INSIDER

A veszélyhelyzet 40. napja

A legfrissebb adatok, hírek a magyarországi koronavírus-járványról. Cikkünket folyamatosan frissítjük, amint bármi változás történik.
  • Szerző: Ripost

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1984 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt újabb 10 idős krónikus beteg. Ezzel 199 főre emelkedett az elhunytak száma, 267-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 811 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára

Lesz érettségi, ha a járvány miatt szükséges, „mozgatják” az időpontot

Érettségi lesz, a kormány kijelölte a vizsgák időpontját, de ha a járványügyi szempontok indokolják, annak „mozgatásáról” a szükséges döntést meghozza a kabinet – erről Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár beszélt a kormany.hu oldalon hétfőn közzétett videóban. Olvass tovább!

Kötelező lesz a maszk a BKK járatain

Április 27-től a főváros tömegközlekedési eszközein kötelező lesz a maszk vagy az orrot és a szájat eltakaró kendő, sál használata.

Május elején várható a kilábalási terv bemutatása

Magyarország képes lesz arra, hogy – több ország tapasztalatát is figyelembe véve – legyen egy kilábalási, visszatérési terve – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Mária Rádiónak adott interjúban. Erről bővebben itt olvashatsz!

Nincs veszélyben a május 4-i érettségi a koronavírus-járvány miatt

Fotó: MTI

A számítások szerint május 3-ra tetőzhet a koronavírus- járvány hazánkban, de Müller Cecília szerint ez az érettségit nem veszélyezteti. Csak írásbeli érettségi vizsgákat szerveznek a koronavírus-járvány miatt május 4-től. A mostani vizsgaidőszakban előre hozott vizsgákra nem lesz lehetőség. Bővebben!

Magyarország még a járvány felszálló ágában van

MTI/Szigetváry Zsolt

Mondta az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília szerint nincs oka kétségbe esni annak, akit megfertőz a vírus, mivel változatlanul igaz, hogy az érintettek 80 százaléka nagyon enyhe tünetekkel esik át a betegségen. Ráadásul a koronavírus-fertőzöttek nagyjából 40 százaléka szorul kórházi kezelésre, ami megegyezik más országok adataival.

WHO: Magyarország a tesztelés terén is jól teljesít

Fotó: Shutterstock

Magyarországnak sikerült elkerülnie a fertőzés ugrásszerű növekedését, az egészségügy a tesztelések terén is jól teljesít, és jól teszi, ha biztosítja a maximális kórházi kapacitást szükség esetére. Ledia Lazeri, a WHO budapesti irodavezetője a Klubrádiónak nyilatkozott. Bővebben!

Marad az üzletek nyitvatartási korlátozása

„Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet és az üzemanyag- töltőállomás kivételével a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. § 27. pontja szerinti üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.„

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?