Létrehozva: 2020.08.19.

Amikor Erzsébet kilépett a kapun, rázuhant egy öngyilkos a 14. emeletről

Kiválasztotta a család a sírkövét annak az édesanyának, akire Kelenföldön rázuhant egy toronyház 14. emeltéről kiugrott B. János. A pszichológus szerint a gyerekeknek az lenne a legjobb, ha elfelejtenék az édesanyjukat.

Szerző Ripost

A Bronz család élete kettétört. Egy kora este sétálni indultak, ám amikor Erzsébet kilépett a kapun, rázuhant az öngyilkos B. János. Mindketten szörnyethaltak. A tragédiát végignézte a családanya két gyermeke, a 3 és fél éves Márton, és a 6 hónapos Boglárka is. A férj másodpercekkel később érkezett, és képtelen volt segíteni a feleségén. – írja a Bors.

Szörnyű helyszín fogadta a rendőröket – MTI/Mihádák Zoltán

Gábor számára minden értelmetlennek tűnik, de boldog éle­tet kell teremtenie a gyerekek számára. Egy kicsit ijesztő, de Márton, aki elmozdíthatatlan volt az anyukája mellől, nem keresi Erzsébetet.

– Lehet, hogy kegyes hazugságunk ellenére nagyon jól tudja, hogy mi történt. A tragédia óta úgy tudja a kisfiam, hogy az édesanyja nagyon csúnyán megsérült és kórházban van. Pszichológus segítségével szerettük volna neki elmondani az igazat, de ő azt mondta, hogy a felejtés a lé­nyeg – mondta Gábor, aki nem tartja magát hívőnek, mégis természetfeletti jelenségekre gyanakszik.

Édesapja szerint Márton már érzi, hogy nagy a baj. Azonban a kisfiú csodálatos módon nem elsősorban saját fájdalmával, hanem apukája vigasztalásával törődik

– Úgy gondolom, hogy Márton és Erzsébet kommunikálnak egymással. Olyan dolgok történnek, amelyeket nem tudok megmagyarázni. Érthetetlen számomra, hogy a kisfiam szokott engem vigasztalni, hogy ne sírjak, miközben nem mondogatja, hogy menjünk be a kórházba anyához. Amikor Bogi született, állandóan szorgalmazta ugyanezt – mesélte a gyászoló férj.

Gábor egyelőre nem készül visszatérni a munkahelyére, és azt tervezi, hogy ő menjen gyedre.

– Rengeteg a hivatalos tennivalóm, ami olyan szempontból jót is tesz a lelkemnek, hogy legalább nem a valós helyzet jár a fejemben. Intéznem kell az özvegyi nyugdíjat és az árvaellátást is. Ezek a realitások.

Gábor a tragédia bekövetkezte óta folyamatosan gondolkodik. Tíz és fél éve ismerték egymást Erzsébettel. Az elejétől kezdve jónak látták a kapcsolatukat, ami igazán tökéletessé nagyjából a most 3 és fél éves Márton fogantatásakor vált.

– Rájöttünk, hogy erre lehet építeni, és családdá válhatunk. Szinte minden úgy történt, ahogy elterveztük. Egy fiút és egy kislányt szerettünk volna. Minden nyáron eljutottunk a tengerpartra. Mártont már fél-évesen elvittük. Apró dolgokban gondolkodtunk – magyarázta a férfi.

Gábor mostanában sokat olvas a gyászfolyamatról. Megtudta, hogy az első lépés általában a harag.

– Nem tudom, miért, de bennem nincs harag. Nem is értem, mit érzek, talán egy mély elkeseredettséget. Mire jutnék azzal, ha haragudnék vagy gyűlölnék? Semmire. Most ismertem fel, hogy mi ad erőt. Az agyamban egy érdekes funkció lépett működésbe. Van a jelen. Bárhová nézek, azt látom, ami éppen zajlik. A valóság mellett fut egy másik kép, ami a párommal kapcsolatos. Ő van ott. Ennek köszönhetően sikerül halványítanom a borzalmakat. Jönnek elő a közös élmények. A nevetése, az utazások…

Amikor még minden szép volt. Gábort összeroppantotta felesége elvesztése, de a gyerekeiért mindent megtesz

A férj úgy érzi, hogy az előállt helyzet egy plusz bizonyítási kényszerbe is beleviszi. Meg kell tanulnia olyan feladatokat, amelyek egy klasszikus családban inkább az anyára, a feleségre hárulnak. Főzni, mosni, vasalni.

– Most próbálok a káoszból magamhoz térni, hogy aztán átgondoljam, hogyan tovább. Kitalálni még nem elég, meg is kell valósítanom.

Erzsébet hamvait kettéosztják, így az anyának két temetést is tartanak. Az egyiket szeptember 8-án, Kispesten, a másikat pedig később, Erdélyben. A család már kiválasztotta az asszony sírkövét, amit egy vállalkozó ajánlott fel.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter baklövésén röhög az internet

borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

ripost.hu

Okosabb vagy, mint egy általános iskolás? Ebből a tesztből kiderül!

origo.hu

Hugh Grant elárult pár titkot a közelgő Bridget Jones-filmről

mindmegette.hu

5:2 diéta – lerobbantja rólad a zsírt az időszakos böjt népszerű formája

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

ripost.hu

A csillagok nem hazudnak: ebből a 3 jegyből lehet milliomos

ripost.hu

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

ripost.hu

Nagyon benézték az osztrákok, jönnek a nem várt gyerekek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Drasztikus megszorítások várhatók Németországban

POLITIK

Orbán Viktor: A magyar jövőt tehetséges fiatalok írják

POLITIK

Hídpénzbotrány: Így juthatott vissza a pénz a Városházára

POLITIK

Karácsony elismerte, hogy sok kérdésben kamuzott