POLITIK

A becsületről papolt Gyurcsány

Meglehetősen furcsa ezt hallani egy politikustól, aki nem is olyan régen vallotta be: Hazudtunk reggel, délben és este.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Pártja nyolcadik születésnapján Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy talán senki nem kezdte olyan mélyről, mint a DK, amiért alapításakor sokan egy lyukas kétfillérest nem adtak volna, az öt évvel ezelőtti önkormányzati választáshoz képest azonban mégis többszörösére növelték a képviselőik és megháromszorozták a polgármestereik számát.

A volt miniszterelnök a korrupció elleni fellépésre, becsületességre és a többi ember tiszteletére szólította fel pártja frissen megválasztott önkormányzati politikusait.

Hosszasan beszélt a „gyurcsányozás” jelenségéről.

– Én ezt jól viselem, mégis úgy gondolom, hogy a gyurcsányozás, különösen akkor, amikor tíz éve nem vezetem a kormányt, semmi más, mint hamis vádlók és megtévesztett tanúk közpusztító, akaratlan szövetsége – jelentette ki. Egykori elárult kormányzó pártjának, az MSZP-nek odavágva megjegyezte, hogy „rosszabb, ha egyik-másik tanú nem megtévesztett, hanem hamis tanú”.

Kissé zavarosan úgy fogalmazott: „Akik bűnbakot képeznek, hogy odavessenek mások lába elé, azok nem építik a nemzetet, hanem éppen megtörik.„

„Az a Gyurcsány Ferenc beszél becsületről és hazáról, aki migránsokkal akarja betelepíteni Magyarországot és minden idők legkorruptabb kormányzását követte el?! Gyurcsány most is arra készül embereivel a fővárosi és a többi önkormányzatban, hogy szétlopják a közpénzt és dróton rángassák Karácsonyt, valamint a többi ellenzékit” – reagált a Fidesz.

A DK születésnapi ünnepségével egy időben az önkormányzati választást értékelő válaszmányi ülést tartottak a szocialisták. Itt Tóth Bertalan (képünkön) is azt hangoztatta, hogy az ellenzéki szövetségen belül az MSZP is ­óriási sikereket ért el, magyarán ők is bejelentkeztek az ellenzék vezető szerepére.

A párt elnöke úgy fogalmazott, az MSZP motorként, rendszerépítőként vett részt az önkormányzati választáson, és ugyanilyen motorként kíván részt venni a következő országgyűlési választáson.

Sőt mi több, kész az új rendszerváltásra(!) is. Hangsúlyozta: nem igaz, hogy az MSZP eltűnt volna vidékről, hiszen több szavazatot kapott most megyei listáira, mint az euró­pai parlamenti választáson, a tízezer fő alatti településen az ellenzéki pártok közül szinte pedig csak a szocialista pártnak vannak polgármesterei, közel harminc.

– Nőtt az MSZP támogatottsága – jelentette ki Tóth Bertalan, megjegyezve, hogy az ellenzéki pártok nem hasítottak a megyei közgyűlési választáson, ahol a Fidesz döntő fölénye megkérdőjelezhetetlen.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?