivatalban lévő vezető.

Eljött az idő, hogy erőt mutassanak a normális emberek, akik hite szerint itthon és Nyugat-Európában is többségben vannak, de csöndben vannak, mert a liberális véleménydiktatúra megfélemlíti őket

– jelentette ki Bayer Zsolt. A publicista szerint a magyaroknak kell megmutatni, hogy a normálisok vannak többen, erőt kell mutatni, és meg kell mutatni ennek az elszabadult pokolnak, hogy van itt más is. Úgy vélte, ennek első számú eszköze most a június 1-jei békemenet, amelyre

mindenkinek el kell jönni: lássák, lássa a pokol, hogy nem fogja bevenni a világunkat.

Úgy vélte: a békemenet a miniszterelnök, a kormány, az azáltal képviselt politika melletti kiálláson túl idén a normális világ, a béke melletti kiállásról szól elsősorban. Felidézte: 1914-ben, miután lelőtték a trónörököst és Ferenc József császár összehívta a koronatanácsot, akkor egyetlenegy ember volt, aki konokul és kitartóan azt mondta, hogy nem szabad háborút kezdeni, ő pedig Tisza István volt.

Őt négy évvel később kommunista különítményesek azzal az üvöltéssel lőtték agyon a saját házában, hogy háborúba vitte az országot

– emelte ki Bayer Zsolt, aki szerint ez a példa is azt üzeni, hogy most mindenkinek Tisza Istvánnak kell lennie, mindenkinek ki kell állnia a békéért, a békességért és nyugalomért, mindenkinek ki kell állnia a háború és az erőszak ellen.

origo.hu

A repülőn, az utasok előtt kezdett csoportszexbe 5 ember

ripost.hu

"Harry egy idióta és megérdemli, hogy mindenki rajta röhögjön" - keményen beleszállt a hercegbe a híresség

borsonline.hu

Nem takargatja tovább Tilla, ünnepel a család: még Majka is gratulált

hirtv.hu

Georgia Meloni valami nagyon rosszra hívta fel a figyelmet

ripost.hu

A tudósok is elsápadtak attól, ami az óceán mélyén felbukkant

vg.hu

Veszélyben az adriai nyaralás: árvíz pusztított a magyarok kedvenc üdülőhelyén

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt helyesen megoldod, az emberek felső 2 százalékába tartozol

mindmegette.hu

Eltűnhet a föld színéről a világ egyik legegészségesebb gyümölcse

ripost.hu

Két perc alatt rúgták ki, megalázták BL-döntő előtt a világsztárt

ripost.hu

A Merkúr az Ikrekbe hazatér: 3 csillagjegy fantasztikus hírt kap

ripost.hu

Nem erre számítottunk: Kőgazdag Csabi végre válaszolt Jákob Zolinak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Rövidesen indul a Békemenet

POLITIK

Németországban máris kezdeni akarják a sorozást

POLITIK

Világháborúval fenyegető, Ukrajnát támogató javaslatokról egyeztet a NATO Prágában

POLITIK

NATO különleges küldetés indulhat Ukrajnában: mi áll a háttérben?

POLITIK

Ez a választás történelmi pillanat

POLITIK

Ez az amerikai vélemény Zelenszkij "békeformulájáról"

POLITIK

Palesztin-párti tüntetők szét akartak verni egy múzeumot

POLITIK

Giorgia Meloni: Nyerjük meg a Bajnokok Ligáját Európában!