Létrehozva: 2021.06.28.

A járvány utáni életünkről és a migrációról szól a nemzeti konzultáció

A járvány utáni életünkről és a migráció kérdéséről szól a most induló nemzeti konzultáció – mondta a Magyarország kormányzati kommunikációjáért felelős államtitkár a kormány Facebook-oldalára feltöltött videoüzenetében.

Kovács Zoltán közölte: a kérdések többsége a gazdaság megerősítéséről, illetve a védekezéshez szükséges intézkedésekről szól, de nem mehetnek el a migráció kérdése mellett sem.

A járványok és a népvándorlások korát éljük, ezért Magyarország megerősítéséhez ezekben a kérdésekben várnak iránymutatást a szükséges intézkedésekhez – emelte ki.

Az államtitkár szerint a fokozódó migrációs nyomást bizonyítja, hogy az idén már eddig 38 ezer migráns tartóztattak fel a hatóságok a magyar határokon, miközben az elmúlt évben csak 10 ezret. Hozzáfűzte: ugyanakkor Brüsszelben továbbra is napirenden tartják a migránsok szétosztásának kérdését, mintha az elmúlt évekből mit sem tanultak volna.

Foglalkoznunk kell azzal is – folytatta -, hogy a migránsok megjelenése az európai határokon nagyon komoly közegészségügyi, járványügyi kockázatot is rejt. Hiszen ezek az emberek anélkül próbálják elérni céljaikat az Európai Unióban, hogy bármilyen egészségügyi ellenőrzésen átestek volna, és ismeretlen vírusvariánsokat hozhatnak a kontinensre.

A konzultációban választ várnak arra, hogy a Soros-féle szervezetek nyomásának engedve meg kell-e változtatnia Magyarországnak az ismert álláspontját, amely szerint nem szabad illegális migránsokat beengedni Európába, hanem fel kell őket tartóztatni, és lehetőség szerint a saját hazájukban kell megoldani a problémáikat – közölte.

Szintén kérdést tesznek fel azzal kapcsolatban: vajon engedni kell-e a migránsok kötelező szétosztását célzó brüsszeli terveknek. Ezek ugyanis nemhogy nem kerültek le a napirendről, hanem javaslatként az éppen zajló uniós csúcson is előkerültek – figyelmeztetett.

Foglalkozni kell azzal is, hogy a járvány utáni időkben egyáltalán szükség van-e migrációra. A magyar kormány javaslata az, hogy a következő két évben egyáltalán ne fogadjon Európa a világ különböző részéről érkező migránsokat – emlékeztetett.

„Segítsenek nekünk abban, hogy jó döntéseket hozzunk!” – kérte videoüzenetében Kovács Zoltán.

A magyar gazdaság megerősítése a járvány utáni időszakban is alapvető célunk- tette közzé a Facebookon Dömötör Csaba.

A konzultációban várjuk a véleményeket a családi adóvisszatérítéssel kapcsolatban. Ennek az a lényege, hogy ha idén elérjük az 5,5 százalékos gazdasági növekedést, akkor a gyermeket nevelő családok visszakaphatják a 2021-ben befizetett jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig.

Egy kérdés a munkát terhelő adókra vonatkozik majd, amelyek jelentősen csökkentek az elmúlt években.

Egy másik kérdés arról szól, hogy kapjanak-e alkotmányos védelmet a családtámogatások és a nyugdíjak.

Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy a magyar emberek támogatják-e a hitelmoratórium további meghosszabbítását.

Azzal kapcsolatban is várjuk majd a válaszokat, hogy a magyarok támogatják-e, hogy a minimálbér 200 ezer forintra emelkedjen. Ez a lépés azt szolgálná, hogy a gazdasági növekedésből ne csak a vállalatok, hanem a családok is jobban részesüljenek.

Ezek a lépések több millió magyar ember életét érintik. Ezért is biztatunk mindenkit arra, hogy mondja el véleményét a nemzeti konzultációban!

A kormány véglegesítette a nemzeti konzultáció témáit és kérdéseit; a kérdőíven 14 kérdés szerepel majd a gazdasággal, valamint a migrációval és a hazai vakcinagyártással kapcsolatban – jelentette be a kormányszóvivő szerdán.

Szentkirályi Alexandra a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban közölte: a konzultáció a járvány utáni életről szól majd.

Elmondta: 14 kérdés kapott helyet a kérdőíven, ezek túlnyomó része gazdasági jellegű, többek között a minimálbérről, a családi adóvisszatérítésről és a hitelmoratóriumról szólnak. A kérdőíven ezen felül szerepelnek a migrációval és a hazai vakcinagyártással kapcsolatos kérdések is – tette hozzá.

Szentkirályi Alexandra a videóban hangsúlyozta: a világ a járvánnyal megváltozott és minden másnál erősebben mutatott rá arra, hogy a veszélyek korát éljük, a járványok és a népvándorlások korát. Éppen ezért – folytatta – mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy Magyarországot megerősítsük, és arról, hogy ez hogyan történjen, most mindenki elmondhatja a véleményét. Ebben segít a konzultáció – tette hozzá.

A kormányszóvivő közölte azt is: a kérdőívet a szokásoknak megfelelően postai úton és online is vissza lehet majd küldeni.

Mindenkit arra biztatott, hogy mondja el véleményét a konzultáción.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döntött a romániai magyar botránybíróról az UEFA

origo.hu

Kegyetlen embervadászat zajlik Kárpátalján

borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

life.hu

Napi horoszkóp 2024. április 25.: hagyd, hogy a hatodik érzéked vezessen!

vg.hu

Az Equilortól igazolt új vezetőt az MBH Bank

origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Ez a magyar CPAC igazi célja

POLITIK

A dollárbaloldal az utolsó perceket is kihasználná Brüsszelben

POLITIK

Orbán Viktor beszédével ma kezdődik a CPAC HUngary

POLITIK

Palesztinpárti tüntetések, zsidógyűlölet az USA egyetemein