POLITIK

A baloldal hiteltelenségét a veszélyhelyzet visszavonása bizonyítja

Az Országgyűlés kedden visszavonta a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet, ami „ékes példája” a baloldal hiteltelenségének.
  • Szerző: Ripost

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, a különleges jogrend bevezetésekor a baloldali pártok azzal hitegették a hazai és a nemzetközi közvéleményt, hogy egy diktatórikus eszközről van szó, az ellenzéki képviselőket be fogják börtönözni, az ellenzéki sajtónak pedig „befellegzett”.

Forrás: Facebook

„Ezeknek a politikai akcióknak – mert nincsen másról itt szó – az volt a célja, hogy hiteltelenné tegyék akár a kormányzati munkát, akár az egészségügyi munkát, és azoknak a szakembereknek a munkáját, akik egyébként éjt nappallá téve dolgoztak azon, hogy Magyarország a koronavírus-járvány elleni védekezés első szakaszát sikerrel zárhassa” – fogalmazott a szóvivő.

Hozzátette, amikor ez nem sikerül, akkor a baloldali pártok a nemzetközi közvéleményhez, illetve a politikához fordultak, és ott próbáltak meg olyan hangulatot kelteni, mintha Magyarország valami „elképesztő diktatórikus eszközt használna”. Pedig a magyar kormány pontosan olyan eszközöket használt, mint más nyugat-európai országok – fogalmazott.

Az Országgyűlés ma délután megszavazta a veszélyhelyzet megszüntetését, valamint a járványügyi készültséget is. A baloldal nem támogatta a járványügyi készültség bevezetését. A parlament visszavonta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt. Szintén a járvánnyal összefüggésben született döntés az egészségügyi készenlét intézkedéseiről, valamint az idei költségvetés módosításáról is. A veszélyhelyzet megszüntetését 192 igen szavazattal támogatták a képviselők a kétharmados többséget igénylő részeknél, míg az egyszerű többséget igénylő résznél 191-en.

A járványügyi készültségről szóló törvény kétharmados többséget igénylő részeit 135 igen mellett szavazta meg az Országgyűlés, míg a sima többséget igénylő rendelkezéseit 132 igen szavazat mellett fogadta el. A baloldali ellenzék tehát nem támogatta a járványügyi készültség bevezetését.

A veszélyhelyzet megszüntetéséről, miután ma elfogadta a parlament a törvényt, a kormány dönt, és az időpont ismertté válása után veszti hatályát a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény. Varga Judit igazságügyi miniszter korábban azt közölte, várhatóan június 20-án szűnhet meg a veszélyhelyzet.

A baloldali ellenzék nem támogatta a sikeres védekezést

Sem az MSZP, sem a baloldal többi pártja egyetlen olyan kormányzati lépést sem támogatott az elmúlt hónapokban, ami hozzájárult a sikeres járványügyi védekezéshez. Így többek között ellenezték a koronavírus-törvényt, a gazdaságvédelmi akciótervet, a lélegeztetőgépek beszerzését, az érettségi megtartását. Ezzel szemben mindent megtettek azért, hogy külföldön is támadják Magyarországot a védekezés hónapjaiban.

A jelenlegi koronavírus-helyzetet Orbán Viktor miniszterelnök úgy értékelte múlt pénteken: Rendkívüli jogrendre már nincs szükség, de a járványügyi készültséget fenn kell tartani, ami az Operatív Törzs működésének folytatását, a kórházparancsnoki rendszer fenntartását és a tisztifőorvos jogköreinek megerősítését jelenti.Hozzátette, számos európai országénál sikeresebb volt a magyar védekezés, sőt általában a közép-európai országok rendkívül sikeresen védekeztek. Az állampolgárok fegyelmezettsége, a gyors kormányzati döntések, az eltökélt orvosok, ápolók együtt gyakran többet érnek, mint a pénz – jegyezte meg Orbán Viktor.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?