Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2022.01.12.

Ajaj: az LMBT-lobbi ezt is problémának látja

A Magyar LMBT Szövetség számára rendkívül problémás a hagyományos nemi szerepek példaként állítása.

A Magyar LMBT Szövetség már 2012-ben követelte a szexuális irányultság és a nemi identitás témakörének a megjelenítését a különböző iskolai tantárgyakban, kiemeltként szóltak a nemváltás jogi, intézményi és finanszírozási feltételeinek javításáról is.

A szervezet 2012-es beszámolójában ez olvasható: „2012 októberében véleményeztük a Nemzeti alaptanterv alapján készített kerettanterveket is. Ez a tervezet szintén nem ejtett egy szót sem a szexuális irányultság és nemi identitás témáiról. A NAT vitája során kifejtett véleményünkkel összhangban itt is törekedtünk rá, hogy a szexuális irányultság és a nemi identitás témaköre a különböző tantárgyak tantervében hangsúlyosan jelenjen meg.”

Külön felhívták a figyelmet, hogy számukra rendkívül problémás a hagyományos nemi szerepek példaként állítása és a nemi szerepek biológiai funkciójának hangsúlyozása.

Az egyesület 2015-ben arról írt, hogy biztosítsák a transznemű fiatalok pubertásblokkoló hormonokhoz való hozzáférését teljes társadalombiztosítási finanszírozás mellett; biztosítsák, hogy szülői beleegyezés esetén a kiskorú transznemű személyek is megváltoztathassák hivatalos nemüket; illetve hogy tegyenek közzé útmutatót a transznemű és interszexuális gyermekek családjai számára az elérhető orvosi ellátásokról és támogató szolgáltatásokról, valamint segítsék őket a nemi sokszínűség elfogadásában.

A szervezet már 2012-ben támadta az újonnan elfogadott alaptörvényt is, amely szerintük a házasság kirekesztő meghatározását tartalmazza, ugyanakkor nem nevesíti a szexuális irányultság és nemi identitás szerinti megkülönböztetés tilalmát. Az alaptörvény 2020-as módosítása egyébként a korábbinál is pontosabban meghatározta a házasság és a család fogalmát azzal, hogy az anya nő, az apa férfi.

A Magyar LMBT Szövetség a baloldali pártokkal szintén jó kapcsolatot épített ki, a 2012-es beszámolóban például megemlítették, hogy a Demokratikus Koalíció az azonos nemű párok házasságát lehetővé tevő javaslatot jelentett be. Ezután, a tervezet elkészültekor, személyes egyeztetésen vettek részt a DK alelnökével és szakértőjével.

A baloldal ma is kiáll az LMBTQ-ideológia mellett, Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt a BBC-nek adott novemberi interjúban kijelentette, hogy mindenképpen támogatja az azonos neműek házasságát. Ez – mint mondta – nincs ellentétben a hitével, ugyanis a polgári házasság egy polgári jogi aktus.

Április 3-án a gyermekvédelmi népszavazáson a magyar emberek többek között arról is véleményt mondhatnak, hogy a kiskorú gyermekeknek a köznevelési intézményekben szülői hozzájárulás nélkül lehessen-e szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartani.

A gyermekvédelmi törvény rendelkezéseinek megkerülésével folytatnák az LMBTQ-szervezetek az iskolákban folytatott genderpropagandájukat, amellyel az elmúlt években kiskorúak ezreit érzékenyítették az LMBTQ-propaganda iránt. Az álcivil szervezetek rendszeres külföldi pénzügyi támogatással működnek – egyebek mellett a Norvég Civil Támogatási Alaptól és Brüsszeltől, az Európai Bizottságtól kapott pénzből. Szerdán közel tucatnyi LMBTQ-szervezet indított támadást az április 3-i gyermekvédelmi népszavazás ellen.

A Magyarországon működő LMBTQ-szervezetek a kiskorú diákok ezreit elérő foglalkozásaikkal erős propagandatevékenységet folytatnak, amelyhez jelentős anyagi támogatást kapnak külföldről.

Milliók érkeznek külföldről LMBTQ-propagandára

A Magyar LMBT Szövetség weboldalára feltöltött pénzügyi beszámolók szerint tevékenységüket több millió forinttal támogatta többek között az Európai Bizottság, a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA), a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, valamint a brüsszeli székhelyű Nemzetközi Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transz és Interszex Európai Egyesület is. A Labrisz Leszbikus Egyesület – amely Magyarországon a gyermekek homoszexualitás iránti érzékenyítésének vezető szervezete – csak a 2013 és 2014 között futó Melegség és Megértés nevű programjukra 62,5 ezer eurót (mai árfolyamon több mint 23 millió forintot) kapott az NCTA-tól, s ez idő alatt 19 oktatási intézményben nagyjából ezer diákot befolyásoltak 44 LMBTQ-s tréningen. Az RTL Klub a Labrisz Leszbikus Egyesület működését bemutató tavaly nyári műsorában arról is beszámoltak, hogy minden évben körülbelül 40-50 iskolában végeznek hasonló tevékenységet.

Kibújnának a szabályozás alól

Rédai Dorottya, a Melegség és Megértés program trénere az RTL Klub baloldali hírműsorában, a Híradóban azt hangoztatta, hogy nem vonatkoznak rájuk a múlt évben megszavazott gyermekvédelmi törvény azon intézkedései, amelyek tiltják a szexuális jellegű propaganda kifejtését – köztük a homoszexualitás népszerűsítését – a köznevelési intézményekben. Azonban az említett külföldi NGO-któl és politikai szervezetektől érkező pénzek mellett ennek már a Melegség és Megértés programleírásában használt konfrontatív, aktivista nyelvezet is ellentmond. Ebben egyebek mellett „heteroszexista elnyomásról” értekeznek, valamint arról, hogy „újult erővel„ dolgoznak a saját erőforrásaik növelésén és a megfelelő marketingjén, hogy minél több helyre jussanak el. A program keretében több ezer ismertetőt és tájékoztatót (valójában kampányanyagokat) is kiadtak magyar és angol nyelven. Szintén érdemes megemlíteni, hogy a Labrisz a pedagógusoknak készített útmutatójában az egész iskolai környezetet LMBTQ-fogalmak mentén igyekezett áttematizálni. A többi között olyan kérdéseket fejtegettek, mint a homoszexuális fiúknak veszélyes iskolai terek, vagy az anyák napja ünneplése olyan extrém helyzetekben, amikor valakinek két anyja vagy két apja van. Meseország mindenkié címmel pedig közfelháborodást keltő, gyermekeknek szánt LMBTQ-tematikájú mesekönyvet adtak ki 2020-ban.

A népakarat nekik nem számít

A gyermekvédelmi népszavazást április 3-ra, az országgyűlési választások napjára írták ki. A referendumon a magyarok megerősíthetik a nyáron elfogadott gyermekvédelmi törvénycsomagot, s egyebek mellett arról fejezhetik ki a véleményüket, hogy a köznevelési intézményekben lehessen-e kiskorú gyermekeknek a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartani. A négy kérdés között az is szerepel, hogy a nemi átalakító kezelések népszerűsíthetőek legyenek-e a kiskorú gyermekek számára. Emlékezetes: a nemzetközi és a hazai baloldal az új jogszabály megszavazása óta folyamatosan támadja azt. Néhány napja Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja az ATV reggeli műsorában beszélt arról, hogy a baloldali pártok a jövőben is kiállnak az LMBTQ-jogok mellett. Korábban pedig Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje jelentette ki, hogy hatalomra kerülve visszavonná a gyermekvédelmi törvényt, a témában tartandó népszavazás eredményétől függetlenül. Az LMBTQ-szervezetek is politikai szereplőként kívánnak fellépni, a referendum bojkottjára készülve. Szerdán 11 LMBTQ-közösségekkel foglalkozó álcivil szervezet adott ki kiáltványt erről.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fésűs Nelly lánya szakított a barátjával, majd egy ismert magyar zenésszel jött össze

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

"Azt akarom, hogy azonnal szedjék ki a fiamat a föld alól" - döbbenetes, mit vett észre az édesanya gyermeke sírján

vg.hu

Órákon belül feleződik a bitcoin: mutatjuk, ki lesz a történelmi esemény legnagyobb nyertese

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

vg.hu

A cégek kényszerértékesítéséről kérdezte Svájc elnöke Orbán Viktort Budapesten

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

astronet.hu

Hétvégi horoszkóp 2024. április 20-21.: Váratlan fordulatokat jeleznek a bolygók

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a Kossuth Lajos utcában

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra