Létrehozva: 2019.11.26.

A nemzetbiztonsági bizottság elé kerülhet a Soros-ügy

Nyilvánvalóvá vált, hogy a bevándorláspárti milliárdos, Soros György személyesen áll a magyar biztos elleni támadások mögött – jelentette ki Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

A kormánypárti politikus hétfői nyilatkozata szerint Soros György az általa finanszírozott szervezeteken, médiumokon keresztül próbál nyomást gyakorolni a döntéshozókra. Mindezt azért teszi, mert a magyar emberek nemet mondtak a bevándorlásra – fűzte hozzá.

Nyilvánvaló, hogy a tengeri útvonalakon kívül a balkáni szárazföldi útvonalon érkezik a legtöbb bevándorló az Európai Unió (EU) területére – mondta Böröcz László. Ebben a helyzetben pedig – folytatta – Soros György számára nem mindegy, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes kormány által jelölt uniós biztos tárgyal a nyugat-balkáni országok vezetőivel az EU bővítéséről.

A fideszes politikus megjegyezte, ha a balkáni országok együttműködnek a bevándorlás megállításában, képesek teljesen lezárni a balkáni útvonalat. Böröcz László jelezte, a Fidesz a teljes nyilvánosság híve, s arra kérik a kormányt: adjon tájékoztatást a nemzetbiztonsági bizottságban Soros György Magyarország ellen folytatott tevékenységéről.

A politikus a Magyar Nemzet azon értesüléseire reagált, hogy november elején Soros György felhívta telefonon a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) elnökét, Daniela ­Schwarzert, és azt kérte tőle, járjon közbe Angela Merkel német kancellárnál azért, hogy ne a magyar biztosjelölt kapja a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót az új Európai Bizottságban.

Halász János, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke a Magyar Nemzetnek elmondta: Felháborító és Magyarország biztonságát veszélyeztető ügyről van szó. Közölte, hogy felveti a témát a bizottság pénteki, zárt ülésén, ahol egyébként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tart éves beszámolót, valamint az Információs Hivatal vezetőjének éves tájékoztatója is elhangzik.

A keddi Magyar Nemzet emlékeztet: a milliárdos spekuláns közölte Daniela Schwarzerrel, a DGAP elnökével: végzetes veszélyt jelentene az európai integráció egész külső hitelességére, ha a magyar kormány delegálna tisztviselőt a bővítési és szomszédságpolitikai biztosi posztra. Soros a véleményét azzal támasztotta alá, hogy szerinte Orbán Viktor magyar kormányfőnek túl szoros és az unióra nézve kockázatos a kapcsolata az oroszokkal és a törökökkel. Schwarzer információink szerint visszautasította Soros György kérését, mondván: „Ez nem így működik.”

Az ilyen beavatkozási kísérlet, különösen németországi vonalon nem szokatlan Sorostól és embereitől -írja a lap. Korábban a Jerusalem Post izraeli lap nyomán a magyar sajtó is beszámolt arról, amikor a milliárdos spekuláns a német autógyárak segítségével gyakorolt volna nyomást a magyar kormányra.

Az izraeli lap 2018 márciusában olyan hangfelvételek birtokába jutott, amelyeken Dénes Balázs, a Civil Liberties Union for Europe (CLUE) Soros-szervezet ügyvezetője arról beszél, hogyan lehetne nemzetközi nyomást helyezni Magyarországra, hogy a külföldről finanszírozott civil szervezetekre vonatkozó törvényt megváltoztassák. – Keményen dolgozunk.

Egy agytröszt képviselőjével találkozom a héten, ez egy olyan szervezet, amely komoly befolyással bír a német kormányra, a német külügyminisztériumra, elviszem nekik a törvényszöveg másolatait, amelyet épp most fordíttattam le magyarról, és elmagyarázom nekik, hogy mit kell tenniük a törvény ellen – mondta Dénes.

A CLUE ügyvezetője kiemelte: „Németország a német befektetők és a cégek miatt egy nagy befolyással bíró játékos Magyarországon. Szóval ha a német külügyminisztérium akar valamit, akkor megszerzi, vannak erre eszközeik” – hallható a felvételeken.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

magyarnemzet.hu

Marozsán Fábián elképesztő bravúrja a Grand Slam-elődöntős ellen + videó

metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

vg.hu

Széll Tamás helyett új séfet igazolt a Lidl

origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

travelo.hu

Különleges, ám rendkívül mérgező növény nyílik a Hortobágyon és erdeinkben

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Már a héten megindulhatnak az új fegyverszállítások Ukrajnába

POLITIK

CPAC-Hungary: A békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

POLITIK

Az amerikai tankok 16 százalékát már kilőtték az oroszok

POLITIK

A DK, Karácsonyék és Magyar Péter mögött ugyanaz a cég áll