Létrehozva: 2021.09.29.

A migráció újabb és újabb válságokat eredményez

Téves és veszélyes az az általános nyugati liberális vélekedés, mely szerint a humanitárius válság megoldása a migráció támogatása lenne – jelentette ki a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára Strasbourgban.

Azbej Tristan magyar újságíróknak nyilatkozva kijelentette: a kereszténység a világ legüldözöttebb vallása, több mint háromszázmillió embert üldöznek ártatlanul Krisztushitük miatt a világban. Hangsúlyozta, a keresztény emberek ugyanazt a védelmet érdemlik, mint bármelyik más kisebbségi csoporté. Elmondta, Magyarország volt az első kormány a világon, amelyik az üldözött keresztények megsegítését célul tűzte ki.

A Hungary Helps Program

Az elmúlt négy évben a Hungary Helps Programon keresztül több mint negyedmillió üldözött keresztény számra tette lehetővé az elvándorlás helyett az otthonmaradást, illetve azt, hogy visszatérhessenek hazájukba. Magyarország missziója nem csak a megsegítést tűzte ki célul, hanem arra kívánja rábírni a nemzetközi közösséget, hogy elismerje a keresztényüldözés jelenségét, valamint a magyar mintát követve maguk is az üldözött keresztények segítségére siessenek – közölte.

„Ha a világ felismerte, hogy a keresztényüldözés a jelenkor legnagyobb emberi jogi válsága, akkor cselekedetre szeretnénk biztatni”

– fogalmazott.

Vallásszabadság

Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának május 21-én kezdődött, féléves magyar elnöksége idején a szervezet prioritásként kezelje a vallásszabadság, azon belül pedig az üldözött keresztények védelmét. Ez az oka annak, hogy a Kereszt-tűzben című, a Magyar Nemzeti Múzeummal és a Migrációkutató Intézettel közösen készített, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárság támogatásával létrejött kiállítást Magyarország elhozta Strasbourgba – közölte.

A kiállítás azt kívánja elérni, hogy a világ elismerje az üldözött keresztények, köztük a közel-keleti és a nyugat-afrikai keresztény közösségek kálváriáját – tette hozzá Azbej Tristan. A Miniszteri Bizottság a 47 tagországot tömörítő Európa Tanács legfőbb államközi döntéshozó testülete. Soros elnöki tisztségét május közepétől november közepéig Magyarország tölti be.

A Hungary Helps Ügynökség 2019. április 14-én jött létre a Hungary Helps Programról szóló, 2018. évi CXX. törvény alapján. A Hungary Helps Ügynökség a Miniszterelnökség irányítása alatt működő kormányzati, nonprofit ügynökség.

Kormányzati ügynökségként Magyarország Alaptörvénye szellemében fejtik ki tevékenységünket, különös hangsúlyt fektetve más nemzetek szabadságának és kultúrájának tiszteletben tartására. Arra törekszenek, hogy a világ minden nemzetével méltóságuk megőrzésével működjenek együtt. Céljuk, hogy helyi szinten a humanitárius alapelveket és emberi jogokat tiszteletben tartva a helyi szükségletekre reagálva, hatékony segítséget nyújtsanak. Projektjeiket a helyi közösségek képviselőinek beszámolói alapján tervezik meg, és azokat a helyi partnerekkel, elsősorban a helyi vallási szervezetekkel és nem kormányzati szervezetekkel valósítják meg. Feladataik az alábbiak szerint foglalhatóak össze:
  • nemzetközi humanitárius segélyprogramokon, adományokon és támogatási szerződéseke keresztül gyors és hatékony segítséget nyújtása, reagálva a válságövezetekben felmerülő szükségletekre;
  • humanitárius és fejlesztési projekteket szervezése: végrehajtják a támogatás kifizetését, a tranzakció nyomon követését, a szükséges műszaki és technikai egyeztetéseket, és azok ellenőrzését, biztosítják az átláthatóságot és a hatékonyságot, valamint tevékenységükről jelentést készítenek;
  • a legkiszolgáltatottabb emberekre fókuszálnak: támogatásukkal és adományaikkal a humanitárius krízisek, a természeti és ember által okozott válságok áldozatait támogatják, különös tekintettel – de nem kizárólag – az üldözött vallási csoportokra fókuszálva. Elismerik, hogy az egyetemes és alapvető emberi jogok körébe tartozik a vallásszabadság is;
  • együttműködnek más ügynökségekkel, kétoldalú és multilaterális humanitárius fejlesztési segélyprojektek és elvek megvalósításában vesznek részt a partnerországok, kiemelten együttműködve a visegrádi országok és más EU-s tagországok humanitárius szervezeteivel;
  • adománygyűjtés: annak köszönhetően, hogy a Hungary Helps Program egyre nagyobb nemzetközi elismerésben részesül, valamint hogy a csatlakozni és a programban részt venni kívánó partnerek száma is növekszik, az Ügynökség magánszemélyek adományainak gyűjtésével és kezelésével is foglalkozik, melyeket a projektcélok elérése érdekében használ fel;
  • helyi partnerekkel közösen megtervezik a humanitárius segélyek felhasználását és rendszeres helyszíni szemléket tartanak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megalázta Szoboszlai csapatát a sportvilág 17 éves szupertehetsége

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert