POLITIK

Amikor az orvost és a pénztárost zaklatja a főnöke

Miközben egyre dagad a hollywoodi zaklatási botrány, és Sárosdi Lilla vallomása nyomán nálunk is mindennapos témává vált a színésznők szexuális bántalmazása, a Ripost olvasóinak a történetei rávilágítanak arra, hogy pénztárosok, pályakezdő orvosok, tanárok is válhatnak áldozattá - bárki, aki kiszolgáltatott helyzetben van.
  • Szerző: Ripost

Miután októbert elején hollywoodi színésznők nyilatkoztak arról, hogy Harvey Weinstein Oscar-díjas producer szexuálisan zaklatta őket, kirobbant a botrány.

A megvádolt producer először tagadott és perrel fenyegetőzött, de egyre több nő jelentkezett, hogy őt is megerőszakolta, molesztálta, szexuálisan kihasználta, így Weinsteint hamarosan kitették saját cégéből, és törölték a nevét a filmjeiről. Október közepén egy magyar színésznő, Sárosdi Lilla állt elő a saját, húsz évvel ezelőtti történetével. Õ egy elismert magyar színházi szakember áldozata, akit néhány napja meg is nevezett. Azt akarta, hogy tudja meg mindenki: ami Hollywoodban megesik, az bizony Magyarországon is rendszeresen előfordul.

Olvasóink pedig azért ragadtak tollat vagy telefont, hogy beszámoljanak róla: ami Hollywoodban és a magyar színházi berkekben megesik, az bizony megesik a közértben, ahová vásárolni járunk, az iskolában, ahol a gyerekeink tanulnak, a kórházban, ahol gyógyulunk és sok más helyen is.

Ancsa, Roberta és Kinga történetét, valamint a történtek hátterét megvilágító pszichológus véleményét a mai számában közöljük, keresse az újságárusoknál!

És ezeket olvastad már?